Ζώδια 2023 : Αστρολογικές ετήσιες προβλέψεις

384

Στα περισσότερα ζώδια το 2023 θα φέρει νέες ευκαιρίες, νέους στόχους, νέες προτεραιότητες αλλά και νέα ζητήματα στο προσκήνιο! Φίλοι μου φτάσαμε αισίως στο τέλος αυτού του έτους και οδεύουμε ολοταχώς προς το κατώφλι ενός καινούργιου έτους -2023- που θα φέρει νέες ευκαιρίες, νέους στόχους, νέες προτεραιότητες αλλά και νέα ζητήματα στο προσκήνιο!

Σημαντικό για αυτή τη χρονιά είναι το γεγονός πως ο Κρόνος θα αλλάξει ζώδιο στις αρχές του Μαρτίου και θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων, όπου και θα παραμείνει για τα επόμενα τρία περίπου έτη. Από τη νέα του θέση θα μας οδηγήσει σε αλλαγές όσον αφορά τον τρόπο που προσεγγίζουμε συλλογικά ζητήματα, αλλά και τον τρόπο που στεκόμαστε απέναντι σε θέματα που δεν αφορούν εμάς αλλά αφορούν τον κοινωνικό περίγυρο. Ο Κρόνος εδώ θα μας κάνει πιο συμπονετικούς απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, όμως την ίδια στιγμή είναι πολύ πιθανό με αφορμή ζητήματα που θα απασχολήσουν το κοινωνικό σύνολο να φέρει στην επιφάνεια ανησυχίες, φοβίες και ενδόμυχες σκέψεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν ανασφάλεια. Ο Κρόνος σε αυτό το ζώδιο μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε περιορισμένοι -είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά- κάτι που θα μας απασχολήσει όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο Δίας θα βρίσκεται μέχρι και τα μέσα του Μαΐου στο ζώδιο του Κριού δίνοντας ώθηση για νέα ξεκινήματα, πολύ καλή περίοδος μέχρι και τον Μάιο για όσους θέλουν να ξεκινήσουν πιστοποιήσεις, σεμινάρια και νέα προγράμματα σπουδών. Από τις 15/5 ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου, από τη νέα του θέση θα στρέψει το ενδιαφέρον όλων μας στα υλικά αποκτήματα, τους πόρους, τα έσοδα, τα έξοδα και θα μας οδηγήσει να αναρωτηθούμε ποιες είναι οι πραγματικές μας ανάγκες ποιες είναι πλασματικές ανάγκες και πως μπορούμε να διαχωρίσουμε αυτά που πραγματικά θέλουμε σε σχέση με αυτά που νομίζουμε ότι θέλουμε.

Ένα πολύ σημαντικό αστρολογικό γεγονός για αυτή τη χρονιά είναι το «δοκιμαστικό» πέρασμα του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο Πλούτωνας θα περάσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα από τις 23/3 έως και τις 10/6 στον Υδροχόο, προτού γυρίσει πίσω στον Αιγόκερω και ξαναπεράσει -οριστικά πλέον- στον Υδροχόο στις αρχές του 2024. Βέβαια το γεγονός πως θα βρεθεί έστω και για λίγους μήνες μέσα σε αυτή τη χρονιά σε ένα νέο ζώδιο θα αλλάξει την ενέργεια και θα μας δώσει μία μικρή γεύση για το τι θα σημάνει η οριστική του είσοδος.

Έτσι λοιπόν φέτος από αυτή τη θέση φαίνεται πως θα δημιουργήσει ένα νέο υπόβαθρο και νέα δεδομένα σε κοινωνικές και φιλικές σχέσεις, καθώς και στην επαφή μας με ομάδες ανθρώπων, τη συμμετοχή μας σε συλλογικούς σκοπούς και εθελοντικές δράσεις που αφορούν το κοινωνικό σύνολο. Ο Πλούτωνας εδώ θα είναι πολύ αποκαλυπτικός και σε προσωπικό επίπεδο φαίνεται πως θα αποκαλύψει σε πολλούς από εμάς τις λάθος επιλογές σε παρέες, φίλους και ομάδες ανθρώπων.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα είναι «μοιρασμένες», καθώς οι δύο εκλείψεις Σελήνης που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε αυτό το έτος (στις 5/5 και στις 28/10) θα γίνουν στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού. Αυτές θα φέρουν ξανά στο προσκήνιο πράγματα τα οποία μας απασχολούν ήδη από τώρα, πράγματα τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια, την ενέργεια, την τροφή και τους πόρους μας.

