Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο Καθαγιασμός των υδάτων στην Κατερίνη

230

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες, κατάνυξη και λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στον Δήμο Κατερίνης, ο Καθαγιασμός των Υδάτων.

Στην Παραλία

Η επίσημη τελετή Καθαγιασμού των υδάτων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, εκπροσώπων αρχών, φορέων και συλλόγων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, τοπικών συμβούλων και πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Παραλία.

Η λιτανευτική πομπή που σχηματίστηκε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, με την προσέλευση του Ιερού Κλήρου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης κατευθύνθηκε και κατέληξε στην προβλήτα, απ’ όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Άτομα όλων των ηλικιών βούτηξαν στα νερά για να πάρουν την ευλογία. Ο τυχερός που ανέσυρε τον σταυρό ήταν ο Ευάγγελος Μπαμπέτας από την Καλλιθέα.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά το πέρας της τελετής, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος: «Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Το Φως του Χριστού να φωτίζει όλους τους ανθρώπους και το Πανάγιο Πνεύμα να μας κατευθύνει όλους εμάς προς το θέλημα του Θεού, προς το αγαθόν […]».

Η τελετή στην Ολυμπιακή Ακτή & στον Κορινό

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε για 22η χρονιά, η  τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, στη θάλασσα του οικισμού της Ολυμπιακής Ακτής.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, σχηματίστηκε πομπή προς την παραλία, υπό τους μουσικούς ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα έριξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ενώ ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο Δημήτρης Κήπου από την Καλλιθέα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Φώτα εορτάστηκαν και στην Παραλία του Κορινού (στο ύψος του παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής). Τον Σταυρό ανέσυρε ο Δημήτρης  Ζουκάν από τον Κορινό.

Δείτε περισσότερες φωτό:

Επιπλέον φωτογραφίες από την αναγνώστριά μας Χριστίνα Δεμερτσίδου: