Μπετόβεν κι άλλοι κλασικοί θα ακούγονται σε McDonald’s – Για την αποφυγή ταραχών μεταξύ νέων

99

Υποκατάστημα των McDonald’s στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παίζει, εφεξής, κλασική μουσική σε μία προσπάθεια να καμφθούν οι εντάσεις που ξεσπούν μεταξύ νέων.

Η μουσική του συνθέτη και πιανίστα Μπετόβεν κι άλλων κλασικών αναμένεται να ακούγεται, σύντομα, στο κατάστημα στο Ρέξαμ της βόρειας Ουαλίας. Το προσωπικό φαίνεται να αδημονεί για την αλλαγή, καθώς πιστεύεται πως έτσι θα σταματήσουν οι διενέξεις μεταξύ των νεαρών θαμώνων.

Πριν από λίγο διάστημα, είχε ξεσπάσει καυγάς μεταξύ 20 ατόμων και οι υπάλληλοι είχαν χτυπηθεί από κέρματα που εκτοξεύονταν από τους εμπλεκομένους. Αναμένεται, επίσης, να μην διατίθεται δωρεάν WiFi τα απογεύματα, ενώ η κλασική μουσική θα παίζει από τις 17:00 και ύστερα.

«Εκτός και εάν έχουμε ντόπιους και ατίθασους λάτρεις του Μπετόβεν, αυτό θα αποθαρρύνει κάποια ζητήματα» σημείωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής, Luke Hughes.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα εστιατόριο των McDonald’s παίζει κλασική μουσική ως μέσο αντιμετώπισης της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Κατάστημα στο Λονδίνο είχε κάνει χρήση του ίδιου μέτρου και διαπίστωσε ότι μειώθηκαν τα περιστατικά βίας.

Το 2017 υπήρξαν 71 αναφορές για εγκλήματα εντός ή πλησίον του εν λόγω υποκαταστήματος, αλλά αυτά μειώθηκαν σημαντικά όταν άρχισε να παίζει κλασική μουσική, σύμφωνα με τον διευθυντή. Οι υπεύθυνοι κρίνουν πως η μουσική αυτή θα δώσει έναν πιο ήρεμο τόνο στην ατμόσφαιρα.

«Λειτουργεί πολύ καλά και έχει τύχει θετικής υποδοχής από πολλούς πελάτες, τόσο πολύ που σκεφτόμαστε πραγματικά πού αλλού θα μπορούσαμε να το εισαγάγουμε» επεσήμαναν.