Οι άλλες δύο εκλείψεις Ηλίου θα πραγματοποιηθούν στις 20/4 και στις 14/10 στον άξονα Κριού – Ζυγού και θα δημιουργήσουν προσμονή για νέα ξεκινήματα ύστερα από μία μακρά περίοδο που πολλά πράγματα είχαν παραμείνει στάσιμα. Για να υπάρξει μια νέα αρχή θα χρειαστεί πρώτα να υπάρξει ένα τέλος και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να έχουμε υπόψιν μας όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, καθώς θα μας βοηθήσει να διακρίνουμε τι χρειάζεται να τελειώσει και τι είναι αναγκαίο να ξεκινήσει.

 

ΚΡΙΟΣ (21/3 – 19/4)

Κριέ μου το 2023 θα είναι ένα έτος με πολλές ευκαιρίες για εσένα, ιδιαίτερα μέχρι και τα μέσα Μαΐου που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σου και θα δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την  προσωπική και επαγγελματική σου εξέλιξη. Αυτό θα κριθεί και σε ένα μεγάλο βαθμό από τις επιλογές που θα κάνεις, όμως φαίνεται πως ο Δίας με ένα μαγικό τρόπο θα σε οδηγεί σε αυτές που είναι κατάλληλες για εσένα, είτε στα προσωπικά είτε στα επαγγελματικά σου. Από τις 16/5 θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου και φαίνεται πως θα επιβραβεύσει τις σωστές σου κινήσεις, τις επαγγελματικές συμφωνίες και το τρέξιμο του προηγούμενου διαστήματος και φαίνεται πως η επιβράβευση θα είναι οικονομική.

Ο Κρόνος θα συνεχίσει να βρίσκεται στον Υδροχόο μέχρι και τις αρχές Μαρτίου δίνοντας σε εσένα που έχεις γεννηθεί κατά τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου περισσότερα κίνητρα για να ξεκαθαρίσεις ποιες σχέσεις είναι φιλικές ποιες κοινωνικές και ποιες υπάρχουν «τιμής ένεκεν» χωρίς άλλο λόγο.

Από τις 7/3 ο Κρόνος θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων και θα σε φέρει σε άμεση επαφή με τα συναισθήματά σου, τις ανησυχίες αλλά και τις ανασφάλειες που υπάρχουν σε μία γωνιά του μυαλού σου και αυτό είναι κάτι που θα γίνει πιο έντονο, αν έχεις γεννηθεί κατά τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σου. Ο Κρόνος θα βρίσκεται στο 12ο ηλιακό σου σπίτι -μία θέση που δεν είναι πολύ εύκολη- καθώς θα ζητήσει από εσένα να κάνεις μία βουτιά στα άδυτα της ψυχής σου και να έρθεις αντιμέτωπος με οτιδήποτε υπάρχει εκεί, όπως για παράδειγμα κρυμμένα και ανομολόγητα συναισθήματα.

Ο Πλούτωνας ο οποίος βρίσκεται από το 2008 στον Αιγόκερω και κατά διαστήματα έφερνε μια extra ταλαιπωρία στον επαγγελματικό τομέα, από τις 23/3 έως και τις 10/6 θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, αλλάζοντας σε ένα μεγάλο βαθμό και την κατάσταση στα επαγγελματικά -καθώς θα πάρεις ανάσα- αλλά και στις φιλικές όπως και κοινωνικές σχέσεις.

Δεν αποκλείεται να συνειδητοποιήσεις πως δεν υπάρχει σημείο επαφής με πρόσωπα που μέχρι στιγμής θεωρούσες πως έχεις πολλά πράγματα να συζητήσεις και να μοιραστείς, κάτι το οποίο θα σε οδηγήσει σε ανακατατάξεις. Αυτό είναι κάτι που θα γίνει πιο έντονο για εσένα που έχεις γεννηθεί κατά τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σου, καθώς θα νιώσεις επιτακτική ανάγκη για ουσιαστική σύνδεση με τους ανθρώπους που μοιράζεσαι τις σκέψεις, τις ιδέες και το χρόνο σου και όχι για ανούσιες επαφές για κοινωνικούς λόγους.

