Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ξενάγηση δημοσιογράφων από Ελλάδα και εξωτερικό στο φυσικό και γαστρονομικό πλούτο του Δήμου, στο πλαίσιο press trip

123

Εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και το εξωτερικό επισκέφτηκαν τον Δήμο Δίου-Ολύμπου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στο πλαίσιο Press Trip που διοργάνωσε το τμήμα Αγροδιατροφής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε Πιερία και Ημαθία.

Οι δημοσιογράφοι και συντάκτες τουρισμού είχαν αρχικά την ευκαιρία να ζήσουν μία εικονική ανάβαση στον Όλυμπο στο Κέντρο Πληροφόρησης της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου. Την ξενάγηση στον χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης έκανε ο ξεναγός φύσης και ορειβάτης κ. Δημήτρης Παπάζογλου. Ακολούθησε περίπατος στο μονοπάτι που διασχίζει ένα τμήμα από το φαράγγι του Ενιπέα, όπου οι επισκέπτες, με σύμμαχο τον καλό καιρό, είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν το φυσικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής, οι επισκέπτες δημοσιογράφοι γεύτηκαν παραδοσιακά προϊόντα, όπως μεταξύ άλλων το τσάι και το μέλι Ολύμπου, κάστανα καθώς και την παραδοσιακή πίτα από τραγί, προσφορά του αρτοποιείου “Ήδιστος”.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην εταιρεία “Ακτινίδια ΖΕΥΣ” στην Καρίτσα, την μεγάλη μονάδα, παραγωγής, συντήρησης, διακίνησης και εξαγωγής ακτινιδίων στο εξωτερικό.

Τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης συνόδεψε κατά την επίσκεψή τους η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού κα Σοφία Ζουρζούρα και η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου σε θέματα τουρισμού κα Ευαγγελία Ξυπτερά.