Προσκύνημα νέων από την Πιερία στην Ιερά Μονή Σουρωτής

123

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε Προσκύνημα 57 νέων, στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής.

Το προσκύνημα έγινε με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου. Επικεφαλής ετέθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, με τη συνοδεία και του Ιερομ. Μελετίου Παράσχου.

Στα προπύλαια της Ιεράς Μονής τον Μητροπολίτη Κίτρους και τους νέους, μεταξύ των οποίων ιεροψάλτες και αναγνώστες, ιερόπαιδες και διακονητές, κατηχητές και στελέχη κατασκηνώσεων, υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα Αδελφές της Ιεράς Μονής.

Αρχικά, στον Ιερό Ναό Αγίων Αρσενίου και Παϊσίου, τελέστηκε ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, τον οποίο έψαλαν καλλιφωνότατα μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σημασία αναδείξεως νεοφανών Αγίων για τη ζωή και τη μαρτυρία της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, ευχαρίστησε δε τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο κ. Νικόδημο, για την παροχή της κανονικής ευλογίας του, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Προσκύνημα, καθώς και την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής, Οσιολογιωτάτη Μοναχή Φιλοθέη.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Μοναστική Αδελφότητα, για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία, καθώς και για τη διακονία που προσφέρουν καθημερινά στους χιλιάδες προσκυνητές του τάφου του Αγίου Παϊσίου, τόσο με την εξυπηρέτησή τους, όσο και με τη δημοσίευση των υποθηκών του νεοφανούς και λαοφιλούς Αγίου.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη λειτουργία του πρώτου Ενοριακού και περικαλλούς Ναού επ’ ονόματι του Αγίου Παϊσίου στην Ν. Έφεσσο Πιερίας.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, ξενάγηση και μοναστηριακό κέρασμα.

Κατά κοινή ομολογία, το Προσκύνημα αποτέλεσε μιαν άριστη ευκαιρία πνευματικού ανεφοδιασμού, τόσο απαραίτητου για τους νέους, ιδιαίτερα ενόψει της εξεταστικής περιόδου, όσο και για τη λειτουργική και κατηχητική διακονία των στελεχών του νεανικού έργου.