Εστία Πιερίδων Μουσών: Εορταστική Συναυλία (φωτο)

353

Της Μαρίας Βούλγαρη,

Κοντά στην αποφώνηση αυτής της χρονιάς στις 28 Δεκεμβρίου 2022, την Τετάρτη το βράδυ, στον χώρο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης εν κοινή συναινέσει με το φωνητικό σύνολο “de profundis” κάτω από την άψογη διεύθυνση του μαέστρου και προέδρου της Εστίας Πιερίδων Μουσών κου. Ευθύμιου Μαυρίδη, πραγματοποίησαν την χριστουγεννιάτικη συναυλία η οποία έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως θεσμός!

Η μουσική είναι από μόνη της πολιτισμός και αυτός ο πολιτισμός δεν κληρονομείται αλλά κατακτάται από εκείνους που είναι ερωτευμένοι με την “τέχνη” της μουσικής υμνωδίας. Η μουσική λοιπόν υμνωδία την οποία ενορχήστρωσε και διεύθυνε ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης εκείνο το βράδυ είναι πολιτισμός, είναι μια κίνηση και όχι μια κατάσταση.

Η χορωδία και οι μουσικοί συνδεσμώθηκαν στην υπέρτατη έκφραση του σκοπού τους με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να βιώσουν την Γέννηση του Θεανθρώπου με συγκίνηση και δέος! Τυχεροί όσοι βρέθηκαν στις 28 Δεκεμβρίου στον λατρευτικό χώρο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης γιατί είχαν το μοναδικό προνόμιο να έχουν όλες τις “Μούσες” των Πιερίδων μαζί τους.

Ο μαέστρος κος. Ευθύμιος Μαυρίδης η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και το φωνητικό σύνολο “de profundis” προάγουν μουσική παιδεία έτσι ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς ψυχικά, πλούσιος και ακέραιος Πολιτισμός στον τόπο μας!

Καλή Χρονιά!

 

Φωτό: Παναγιώτης Φτάρας