Οι εκλείψεις του έτους θα  είναι μοιρασμένες σε δύο άξονες έναν το δικό σου (Κριού-Ζυγού) και του Ταύρου-Σκορπιού. Στις 20/4 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκλειψη του έτους (Ηλίου) στην 29η μοίρα και 50΄του ζωδίου σου. Το γεγονός πως θα συμβεί μία έκλειψη σε αυτό που ονομάζουμε στην αστρολογία σε «αναιρετική μοίρα», καταδεικνύει το κλείσιμο καταστάσεων για εσένα, στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων. Η ανάγκη να κάνεις μία νέα αρχή με ανθρώπους που έχεις επιλέξει να βρίσκονται στη ζωή σου και να απομακρυνθείς από κοινωνικές, προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις που δεν σε εκφράζουν, θα είναι έκδηλη κατά τη διάρκεια αυτής της έκλειψης.

Η επόμενη έκλειψη (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 5/5 στην 15η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Αυτό το φεγγάρι θα φέρει στο προσκήνιο όλα αυτά που θεωρείς σημαντικά είτε σε πρακτικό είτε σε οικονομικό επίπεδο και ενδεχομένως μαζί του να φέρει και κάποιες ανασφάλειες που θα σε οδηγήσουν να περάσεις στη δράση προκειμένου ναι διαφυλάξεις τα κεκτημένα σου. Τότε είναι πιθανόν να δεις τα αποτελέσματα κάποιων κινήσεων που έκανες σε οικονομικό επίπεδο, όπως επενδύσεις και συμφωνίες, όμως να θυμάσαι πως είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρξουν και κάποια απροσδόκητα γεγονότα. Καλό θα είναι την περίοδο γύρω από την έκλειψη να αποφύγεις μία νέα συμφωνία στην οποία θα διαπραγματεύονται οικονομικά ζητήματα.

Η επόμενη έκλειψη (Ηλίου) θα γίνει στις 14/10 στην 21η μοίρα του Ζυγού και θα είναι και η τελευταία που θα γίνει στον άξονα σου για αυτό το έτος. Αυτή η έκλειψη είναι πιθανό να σε γυρίσει σε ζητήματα τα οποία είχαν απασχολήσει στα τέλη Απριλίου και αφορούν τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων. Ενδεχομένως σε περίπτωση που υπάρχουν  άλυτα ζητήματα σε σχέσεις και συνεργασίες να κάνουν πιο έντονα την εμφάνιση τους και κατά συνέπεια επιτακτική την ανάγκη να τα διευθετήσεις.  Δώσε προσοχή στην επικοινωνία καθώς φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολη και οι παρεξηγήσεις όπως και οι παρανοήσεις ενδεχομένως να ρίξουν «λάδι στη φωτιά» στα ζητήματα που θα πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Αυτή η έκλειψη καταδεικνύει το κλείσιμο ενός σημαντικού κεφαλαίου στη ζωή σου, κάτι που δείχνει πως θα ανοίξει ένα νέο.

Τέλος η έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 28/10 (μερική έκλειψη Σελήνης) στην 5η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού θα σου δημιουργήσει την ανάγκη να επενδύσεις περισσότερο χρόνο και προσοχή σε οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια είτε πρακτική είτε οικονομική και συναισθηματική. Αυτή η έκλειψη μπορεί να φέρει συναισθηματική υπερχείλιση, όμως από την άλλη θα σε οδηγήσει κοντά σε ανθρώπους που μαζί τους νιώθεις συναισθηματικά ασφαλής.

Το 2023 είναι μία χρονιά που θα έχει αρκετές ευκαιρίες για εσένα και καταδεικνύει πως οι επιλογές που θα κάνεις στους συνοδοιπόρους σου -είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο- θα παίξουν μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις σε όλους τους τομείς στη ζωή σου.

