Δήμος για Όλους: Τουρισμός

199

Την ώρα που ψάχνουμε τρόπους να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν του Δήμου Κατερίνης με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών – τουριστών, οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής φέρνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, όχι μόνο δεν προσελκύουν αλλά διώχνουν κιόλας!

Ο λόγος για τον Σέρβο πολιτικό Dragan Markovic Palma και την απόφαση του Δήμου να δώσει το όνομα του σε δρόμο του Κορινού, παρά τις αντιδράσεις και κυρίως παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν το ζήτησε ποτέ! Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την απόφαση και η φιέστα  «κεκλεισμένων των θυρών» που είχε διοργανωθεί παρουσία και του κ. Palma  γύρισε μπούμερανγκ.

Ο κ Palma με έγγραφο του λοιπόν και μετά τις παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής, αποφάσισε να διακόψει κάθε σχέση με την Πιερία και να κλείσει το γραφείο που διατηρούσε στην Παραλία Κατερίνης.

Μάλιστα δεν διακόπτει μόνο αυτός τις σχέσεις με την Πιερία, αλλά και 3.000 τουρίστες που θα έφερνε για μια ακόμη χρονιά τόσο στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Κατερίνης, όσο και της Πιερίας.  Όπως αναφέρει ο ίδιος στο έγγραφο που έστειλε, 1200 επισκέπτες θα ερχόταν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου του 2023 στην Πιερία από 20 πόλεις, ενώ τέλη Αυγούστου άλλοι 1300 τουρίστες θα ερχόταν στο Δήμο Κατερίνης και συγκεκριμένα στην Παραλία. Όμως, μετά από όσα έγιναν,  αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία και να μεταφέρει τους τουρίστες σε έναν άλλο ελληνικό προορισμό.

Οι ενέργειες της διοίκησης του Δήμου και η βιασύνη της να δώσει το όνομα ενός Σέρβου πολιτικού σε δρόμο του Κορινού, προτού διασφαλίσει ότι όλες οι διαδικασίες είναι σύννομες, εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Δήμο στα μάτια κάθε υπεύθυνου επαγγελματία του τουρισμού που ενημερώνεται για τις τραγελαφικές καταστάσεις και την ελαφρότητα των αποφάσεων της διοίκησης. Πολύ περισσότερο την εκθέτουν όμως στα μάτια των ξενοδόχων, των ανθρώπων που εργάζονται στον τουρισμό, όλων όσων είχαν κλείσει συμφωνίες για την εξυπηρέτηση όλου αυτού του κόσμου.

Πιστός λοιπόν στην δέσμευση που είχα δώσει στους συμπολίτες μου, ότι θα διερευνήσω το θέμα, είμαι στη δυσάρεστη θέση να τους ενημερώσω για τις συνέπειες της περιβόητης ονοματοδοσίας.

Ως Δημοτικός Συνδυασμός πιστεύουμε ότι ο τουρισμός πρέπει να υπηρετηθεί με τρεις βασικές αρχές: ρεαλιστικοί και ξεκάθαροι στόχοι, συνεργασία και συνέχεια. Το πόσοι θα έρθουν είναι σημαντικό. Το πιο σημαντικό όμως είναι πόσα θα εισπράξουμε και τι ποιότητα υπηρεσιών θα τους παρέχουμε. Η συμμετοχή κλάδων κομβικών για τον τουρισμό είναι αναγκαία. Οι υποδομές, η εκπαίδευση, η καλύτερη οργάνωση υπηρεσιών, τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά. Χρειαζόμαστε συντονισμό για να απευθυνθούμε και σε νέες αγορές που θα μας δώσουν τη  δυνατότητα για αύξηση των τουριστικών μας εσόδων. Το αύριο και η ποιότητα του τουρισμού μας, εξαρτάται από τη θέληση και τις δυνατότητες μας.

 

Νίκος Τσακιρίδης

Υπ. Δήμαρχος Κατερίνης