Όλυμπος: Γυναίκα έπεσε σε «τρύπα» στα 2.700 μέτρα – Τραυματίστηκε στον αστράγαλο

Σοβαρά έχει τραυματιστεί μία γυναίκα στον Όλυμπο, την ώρα που έκανε ορειβασία στο οροπέδιο των Μουσών. «Έπεσε σε τρύπα μεταξύ χιονιού και βράχου» τονίζει ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ζαφείρης Τρόμπακας.

118
φωτο αρχείου

Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 μ.μ. της Τρίτης 3/01, όταν μία γυναίκα υπήκοος Σερβίας, μαζί με τον φίλο της, έκαναν ορειβασία στο οροπέδιο των Μουσών, στον Όλυμπο, ωστόσο η γυναίκα έπεσε σε μία «τρύπα» (σ.σ. στην ορειβατική διάλεκτο ονομάζεται ριμέ), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Άμεσα ο άντρας επικοινώνησε με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης της τραυματισμένης γυναίκας.

«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον άντρα της γυναίκας και του προτείναμε είτε να τη σύρει σίγα σιγά προς τον καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη» είτε να να πάει μέχρι τον καταφύγιο, να πάρει κουβέρτες και να την σκεπάσει, διότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές» ανέφερε στο GRTimes.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ζαφείρης Τρόμπακας.

H άτυχη ορειβάτης τραυματίστηκε στον αστράγαλο και μεταφέρθηκε αρχικά με τη βοήθεια άλλων ατόμων και ενός φίλου της στο καταφύγιο «Αποστολίδη», όντας καλά στην υγεία της και χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η μεταφορά της σε νοσοκομείο, καθώς σηκώθηκε ελικόπτερο Super Puma από τις πρώτες πρωινές ώρες για αυτόν τον λόγο με δύο διασώστες της ΕΜΑΚ