Τα αισθηματικά του Κριού

Το γεγονός πως ο πλανήτης των ευκαιριών, της τύχης αλλά και της επέκτασης -Δίας- θα βρίσκεται στο δικό σου ζώδιο έως και τα μέσα Μαΐου μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί για τα αισθηματικά σου!

Έτσι λοιπόν το 2023 φαίνεται πως θα είναι μία χρονιά ευκαιριών για εσένα και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς θα υπάρξουν αρκετές γνωριμίες με ενδιαφέροντα πρόσωπα, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι δύο από τις τέσσερις εκλείψεις που θα γίνουν στον άξονα σου (20/4 και 14/10) καταδεικνύουν πως θα υπάρξουν αλλαγές στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση -κυρίως αν αυτή έχει παραμείνει στάσιμη για αρκετό χρονικό διάστημα- φαίνεται πως θα πάρεις αποφάσεις σχετικά με την εξέλιξη ή την οριστική διακοπή της. Άκουσε τα συναισθήματά σου και μην πάρεις κάποια παρορμητική απόφαση της οποίας τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν  λίγο αργότερα.

Μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για να ανανεώσεις αυτή τη σχέση και φαίνεται πως αν λειτουργήσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα καταφέρεις να επιτύχεις το στόχο σου! Κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου σου φαίνεται πως θα οδηγηθούν στο επόμενο βήμα σε μία σχέση κάποιοι άλλοι φαίνεται πως θα αναζητήσουν ένα νέο «λιμάνι», σε κάθε περίπτωση  αυτή η χρονιά θα φέρει εξελίξεις είτε είσαι δεσμευμένος είτε είσαι ελεύθερος.

Μάλιστα με την Αφροδίτη να βρίσκεται στο Λέοντα για ένα ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα (από τις 5/6 έως και τις 8/10) φαίνεται πως θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για να ερωτευτείς! Κατά το διάστημα που η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία σε αυτό το ζώδιο (από τις 23/7 έως και 4/9) δεν αποκλείεται να γυρίσεις σε έναν έρωτα του παρελθόντος ή να αρχίσει να σε ψάχνει ένας έρωτας από τα παλιά! Αυτό που φαίνεται σε κάθε περίπτωση είναι πως όλο το καλοκαίρι μέχρι και το φθινόπωρο η προσωπική/ερωτική σου ζωή θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο με πολλές ευκαιρίες για να σε βρουν τα βέλη του «φτερωτού Θεού»! Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες αισθηματικές ή ερωτικές περιπέτειες, προσπάθησε να μην ανοίξεις πολλά «μέτωπα» ταυτόχρονα στον αισθηματικό τομέα, κάτι που μπορεί να φέρει μπερδέματα αργότερα!

Τα επαγγελματικά του Κριού το 2023

Η καριέρα σου, η επαγγελματική εξέλιξη αλλά και η κοινωνική αναγνώριση μέσα από τη δουλειά και τα επιτεύγματα σου, θα σε απασχολήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς.  Ο Δίας από το ζώδιό σου μέχρι και το Μάϊο θα ενισχύει τη δημιουργική σου διάθεση, η οποία θα σε βοηθήσει να γίνεις ακόμα πιο παραγωγικός στη δουλειά.  Μάλιστα δεν αποκλείεται να φέρει και μία πρόταση επαγγελματικής συνεργασίας πάρα πολύ συμφέρουσα ή να σε οδηγήσει σε μία νέα θέση ή μία προαγωγή.

Να θυμάσαι πως οι κινήσεις που θα κάνεις είναι αυτές που θα φέρουν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα και μέχρι και τα μέσα Μαΐου ενδείκνυται να τρέξεις περισσότερο για ζητήματα της δουλειάς, καθώς το διάστημα αυτό θα είναι ιδιαίτερα πρόσφορο, παραγωγικό και τυχερό.

