Επί ποδός πολέμου

138

Του Ηλία Χρυσικού*

Η κλεψύδρα μετράει αντίστροφα, ο “πυρετός” των διεργασιών επικρατεί στα κομματικά επιτελεία, καθώς οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών έρχονται την άνοιξη και όλο πιο κοντά κλείνουν σταδιακά τα ψηφοδέλτια με νέα πρόσωπα, που θα ριχθούν στο “κυνήγι του σταυρού”.

Αναζητούνται λοιπόν “φρέσκα” πρόσωπα και παράλληλα επιχειρούνται να σταλούν πολλά μηνύματα.

Σ΄ αυτή την μακρόσυρτη προεκλογική περίοδο, “οι κομματικές μηχανές” ανεβάζουν ταχύτητες και ένας μαραθώνιος συσκέψεων είναι σ΄ εξέλιξη για να κλείσει ο βασικός πυρήνας των ψηφοδελτίων μέσα στο μήνα που διανύουμε.

Η εκτίμησή μου είναι, ότι ο βασικός πυρήνας των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, θα κλείσει στις επόμενες μέρες.

Και επειδή είναι σε “κόκκινο συναγερμό”, οι συζητήσεις και οι επαφές με νέους υποψηφίους, καθώς οι εθνικές εκλογές έχουν ξεκινήσει… διαρκώς βλέπουμε υποψηφίους, να μαζεύονται βιογραφικά με ιδιαίτερη έμφαση στα ανοίγματα σε νέους στην ηλικία και σε ιδέες.

Και επειδή στην Πιερία μας υπάρχουν άνθρωποι με αποφασιστικότητα, -που προσπαθούν να φέρουν καινοτόμες αλλαγές σε πολλούς τομείς-, και επειδή υπάρχουν νέοι άνθρωποι με αξίες, με επίγνωση των ευθυνών και της ιστορίας του δικού μας Τόπου…ας τους αναζητήσουμε και ας τους ενθαρρύνουμε.

Είναι δίπλα μας, είναι αυτοί που θα δώσουν έμφαση στη ζωή μας και που θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και της κοινωνίας.

Επί ποδός πολέμου λοιπόν…σ΄ ότι αφορά και τους εκλεγμένους βουλευτές.

Θεωρώ κλείνοντας ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι γι΄ αυτούς, -λόγω της απλής αναλογικής-, καθώς “παρακολουθείται” προσεκτικά η συμπεριφορά τους και οι μιντιακές επιλογές τους.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr