Australian Open 2023: “Καθάρισε” στα 3 σετ ο Στέφανος (video)

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πάρτι στα πρώτα 2 σετ, βρήκε σθεναρή αντίσταση στο 3ο, όμως τελικά πήρε αυτό που ήθελε, μια νίκη με 3-0 εις βάρος του Quentin Halys, για να προχωρήσει "αλώβητος" στον 2ο γύρο του Australian Open.

138

Μετά από ακριβώς 2 ώρες αγώνα στη Margaret Court Arena, o Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Quentin Halys με 6-3, 6-4, 7-6 (6) και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Australian Open, για 5η διαδοχική χρονιά. Aπό τις 4 προηγούμενες, τις 3 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και τη μια ολοκλήρωσε την παρουσία του στον 3ο γύρο.

Ο Τσιτσιπάς πέτυχε 17 άσους και 46 winners σήμερα, 10 περισσότερους από τον Halys, ενώ ταυτόχρονα είχε μόνο 17 αβίαστα λάθη, έναντι 30 του Γάλλου παίκτη.

Γενικά ήταν πολύ καλύτερος ο Στέφανος, με εξαίρεση μόνο το 3ο σετ, στο οποίο ο Halys κατάφερε να τον αιφνιδιάσει και να ισορροπήσει τα πράγματα.

Πιο αναλυτικά, στα πρώτα 2 σετ ο Έλληνας πρωταθλητής κυριάρχησε κατά κράτος στο court. Στο σερβίς του έχασε μόλις 8 πόντους, από 4 σε κάθε σετ, ενώ “έσπασε” από μια φορά το σερβίς του Halys, στο 4ο game του 1ου σετ (3-1) και στο 7ο (4-3) του 2ου.

Άνοιξε και το 3ο σετ με break o Στεφ, που στο 2ο game του 3ου σετ ήρθε αντιμέτωπος για 1η φορά με break points, αλλά ανέτρεψε το 15-40 και έκανε το 2-0, δείχνοντας πως θα έφτανε σε μια πολύ άνετη straight sets νίκη.

Ο Halys, χωρίς να έχει πια τίποτα να χάσει, ρίσκαρε πάρα πολύ στις επιστροφές του και του βγήκε, καταφέρνοντας να μετατρέψει το 3ο σετ σε ντέρμπι, κάνοντας διαδοχικά break στο σερβίς του Στέφανου, για να προηγηθεί με 4-2.

Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και ισοφάρισε με νέο break σε 4-4, ο Γάλλος ωστόσο έμεινε όρθιος στο υπόλοιπο του σετ και προηγήθηκε με 5-4 και με 6-5. Είχε μάλιστα τριπλό set point στο 5-6, 0-40 και 4 set points συνολικά στο 12ο game, με τον Στέφανο να βγαίνει από την πολύ δύσκολη αυτή θέση και να στέλνει το σετ στο tie-break.

Και εκεί βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο ο πρωταθλητής μας, αφού ήταν πίσω με 0-3 και με 1-4, αλλά κατάφερε να ισορροπήσει αρχικά κι έπειτα να δημιουργήσει και τα πρώτα του match points, στο 6-5 και στο 7-6, για να αξιοποιήσει το 2ο και να ολοκληρώσει την αποστολή του πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα.

O Τσιτσιπάς, ο οποίος έχει μια πολύ καλή παράδοση στην Αυστραλία, παρέμεινε αήττητος γι’ αυτή τη σεζόν, βελτιώνοντας το τέλειο ρεκόρ του στο 5-0 νίκες. Θυμίζουμε πως ήταν ο μοναδικός αήττητος παίκτης της Ελλάδας στο United Cup, όπου είχε 4/4 στα μονά και 3/3 στα διπλά, μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη.

Επίσης αυτή ήταν η 1η φορά που κέρδισε και τον Halys, από τον οποίο είχε ηττηθεί στη μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους, στο Challenger του Quimper το 2018.

Στον 2ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam, ο Στεφ θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Yannick Hanfmann και Rinky Hijikata.