Η συμβολή του Πολιτισμού στον βιωματικό τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη

Η περίπτωση του Φεστιβάλ Ολύμπου στην Πιερία

93

Αυτό ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, στην ημερίδα με θέμα “ΠΙΕΡΙΑ, Βιωματικός τουρισμός στο φως του Ολύμπου” που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας , την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο 31ο πολυσυνέδριο Money Show,  στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ, στην  εμπεριστατωμένη εισήγηση του, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, όσα έχουν αξιοποιηθεί αλλά κυρίως εκείνα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα, κατέθεσε προτάσεις σύνθεσης του υπάρχοντος μαζικού τουρισμού με τις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις για τη δημιουργία ενός  σύγχρονου μοντέλου βιωματικού τουρισμού.

Επικέντρωσε τη σημασία και τη συμβολή του πολιτισμού, στο σχηματισμό του νέου τουριστικού προφίλ της Πιερίας, και εξειδίκευσε  το ρόλο και τη συνεισφορά του Φεστιβάλ Ολύμπου στον τουρισμό, την πολιτιστική διπλωματία και την προβολή της Πιερίας. Σημείωσε πως ο νεοσύστατος οργανισμός τουριστικής  προβολής της Πιερίας, θα πρέπει να είναι αυτός που θα αναλάβει το ρόλο του συντονιστή της συμμετοχής όλων των φορέων στη διαμόρφωση του κοινού πλαισίου του νέου τουριστικού προφίλ της Πιερίας. Για να μπορούμε να ισχυριζόμαστε και να καυχιόμαστε, πως ” Σαν την Πιερία άλλη καμία”

Εισηγήσεις σχετικές με τον τουρισμό της Πιερίας, παρουσίασαν η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Ηρακλής Τσιτλακίδης και ο πρόεδρος των Ολυμπίων εν Δίω, Θανάσης Μπίντας.