Ο Δίας από το ζώδιο του Ταύρου μετά τα μέσα Μαΐου θα επιβραβεύσει κάθε σωστή κίνηση, κάθε ώρα που πέρασες παραπάνω στη δουλειά όπως και κάθε συμφωνία που έκανες προς τη σωστή κατεύθυνση και φαίνεται πως αυτή η επιβράβευση θα φανεί και στο ταμείο σου. Αν θεωρείς πως βρίσκεσαι σε μία δουλειά που δεν σου ταιριάζει ή δεν σε αφήνει να δείξεις τις ικανότητές σου ή βρίσκεσαι σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον το οποίο δεν σου είναι τόσο ευχάριστο λόγω εντάσεων και διαφωνιών με τα πρόσωπα που βρίσκονται εκεί, τότε φέτος δεν αποκλείεται να είναι η χρονιά που θα θέσεις στον εαυτό σου το δίλημμα «να μείνω ή να φύγω».

Τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο είναι πιθανό να σε πιάσουν τάσεις φυγής -κυρίως αν βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν μπορείς να λειτουργήσεις- όμως καλό θα ήταν πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση να ελέγξεις προσεκτικά και τα δεδομένα που υπάρχουν αλλά και τις προσδοκίες σου για το επόμενο βήμα, ώστε να είσαι πιο σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Κριέ μου το 2023 θα είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον έτος για την προσωπική σου ζωή, καθώς ο Δίας θα βρίσκεται στο δικό σου ζώδιο έως και τα μέσα Μαΐου. Αυτό δείχνει πως ένας προσωπικός/αισθηματικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί με την εύνοια του γαλαντόμου και επεκτατικού Δία. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αλλά και τα δεδομένα που θα πάνε αυτή τη σχέση ένα βήμα παρακάτω και θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της. Μία σχέση από την οποία δεν είχες ιδιαίτερες προσδοκίες μπορεί να γίνει πολύ σημαντική και μία σχέση που είναι ήδη σημαντική δεν αποκλείεται να περάσει στην επισημοποίηση της, καθώς ο Δίας θα επηρεάσει θετικά τον τομέα των σχέσεων και θα φέρει ευκαιρίες.

Αν είσαι ελεύθερος μέχρι και  το Μάιο θα υπάρξουν πολύ καλές «συνθήκες» στον κοινωνικό σου περίγυρο, οι οποίες φαίνεται πως θα σε φέρουν σε επαφή με νέα πρόσωπα, θα οδηγήσουν σε νέες γνωριμίες και το φλερτ θα έχει την τιμητική του. Το να κάνεις μία νέα σχέση ιδιαίτερα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο με την παρουσία του Δία στο ζώδιό σου.

Βέβαια τα καλά νέα για αυτή τη χρονιά δεν σταματούν εδώ, καθώς η Αφροδίτη θα βρίσκεται για σχεδόν πέντε ολόκληρους μήνες σε ένα ζώδιο -το Λέοντα- και η τύχη είναι πως αυτό το ζώδιο σε ευνοεί και ταιριάζει με την ενέργειά σου! Η παραμονή της θα έχει τέτοια διάρκεια καθώς θα βρεθεί και σε ανάδρομη πορεία, κάτι που προϊδεάζει για επιστροφές ανθρώπων από το παρελθόν αλλά και για αναζωπύρωση ενός παλιού έρωτα! Η Αφροδίτη θα παραμείνει συνολικά σε αυτό το ζώδιο από τις 5/6 έως και τις 8/10 δημιουργώντας πολύ καλές συνθήκες για να περάσεις ένα όμορφο, ανάλαφρο, διασκεδαστικό καλοκαίρι είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι σε μία σχέση. Μάλιστα σε περίπτωση που είσαι ελεύθερος το καλοκαίρι εκτός από διασκέδαση φαίνεται πως θα έχει και «μπόλικο» φλερτ, το οποίο μπορεί να σε οδηγήσει σε ερωτικές περιπέτειες.

Το διάστημα που η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη (από τις 23/7 έως και τις 4/9) καλό θα είναι να δώσεις  μεγαλύτερη προσοχή σε σκέψεις, αποφάσεις και κινήσεις, καθώς είναι πολύ πιθανό το παρελθόν να εμπλακεί στο παρόν και να δημιουργηθούν μπερδέματα. Το να εμφανιστεί ένα πρόσωπο από τα παλιά είναι το πλέον πιθανό σενάριο όμως εξίσου πιθανό είναι και εσύ να αρχίσεις να σκέφτεσαι ένα πρόσωπο με το οποίο υπήρξε κάτι μεταξύ σας, όμως ίσως τότε να μην το χειρίστηκες όπως θα ήθελες. Αν ανήκεις σε αυτούς που θέλουν να έχουν μία ευκαιρία σε ένα ειδύλλιο που δεν εξελίχθηκε, τότε το διάστημα της αναδρομής της Αφροδίτης είναι κατάλληλο για να κάνεις τις προσπάθειές σου!

