Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακίστηκε και για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

137
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτο αρχείου)

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στην 35η ανακρίτρια, η Ρούλα Πισπιρίγκου  για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, Μαλένας και Ιριδας.

Η κατηγορούμενη μητέρα θα επιστρέψει στη φυλακή όπου κρατείται μέχρι τώρα για την δολοφονία της 9χρονης κόρης Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε για δεύτερη φορά προσωρινά κρατούμενη με τη σύμφωνη γνώμη της 35ης ανακρίτριας Ευγενίας Τζωρτζάτου και του αρμόδιου εισαγγελέα για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της. Κατά συνέπεια το ανώτατο όριο κράτησης της στη φυλακή χωρίς να δικαστεί, από τους 18 μήνες, μπορεί να παραταθεί για τουλάχιστον 6 μήνες ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και αυτή τη φορά στην απολογία της υποστήριξε ότι είναι αθώα  και δεν θα προκαλούσε ποτέ κακό στα παιδιά της.

Η δίκη της για τη δολοφονία του 9χρονου παιδιού της έχει ξεκινήσει ενώπιον του ΜΟΔ και θα συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου.

Η απολογία της είχε διακοπεί χθες μετά το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας που υπέβαλε ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας και συνεχίστηκε σήμερα αφού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψε την αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας, ερωτηθείς για την αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας είπε μεταξύ άλλων ότι «έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Για αυτά που κατέθεσαν οι ιατροδικαστές καμία ερώτηση», είπε ο κ. Κούγιας και συνέχισε:

«Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητα της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους. Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια πριν υπογραφεί από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα αποδεικνύοντας της μεροληπτικότητα της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορούμενη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξης διαμαρτυρίας θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει» τόνισε ο κ. Κούγιας.