United Cup: Πάλεψε η Μαρία, αλλά η Trevisan πήρε τη νίκη (videos)

H Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε από το 3-6, 0-2 και παρόλο που δεν ήταν σε καλή μέρα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της απέναντι σε μια τρομερή Martina Trevisan, η Ιταλίδα παίκτρια όμως κατάφερε να επικρατήσει σε περισσότερο από 3 ώρες μιας συγκλονιστικής μονομαχίας και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα της.

94

Παρότι η ίδια ήταν σε πολύ καλή μέρα και η Σάκκαρη όχι, η Trevisan χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά και τελικά να “λυγίσει” την κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια με 6-3, 6-7 (4), 7-5, έπειτα από 3 ώρες και 15 λεπτά αγώνα στην Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ.

Πιθανότατα στο ματς της εβδομάδας – και της χρονιάς μέχρι στιγμής – Trevisan και Σάκκαρη τα έδωσαν όλα, είχαν πολύ πάθος και έφτασαν στα όριά τους, με την Ιταλίδα να πανηγυρίζει τελευταία και να παίρνει μια υπερπολύτιμη νίκη για την ομάδα της, που πλέον προηγείται με 1-0 στον ημιτελικό του United Cup με την Ελλάδα.

Δεδομένου πως τα πολύ “βαριά” όπλα της Ελλάδας στη διοργάνωση είναι η Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που και οι δυο ήταν αήττητοι στην 1η φάση του τουρνουά στο Περθ, η Ιταλία απέκτησε ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για τη συνέχεια της σειράς των ημιτελικών.

Η Σάκκαρη, η οποία είχε ηττηθεί από την Trevisan στη μοναδική προηγούμενη συνάντησή τους στον 3ο γύρο του Roland Garros το 2020, δεν ήταν σε καλή μέρα σήμερα και έκανε πολλά αβίαστα λάθη. Η Trevisan από την πλευρά της έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας της κι έτσι κατάφερε να φτάσει στη νίκη αυτή, παρά τη μεγάλη αντίσταση που πρόβαλε η Μαρία, η οποία πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της για να αποφύγει αυτή την ήττα και να δώσει έναν ακόμα πόντο στην Ελλάδα.

Η πολύ βελτιωμένη 27χρονη Ιταλίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο.27 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της Μαρίας στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και κέρδισε τα 8 από τα 11 πρώτα games, για να εξασφαλίσει ένα σημαντικό προβάδισμα με 6-3, 2-0.

Η Σάκκαρη κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό break για να μειώσει σε 2-1 και μετά απ’ αυτό γύρισε το momentum για λίγο, κερδίζοντας τα 5 από τα 6 επόμενα games, για να πάρει ένα προβάδισμα με 5-3 στο 2ο σετ.

Η Trevisan συνέχισε να παλεύει και ισοφάρισε σε 5-5, ενώ στο επόμενο game επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς της, για να προηγηθεί με 6-5 και να αναγκάσει τη Σάκκαρη να σερβίρει για την παραμονή της στο ματς.

Η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών έμεινε ζωντανή, ισοφαρίζοντας πρώτα σε 6-6 και αργότερα μένοντας ψύχραιμη και στο tie-break, όπου από το 3-4 κέρδισε 4 πόντους στη σειρά, επικράτησε με 7-4 και έδωσε “παράταση” στο παιχνίδι.

Η μάχη συνεχίστηκε και συγκλόνισε και στο 3ο σετ, όπου η Σάκκαρη είχε το πρώτο break point, η Trevisan όμως το έσβησε, ισοφάρισε σε 1-1 και έκανε εκείνη το πρώτο break, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Σέρβιρε επιτυχώς για το 4-2 η Ιταλίδα, αλλά η Σάκκαρη είχε νέα απάντηση, για να πάρει 3 games στη σειρά και να προηγηθεί με 5-4 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Κέρδισε μάλιστα και τον πρώτο πόντο στο επόμενο game, με την Trevisan να σερβίρει για την παραμονή της στο ματς στο 4-5, 0-15.

Παρόλα αυτά η Trevisan άντεξε, πήρε κάποιους γρήγορους πόντους στο σερβίς της που τη βοήθησαν αρκετά και, αφού ισοφάρισε σε 5-5, προηγήθηκε με 0-30 στο επόμενο game. η Μαρία έφτασε σε game point, δεν έκλεισε όμως το game και η Ιταλίδα την έκανε να το πληρώσει, κάνοντας το καθοριστικό break, που την έβαλε μπροστά με 6-5.

Η Trevisan σέρβιρε έτσι για τη νίκη και επιστρέφοντας ξανά από το 0-15, κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και να διαμορφώσει το τελικό 7-5 στο 3ο σετ, ξεσπώντας σε έξαλλους πανηγυρισμούς μαζί με όλη την ομάδα της, ενώ το ρολόι έγραφε 3 ώρες και 15 λεπτά παιχνιδιού.

Μ’ αυτό το “μαραθώνιο” πρώτο παιχνίδι στη σειρά των ημιτελικών, η Ιταλία έκανε το 1-0 επί της Ελλάδας στο Σίδνεϊ και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό.

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς και τελευταίο για σήμερα στην Ken Rosewall Arena, ο Στέφανος Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Musetti.