Εξηγήσεις από τον Αλ. Τσίπρα ζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις καταγγελίες περί «μαύρου» χρήματος

118

Την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑ έχει προκαλέσει η κατάθεση στο Ειδικό Δικαστήριο της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα ότι υπήρχαν διαδρομές μαύρου χρήματος με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να πάρει θέση για τις καταγγελίες σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι έχει τρεις επιλογές:

“α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε “για το το καλό του κόμματος”.

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε “μαύρο χρήμα”, από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια”.

Σχετικά με το θέμα, θέση πήρε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας ότι όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά.

Όπως αναφέρει η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

“Η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής.

Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς” σημειώνει το γραφείο τύπου της Χαριλάου Τρικούπη.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε  αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν  από την κατάθεση της γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καλώντας τον Α. Τσίπρα να δώσει απαντήσεις.

Ηλιόπουλος: Αστείες οι κατηγορίες

Σχετικά με την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, στο Ειδικό Δικαστήριο για “τσάντες με χρήματα” που, σύμφωνα με εκείνη, πήγαιναν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε: “είναι αστείες αυτές οι κατηγορίες, η ίδια είπε ότι αυτά προκύπτουν από την “κρίση” της”.