Με 40 επιχειρηματίες της Πιερίας συναντήθηκαν τα στελέχη της γερμανικής Τράπεζας Procredit Bank

Η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας στο Επιμελητήριο - οι επισκέψεις σε εργοστάσια της περιοχής

168

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση γνωριμίας της γερμανικής τράπεζας Procredit Bank στην Κατερίνη με επιχειρηματίες όλων των κλάδων στο Επιμελητήριο Πιερίας.

 

O Πρόεδρος της Τράπεζας Petar Slavov  με αφορμή την πρώτη αυτή εκδήλωση στην Πιερία ,τόνισε :

«Χαιρόμαστε που εκκινούμε την αλληλογνωριμία της smart bank Procredit Bank με τον επιχειρηματικό κόσμο της Πιερίας ,με όραμα και φιλοδοξία να συμβάλουμε στην δημιουργία θέσεων εργασίας  και να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής.

 

Η Procredit Bank υιοθετεί βέλτιστες διεθνείς πρακτικές με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των πελατών μας, προηγμένες υπηρεσίες ,εξισορροπώντας την ψηφιακή και την παραδοσιακή τραπεζική τακτική .Επίσης προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, με απόλυτα διαφανείς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς «κρυφές» χρεώσεις και προμήθειες.

Παράλληλα με τη δανειοδοτική της δραστηριότητα, θέλουμε η ProCredit Bank να είναι η «οικογενειακή τράπεζα» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται χρηματοδότηση .

Μέχρι σήμερα, κατέληξε, τα πράσινα δάνεια αποτελούν το 70 % του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της στην Ελλάδα».

Ο Γενικός Διευθυντής & τα στελέχη της ProCredit Bank σε μια ενδελεχή παρουσίαση της τράπεζας, επεσήμαναν :

“Η ProCredit Bank της Ελλάδας αποτελεί μέρος του Гερμανικού ομίλου εμπορικών τραπεζών & ιδρύθηκε το 2015 ενώ σήμερα διαθέτει 30 άτομα προσωπικό που εργάζονται στο υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης .

H ProCredit Ηolding – μητρική εταιρεία του ομίλου ProCredit έχει έδρα τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και βρίσκεται υπό την εποπτεία της German Federal Financial Supervisory Authority και της Bundesbank.

Βασικές πληροφορίες & αποστολή της ProCredit Bank 

Με αποστολή την δημιουργία ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με σχέσεις που θα βασίζονται σε μακροπρόθεσμες συνεργασίες , αμοιβαία εμπιστοσύνη και κεντρικό στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Διαθέτει υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο δανείων με βάση τον συνετό κίνδυνο

Οι αριθμοί γιά την Procredit Bank -Holding

Στοιχεία ενεργητικού 8 δις Ευρώ – 45 000 Επιχειρηματικοί πελάτες – 3200 άτομα Προσωπικό και 92% Δανειακό χαρτοφυλάκιο σε ΜμΕ

Δανειακό χαρτοφυλάκιο της ProCredit Bank στην Ελλάδα 

Έμφαση σε τομείς που συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας Μέσο εκταμιευμένο επιχειρηματικό δάνειο 400.000 .ευρώ .Το 2022 , το 99% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου αφορούσε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Χρηματόδοτηση “πράσινων” έργων

Υποστήριξη συνολικά 600 έργων:Ενεργειακές κοινότητες ,ανανεώσιμη ενέργεια ,εξοπλισμός και μηχανήματα ενεργειακής αποδοτικότητας

Επιχειρηματικά αποτελέσματα της τράπεζας ProCredit

65% των πελατών είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 200 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εμβάσματα κάθε μήνα & 50% των μεταφορών σε διεθνή  εμβάσματα. 

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Πιερίας κ.Κόκκινος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Βόρειας Πιερίας κ.Εμμανουηλίδης Δημήτρης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Αθηνά  Πλιάτσικα Τσιπουρίδου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών κ. Κωνσταντίνος Δημάδης.

 

Ακολούθως ο Πρόεδρος και τα στελέχη της Τράπεζας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις σημαντικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών της Πιερίας .

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας 

https://www.procreditbank.gr και ακολουθείστε μας στα social media 

instagram : procreditbankgr 

Facebook : ProCredit Bank Greece

You tube : ProCredit Bank Greece

Linkedin : ProCredit Bank Greece