Είναι σκέτο παρακράτος

Η κοινωνία θα απαντήσει στο καθεστώς Μητσοτάκη των υποκλοπών και των σκανδάλων

109

της Γνωσούλας  Χαϊλατζίδου,

Δε χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός για να αποφανθεί, κατηγορηματικά και αμετάκλητα πλέον, ότι αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση των «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη, δε μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά αυτόν τον τόπο, τον ταλαιπωρημένο από τις εφτά πληγές του Φαραώ.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός για να αποφανθεί, κατηγορηματικά και αμετάκλητα πλέον, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πισωγυρίσει  τη χώρα όχι μόνο σε εποχές ανήκουστης οικονομικής ανέχειας, αλλά  και σε εποχές πολιτικής ανωμαλίας.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός για να αποφανθεί, κατηγορηματικά και αμετάκλητα πλέον, ότι η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στη διακυβέρνηση της χώρας εγκυμονεί κινδύνους,  όχι μόνο για την οικονομία της , όχι μόνο για τη δημοκρατία της , αλλά και για την εθνική της ασφάλεια.

Είναι επικίνδυνοι. Μας φτωχοποίησαν, μας ξαναχρέωσαν και αμετανόητοι συνεχίζουν να μας εξαπατούν και να μας περιπαίζουν.

Και σύντομα οι πολίτες αυτής της χώρας θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να ανέχονται το πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία, τον διαμοιρασμό των ευρωπαϊκών χρημάτων σε συγγενείς και φίλους, την απροκάλυπτη εύνοια στην αισχροκέρδεια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την παράδοση στα ιδιωτικά συμφέροντα  δημόσιων αγαθών όπως η υγεία και η παιδεία, την κοροϊδία των pass και των καλαθιών νοικοκυριού, την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου,  την πλήρη απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών, τις μαφιόζικες πρακτικές  και το παρακράτος των υποκλοπών.

Σύντομα οι πολίτες αυτής της χώρας θα δώσουν την απάντησή τους, που θα είναι ένα αποφασιστικό, κατηγορηματικό, αμετάκλητο και μεγαλόπρεπο ΟΧΙ στους υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων  κι ένα αποφασιστικό, κατηγορηματικό, αμετάκλητο και μεγαλόπρεπο ΝΑΙ στους υπηρέτες της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της αξιοπρέπειας.

Γιατί υπάρχουν κι αυτοί, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.