Κοπή βασιλόπιτας Επιμελητηρίου Πιερίας (φωτο)

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Ο επιχειρηματικός κόσμος άντεξε και ανασυντάσσεται»

207

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκε, το καθιερωμένο εορταστικό δείπνο του Επιμελητηρίου Πιερίας, για το καλωσόρισμα του Νέου Έτους και η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, παρουσία πλήθους επιχειρηματιών της Πιερίας, εκπροσώπων φορέων, του πολιτικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με κεντρικό ομιλητή, τον φίλο της Πιερίας και του Επιμελητηρίου, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Βαρνάβας, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη την τοπική επιχειρηματική κοινότητα που κατάφερε να επιβιώσει στη λαίλαπα της υγειονομικής κρίσης, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου που έδωσε το δυναμικό παρόν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη καθώς και το σύνολο της Κυβέρνησης για την αποτελεσματική συνεργασία τους στη λήψη μέτρων με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στις ενέργειες και παρεμβάσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας, τόσο στην περίοδο της πανδημικής αλλά και της ενεργειακής κρίσης, με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και γεννούν την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την Οικονομία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και έδωσαν τις ευχές τους οι βουλευτές κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, η κα. Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο κ. Σάββας Χιονίδης η κα. Μπέττυ Σκούφα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, οι Δήμαρχοι Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος και Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε πολύ συνοπτικά ένα βίντεο με τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες, το έργο και τους μελλοντικούς στόχους του Επιμελητηρίου Πιερίας που επαγρυπνά και μεριμνά για τα συμφέροντα της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Από την επιμελητηριακή κοινότητα έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας & Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών & Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Παύλος Ραβάνης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης & Πρόεδρος του Π.Σ.Κ.Μ. κ. Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Θωμάς Τενεκετζής, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Αναστάσιος Γιάγκογλου, ο Γεν. Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Οικονομικός Επόπτης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Λυκάρτζης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής κ. Ιωάννης Σουπιάδης, η πρόεδρος του τμήματος Επαγγελματιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κα Φανή Μπλιούμη, ο Γενικός Διευθυντής ΚΕΠΑ κ. Σπύρος Σκοτίδας.

Την εκδήλωση τίμησαν αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, λιμενικού, πυροσβεστικής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πρόεδροι οργανισμών, φορέων, ομοσπονδιών, σωματείων και συλλόγων, μέλη και πρώην μέλη Δ.Σ. Επιμελητηρίου Πιερίας και πλήθος επιχειρηματιών.

Η τυχερή της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν η επιχειρηματίας κα Θεοδώρα Τσινιάνη.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου, τους οποίους ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε ιδιαίτερα.