Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εορτασμός των Θεοφανίων στον Όλυμπο (φωτο)

183

Με κάθε επισημότητα και κατάνυξη, παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκε στους ιερούς ναούς στις δώδεκα κοινότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου η ακολουθία των Θεοφανίων και του Αγιασμού των υδάτων. Με σύμμαχο το καλό καιρό, πιστοί κάθε ηλικίας παρακολούθησαν τις τελετές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων στον Πλαταμώνα.

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος παρακολούθησε την Ακολουθία των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο Λιτόχωρο, όπου παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος και Μπέττυ Σκουφά, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και συλλόγων και φορέων της κοινότητας Λιτοχώρου.

Στο Λιτόχωρο τελέστηκε, όπως κάθε χρόνο, το έθιμο των Σίχνων. Πρωτόγνωρη η συμμετοχή επισκεπτών και πιστών, οι οποίοι συνόδευσαν τα Σίχνα από τις τρεις ενορίες προς το σημείο όπου γίνεται η κατάδυση του Σταυρού. Τον Σταυρό στο Λιτόχωρο έπιασε ο Λευτέρης Ευγενής.

Παρακολουθήστε εδώ την πομπή των Σίχνων των τριών ενοριών του Λιτοχώρου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου έως το σημείο όπου γίνεται η κατάδυση του Σταυρού :

 Φέτος το έθιμο των Σίχνων τελέστηκε για πρώτη φορά ενταγμένο στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.