Οι Ευρωπαίοι που δεν πλένουν ποτέ το αυτοκίνητο τους -Ποιοι είναι

86

Κι όμως υπάρχει μια χώρα της Δυτικής Ευρώπης που διεκδικεί τον τίτλο της πιο «βρώμικης» αφού έχει τα περισσότερα αυτοκίνητα που δεν έχουν πλυθεί ούτε μία φορά στη «ζωή» τους.

Για πολλούς το πλύσιμο του αυτοκινήτου θεωρείται μια χρονοβόρα διαδικασία ακόμη και να πηγαίνουν για καθαρισμό σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτου.

Από ό,τι φαίνεται υπάρχει και εκείνη η κατηγορία οδηγών που όχι μόνο απεχθάνεται το πλύσιμο του αυτοκινήτου αλλά φαίνεται να αδιαφορεί παντελώς γι’ αυτό, κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία του συνδέσμου εμπόρων της χώρας BOVAG, η Ολλανδία διεκδικεί τα πρωτεία στα άπλυτα αυτοκίνητα. Μάλιστα σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε αναφέρει ότι στους δρόμους της κυκλοφορούν 600.000 επιβατικά αυτοκίνητα που δεν έχουν πλυθεί ούτε μία φορά από τότε που αγοράστηκαν ως καινούργια.

Μπορεί το παραπάνω να ακούγεται απίστευτο, είναι ωστόσο γεγονός με την έρευνα να εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος, με το 48% των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι απλά δεν ενδιαφέρεται να έχει στην κατοχή του ένα καθαρό αυτοκίνητο.

Παράλληλα το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί μπελά τη διαδικασία πλυσίματος του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει και μια μερίδα οδηγών που φτάνει σε ποσοστό το 22%, η οποία πιστεύει ότι η… βροχή που πέφτει στην Ολλανδία επαρκεί για να καθαρίσει όσο χρειάζεται το αυτοκίνητό τους.

Ο σύνδεσμος προειδοποιεί τους τεμπέληδες οδηγούς να μην αφήνουν άπλυτο το αυτοκίνητο τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα γιατί έτσι θέτουν σε κίνδυνο την δική του ακεραιότητα αλλά και την ακεραιότητα των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Ο λόγος για το παραπάνω βρίσκεται στους δεκάδες αισθητήρες που φέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, οι οποίοι με τη σειρά τους «ενημερώνουν» τα συστήματα ασφάλειας του εκάστοτε αυτοκινήτου, όπως είναι για παράδειγμα το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, αλλά και το ενεργό cruise control.

Με τους αισθητήρες να έχουν καλυφθεί από ρύπους, η δυσλειτουργία των παραπάνω συστημάτων θεωρείται πολύ πιθανή.