Δήμος Κατερίνης: Με ταχείς ρυθμούς η ανάπλαση της Λεωφόρου Στρατού στην Τ.Κ. Παραλίας

243

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσονται από τον Δήμο Κατερίνης, οι παρεμβάσεις ανάπλασης της οδού Λεωφόρου Στρατού, στην Τοπική Κοινότητα Παραλίας. Ένα έργο πνοής που αναβαθμίζει έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του παραλιακού μετώπου, καθώς είναι η πρώτη παράλληλη οδός μετά την ακτογραμμή. Η αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του μοναδικού αυτού αναπτύγματος της Παραλίας δίπλα στη θάλασσα, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Παραλίας, ενώ διαμορφώνεται κατά το πρότυπο του υφιστάμενου τμήματος της οδού Αγίου Νικολάου (από την Πλατεία προς Ναυτικό Όμιλο).

«Πρόκειται για έργο πνοής για το παραλιακό μέτωπο. Με τη σημαντική αυτή παρέμβαση βελτιώνουμε αισθητά την εικόνα του αστικού παραλιακού περιβάλλοντος και των ακτών μας» σημειώνει σε δήλωσή του,  ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Η ταυτότητα των εργασιών

Το έργο προϋπολογισμού 511.500,00 € εκτείνεται από το ύψος της πλατείας (Αγία Φωτεινή – τέλος σταμπωτού δαπέδου), έως τη διασταύρωση με την οδό Βενιζέλου (ΜΕΝΤΑ), ενώ η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα “Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020”.

Πιο συγκεκριμένα: το τμήμα της Λ. Στρατού που αναπλάθεται έχει μήκος 273μ. ενώ το πλάτος της μεταβάλλεται, με μέσο πλάτος 12μ. συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων πεζοδρομίων. Επιπλέον, η οδός αναβαθμίζεται αισθητικά και περιβαλλοντικά με την τοποθέτηση – χρήση βιοκλιματικών υλικών, ενώ εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλα τα σημεία της διαμόρφωσης, καθώς καταργούνται οι ανισοσταθμίες μεταξύ πεζοδρομίων και οδοστρώματος κίνησης οχημάτων και τοποθετούνται  ειδικά πλακίδια όδευσης οδηγού τυφλών.

Επίσης, στο επίκεντρο των παρεμβάσεων είναι η τοποθέτηση σε μήκος 180μ. ένθεν και ένθεν του άξονα της οδού (μεταξύ αγωγών και ρυμοτομικών) νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού αποτελούμενου από 16 ιστούς με τα ανάλογα φωτιστικά σώματα (τύπου LED), πίλαρ και υπόγειες καλωδιώσεις.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων υλοποιούνται: τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης ομβρίων, κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής, τοποθέτηση  αγωγών αποχέτευσης ομβρίων για την παροχέτευση των ομβρίων της Λ. Στρατού προς το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και κατασκευής καναλιού μικρής παροχής, προκειμένου να οδηγούνται τα όμβρια προς τα φρεάτια υδροσυλλογής κ.ο.κ.

Η ολοκλήρωσή του έργου εκτιμάται ότι θα γίνει το αργότερο στο τέλος της άνοιξης του τρέχοντος έτους.