O Πρέσβης της Γεωργίας στο Φεστιβάλ Ολύμπου

128

Συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και του πρέσβη  της Γεωργίας David Dondua, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στα γραφεία του οργανισμού στην Κατερίνη. Τον πρέσβη συνόδευε και ο σύμβουλος του Ilia Marjanibze.

Σκοπός της συνάντησης η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, στο πλαίσιο του θεσμού της τιμώμενης χώρας, που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια από τον ΟΡΦΕΟ.

Στη συζήτηση ο πρέσβης αναφέρθηκε στους φιλικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, στον ελληνισμό της Γεωργίας και εξέφρασε τον μεγάλο του θαυμασμό για τον ελληνικό πολιτισμό. Θεωρεί μεγάλη τύχη για αυτόν, που κλείνει την διπλωματική του καριέρα στην Ελλάδα. Στο τέλος της ιδιαίτερα φιλικής συζήτησης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν ακόμη και φέτος το καλοκαίρι ανταλλαγές πολιτιστικών εκδηλώσεων στις δύο χώρες, εν αναμονή ανακήρυξης της Γεωργίας τιμώμενης χώρας στο Φεστιβάλ Ολύμπου. Αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα συνεργασίας και σε άλλους τομείς εκτός του πολιτισμού, όπως ο τουρισμός και το εμπόριο.

Στη συνάντηση εκτός των μελών της διοίκησης του ΟΡΦΕΟ, συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Επίσης τον πρέσβη και το σύμβουλό του συνόδευε ο συμπατριώτης μας εκ Λιτοχώρου Γιώργος Ολύμπιος, ο οποίος διατηρεί φιλικούς δεσμούς με τον πρέσβη της Γεωργίας.

Μετά την επίσκεψη στα γραφεία του ΟΡΦΕΟ ακολούθησε επίσκεψη στη Μητρόπολη.