Εκπαίδευση – Πιστοποίηση στις Πρώτες Βοήθειες σε επιχειρήσεις της Κατερίνης από την First Aid Provider Hellas

103

Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023, η First Aid Provider Hellas φιλοξενήθηκε στο χώρο του “Κέντρου Ειδικών Θεραπειών”, στην Κατερίνη.

Το “Κέντρο Ειδικών Θεραπειών” της Λογοθεραπεύτριας κας Ανδρομάχης Τάκου μαζί με το “Εργαστήρι της Κίνησης” του Φυσικοθεραπευτή κ. Κωνσταντίνου Χανδόλια εκπαίδευσαν – πιστοποίησαν στο σύνολο το προσωπικό τους στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη και στη χρήση Α.Ε.Α. (αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής).

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν για τα απειλητικά περιστατικά που χρήζουν επείγουσας παροχής Πρώτων Βοηθειών σε ενήλικες, βρέφη και παιδιά, όπως αιφνίδια ανακοπή καρδιάς, πνιγμός, πνιγμονή, εσωτερική αιμορραγία, εξωτερική αιμορραγία, σωματική καταπληξία (ΣΟΚ), αναφυλαξία, κρίση επιληψίας, πυρετικοί σπασμοί, έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό κ.α., και την ορθή αντιμετώπιση τους σύμφωνα με τα ανανεωμένα Διεθνή Πρωτόκολλα παροχής Πρώτων Βοηθειών, και τις κατευθυντήριες οδηγίες λόγω covid-19. Επίσης, εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στην εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α) σε εκπαιδευτικά προπλάσματα ενήλικα, βρέφους, παιδιού, την αντιμετώπιση πνιγμονής από κατάποση αντικειμένου, την ορθή χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, και την εκτέλεση θέσης ανάνηψης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Πρώτων Βοηθειών της First Aid Provider Hellas, παρέχουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη, έγκυρη και σύμφωνη με την ελληνική νομοθεσία πιστοποίηση της Rescue Training International.

Η First Aid Provider Hellas διοργανώνει, επίσης, ενημερωτικές ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με επιστημονικούς / εκπαιδευτικούς / δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, συλλόγους κτλ..

Η First Aid Provider Hellas ευχαριστεί την κα Ανδρομάχη Τάκου και τον κ. Κωνσταντίνο Χανδόλια για την πρόσκληση, την εμπιστοσύνη και την ευαισθησία που δείχνουν σε θέματα ασφάλειας.

Στην εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε ίσχυσαν οι υγειονομικοί περιορισμοί όπως αυτοί ορίζονται από τις υφιστάμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ.