Australian Open 2023: Ο Στεφ άντεξε την αντεπίθεση του Sinner και μπήκε στην 8άδα! (videos+highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε το 2-0 σετ να μετατρέπεται σε 2-2, αλλά άντεξε στην αντεπίθεση του εκπληκτικού Jannik Sinner, πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Australian Open και παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του 1ου του Grand Slam τίτλου και του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

184

Μετά από μια μεγάλη μάχη τεσσάρων ωρών στη Rod Laver Arena, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Jannik Sinner με 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3 και να πάρει την πρόκριση για τους “8” καλύτερους του Australian Open.

Ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη του Τσιτσιπά επί του Sinner (5-1 συνολικά), τον οποίο είχε κερδίσει και πέρσι στη Rod Laver Arena, για τα προημιτελικά αυτή τη φορά και με το εμφατικό 3-0 σετ.

Και φέτος προηγήθηκε με 2-0 σετ και έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, ωστόσο ο Sinner πέρασε στην αντεπίθεση και έδωσε μεγάλη μάχη, με τον Στέφανο να στέκεται όρθιος σ’ αυτή τη δύσκολη δοκιμασία και να παίρνει τελικά την πρόκριση στο 5ο σετ.

Πιο αναλυτικά, ο Τσιτσιπάς έκανε δυο πολύ καλά σετ στο ξεκίνημα του αγώνα. Πολύ καλά έπαιζε και ο Sinner, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας όμως ήταν εκείνος που είχε την ουσία στα πιο κρίσιμα σημεία.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως κατάφερε να αξιοποιήσει και τα 4 break points που είχε στα πρώτα 2 σετ ο Στέφανος, την ώρα που και ο Sinner έφτανε πολύ συχνά στο break point, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής φρόντισε να σώσει τα 6 από τα 8 break points που αντιμετώπισε κι έτσι κράτησε μια διαφορά ενός break σε κάθε ένα από τα δυο σετ.

Ο Sinner έκανε για 1η φορά πρώτος break σε ένα σετ και προηγήθηκε με 4-1 στο 3ο, στο οποίο είχε επίσης 9 χαμένες ευκαιρίες για break, αλλά από τη δική του μεριά φρόντισε να υπερασπιστεί το σερβίς του, σώζοντας το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο 5ο game (4-1).

Συνέχισε να είναι καλύτερος ο Ιταλός, που έκανε νωρίς break και στο 4ο σετ, για να προηγηθεί με 3-1. Σ’ αυτό το σετ δεν απειλήθηκε καν στο σερβίς του ο Sinner, ο οποίος είχε 6 χαμένα break points ακόμα, από 3 σε 5ο (1-3) και 7ο game (2-4), για να κάνει το double break που θα αποτελείωνε τον Τσιτσιπά σ’ αυτό το σετ. Το double break δεν ήρθε, ο Ιταλός όμως δεν κινδύνεψε στο δικό του σερβίς και τελικά έστειλε το ματς σε 5ο σετ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Sinner είχε φέρει το ματς στα μέτρα του, ο Τσιτσιπάς επανήλθε δριμύτερος στο τελευταίο σετ, στο οποίο ήταν αισθητά καλύτερος από τον αντίπαλό του.

Απείλησε για 1η φορά στο 4ο game o Στεφ, που προηγήθηκε με 1-2, 0-40 χάρη σε 3 γρήγορα αβίαστα λάθη του Ιταλού, που όμως ανταπεξήλθε και με 5 πόντους στη σειρά ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Στέφανος όμως απείλησε ξανά στο 6ο game, στο οποίο τελικά έκανε το πολύτιμο break στην 3η του ευκαιρία (6η συνολικά στο σετ), για να περάσει μπροστά με 4-2. Φέρνοντας και πάλι το momentum στη δική του μεριά, ο Τσιτσιπάς συνέχισε να κρατάει εύκολα το σερβίς του, όπως έκανε σε ολόκληρο το σετ – το μοναδικό που δεν υπέστη break – για να ολοκληρώσει τον τεράστιο θρίαμβό του ακριβώς με τη συμπλήρωση 4ης ώρας αγώνα.

Αυτή ήταν η 8η νίκη του Τσιτσιπά στη σεζόν, παραμένοντας αήττητος για το 2023 (8-0). Προκρίθηκε για 4η φορά στα προημιτελικά του Australian Open στα 5 τελευταία χρόνια, όντας αήττητος σε προημιτελικούς στη Μελβούρνη.

Την Τρίτη θα διεκδικήσει την 4η πρόκρισή του στα ημιτελικά του αυστραλιανού Grand Slam, μετά το 2019, το 2021 και το 2022, αντιμετωπίζοντας μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του τουρνουά, τον 21χρονο Jiri Lehecka, που κάνει το τουρνουά της ζωής του.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Στεφ θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και αξίζει να σημειωθεί πως η ευκαιρία που του παρουσιάζεται είναι πολύ μεγάλη, αφού εκτός από τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, διεκδικεί και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.