ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Στη μνήμη του – φίλοι & μέλη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» τρέχουν τον Μαραθώνιο της Μάλτας

Με κάθε χιλιόμετρο στηρίζουμε το έργο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας "Η Αγία Αικατερίνη"

92

Η Μάλτα και ο Μαραθώνιός της ήταν ένας από τους προορισμούς που δεν πρόλαβε να εκπληρώσει ο αείμνηστος φίλος μας Δημήτρης Κυριακού. Υπέρμαχος της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, ο Δημήτρης υπήρξε ένας άνθρωπος που τίμησε και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Κατερίνη, με πολυεπίπεδη δράση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Κυριακού

Ο Δημήτρης Κυριακού, καθηγητής Θεολογίας και διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης έφυγε από τη ζωή, τον Φεβρουάριο του 2018, σε ηλικία 54 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η διαδρομή του στην εκπαίδευση υπήρξε πλούσια και αξιοπρόσεκτη, καθώς μεταξύ άλλων ανέλαβε τη διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου, για την ουσιαστική αναβάθμιση του οποίου εργάστηκε αδιάλειπτα προσφέροντας ταυτόχρονα στην ποιοτική-καλλιτεχνική ανάταση της πόλης.

Την περίοδο 1990 έως 2002, υπηρέτησε με συνέπεια τον Δήμο Κατερίνης ως δημοτικός σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου. Διετέλεσε μέλος Δ.Σ., καθώς και απλό μέλος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», καθώς κ.α. συλλόγων και φορέων της πόλης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού κ.α.

Για όλους όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε, ενσάρκωνε την έννοια του ήθους, της αξιοπρέπειας, της αδιάλειπτης αφοσίωσης τόσο στο εκπαιδευτικό του έργο, όσο και στην οικογένεια, στους φίλους του.

Πέντε χρόνια μετά, φίλοι και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας ”ΖΕΥΣ”, για να τιμήσουν τη μνήμη του, συμμετέχουν στον 38ο Μαραθώνιο Μάλτας, στις 26 Φεβρουαρίου. Μάλιστα για την αποτύπωση της μοναδικής και ξεχωριστής αυτής στιγμής δημιουργήθηκε αναμνηστικό ενθύμιο μετάλλιο. Η πολυμελής αποστολή υποστηρίζεται από τον Α.Π.Σ. Δρομέων Ν. Πιερίας “ΖΕΥΣ”.

Σας προσκαλούμε να στηρίξτε κι εσείς – στη μνήμη του – την προσπάθειά μας, δωρίζοντας στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας “Η Αγία Αικατερίνη” για κάθε χιλιόμετρο που θα τρέξουμε 1 ευρώ ή ότι ποσό επιθυμείτε και έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε: 

Αριθμοί λογαριασμών :

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
IBAN: GR50 0171 2290 0062 2912 7034 736
SWIFTBIC: PIRBGRAA

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:
IBAN: GR3401103730000037329631750
SWIFTBIC: ETHNGRAA

 

Αιτιολογία : Δωρεά στη μνήμη του Δημήτρη Κυριακού