Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κάλυψη οργανικών θέσεων πυροσβεστικού κλιμακίου Λεπτοκαρυάς – ενίσχυση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πιερίας με υδροφόρα και τζιπ

136

Στο πλαίσιο της συνάντησής της με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελο Τουρνά, η κυρία Μάνη έθεσε τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πιερίας.

Συγκεκριμένα, επισήμανε την ανάγκη να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις του πυροσβεστικού κλιμακίου της Λεπτοκαρυάς, όπως και να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πιερίας, με τουλάχιστον μία ακόμα υδροφόρα και με τζιπ.

Ανέφερε επίσης, ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο και καθότι η Πιερία είναι μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή, η μετακίνηση του πυροσβεστικού προσωπικού πρέπει να είναι η ελάχιστη αναγκαία, ώστε να μην αποδυναμώνεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πιερίας, κατά τους κρίσιμους αυτούς μήνες.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε την κυρία Μάνη ότι θα εξετάσει επισταμένα το ζήτημα της κάλυψης των οργανικών θέσεων στη Λεπτοκαρυά και ότι γίνονται ήδη οι απαραίτητες διεργασίες, για να καλυφθούν όποια κενά υπάρχουν πανελλαδικά, ύστερα και από την πρόσφατη αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 3.600.

Για το ζήτημα δε των οχημάτων, ενημέρωσε τη Βουλευτή ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια των πρώτων 250 υδροφόρων και βοηθητικών, σε σύνολο 1.800, και ως εκ τούτου θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επαρκή ενίσχυση της Π.Υ. Πιερίας.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία της αμοιβής πρόσθετης εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας δόθηκε επίδομα 470 Ευρώ, στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Ενώ, γίνονται ήδη ενέργειες για την χορήγηση επιδόματος σε όσους εμπλακούν στη δασοπυρόσβεση και για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

Τέλος, έγινε αναφορά και στον Όλυμπο και τον Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης, που ψηφίσθηκε πρόσφατα και θα καλύπτει τα ορειβατικά ατυχήματα.

Η κυρία Μάνη θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό, για την όποια εξέλιξη σημειωθεί επί των ανωτέρω ζητημάτων, καθώς και για κάθε άλλο θέμα που αφορά την πολιτική προστασία στην Πιερία.