Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Υπόμνημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Γεωργαντά, για τη στήριξη των παραγωγών ακτινιδίου Πιερίας

161

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας και συναντήσεων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, η κυρία Μάνη με σημερινό της υπόμνημα επανέλαβε την ανάγκη να στηριχθεί περαιτέρω η καλλιέργεια του ακτινιδίου, με καταβολή ενίσχυσης de minimis, καθώς οι παραγωγοί έχουν υποστεί σημαντική απώλεια εισοδημάτων τη φετινή χρονιά.

Η Βουλευτής επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι το αυξημένο κόστος καλλιέργειας, αποθήκευσης και μεταφορών, το πρόβλημα μικροκαρπίας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και η χαμηλή μέση τιμή πώλησης, έχουν δημιουργήσει μία ασφυκτική κατάσταση για τους παραγωγούς ακτινιδίου, απειλώντας έναν από τους πλέον σημαντικούς κλάδους της αγροτικής οικονομίας της Πιερίας αλλά και της χώρας συνολικά.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η περαιτέρω στήριξη της καλλιέργειας του ακτινιδίου, όπως έχει ήδη γίνει πράξη και σε άλλα σημαντικά αγροτικά προϊόντα που πλήττονται, για να μην υποστεί ζημία ένα από τα κορυφαία αγροτικά προϊόντα της χώρας που εξάγεται σε ποσοστό 95%.