Οι δύο εκ των τεσσάρων εκλείψεων αυτής της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν στο δικό σου άξονα (Κριού – Ζυγού) ,συγκεκριμένα στις 20/4 έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου και στις 14/10 έκλειψη Ηλίου στο Ζυγό, κάτι που κάνει αυτό το έτος σημαντικό για την προσωπική σου ζωή για έναν ακόμη λόγο. Φέτος φαίνεται πως θα αποφασίσεις να κάνεις ένα  νέο βήμα σε αυτή, να ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο, το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετέπειτα εξελίξεις!

ΤΑΥΡΟΣ (20/4 – 20/5)

Ταύρε μου το 2023 θα είναι μία χρονιά που «θα πάρεις ανάσα», καθώς φαίνεται πως η προηγούμενη ταλαιπώρησε αρκετούς από τους εκπροσώπους του ζωδίου σου.

Τα καλύτερα για εσένα θα ξεκινήσουν από τις 16/5 όταν ο Δίας θα περάσει στο ζώδιό σου και θα μείνει για έναν ολόκληρο χρόνο και κάτι ημέρες! Αστρολογικά δεν είναι λίγο να φιλοξενείς τον πλανήτη της τύχης, της γενναιοδωρίας αλλά και της επέκτασης στο δικό σου ζώδιο, κάτι που δείχνει πως το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι πιο ευνοϊκό για εσένα, ιδιαίτερα στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων. Ο Δίας φαίνεται πως θα σου δώσει «μπόλικη τύχη» και θα φέρει νέα πρόσωπα στη ζωή σου. Βέβαια θα πρέπει να θυμάσαι πως θα χρειαστεί η ικανότητα της διάκρισης προκειμένου να κάνεις τις σωστές επιλογές είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο και να μην θυσιάσεις την ποιότητα για την ποσότητα. Μπορεί να σε προσεγγίσουν πολλά πρόσωπα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για εσένα, αλλά κοντά σου θα κρατήσεις «λίγους και καλούς» οι οποίοι φαίνεται θα περάσουν από αρκετά τεστ πριν πάρουν τη «θέση» τους στη ζωή σου.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται μέχρι και τις 6/3 στο ζώδιο του Υδροχόου πιέζοντας λίγο τα επαγγελματικά, είτε από άποψη χρόνου είτε λόγω ευθυνών και υποχρεώσεων που θα κληθείς να φέρεις εις πέρας, όμως από τις 7/3 και για την υπόλοιπη χρόνια θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, ένα ζώδιο που δεν είναι κόντρα στα χαρακτηριστικά σου και σου ταιριάζει περισσότερο. Ο Κρόνος από αυτή τη θέση θα τονίσει σχέσεις με φίλους, με συναδέλφους, με ομοϊδεάτες σου και ενδεχομένως να σε οδηγήσει να επαναξιολογήσεις κάποιες από αυτές. Με τον Κρόνο στον 11ο ηλιακό σου οίκο είναι πάρα πολύ πιθανό να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα, καθώς με κάποιες αφορμές θα διαπιστώσεις πως ο φιλικός σου περίγυρος χρειάζεται αναπροσαρμογή. Προσπάθησε να μην εξαντλήσεις την αυστηρότητα που θα φέρει ο Κρόνος στους φίλους σου, όμως είναι καλό να δεις την εξέλιξη κάποιων σχέσεων.

Ο Ουρανός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ζώδιό σου -φέτος θα επηρεάσει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί από τα μέσα του 2ου μέχρι και τις αρχές του 3ου δεκαημέρου του ζωδίου σου- οδηγώντας σε αλλαγές, ρηξικέλευθες αποφάσεις και κινήσεις που θα προκαλούν έκπληξη! Προσπάθησε να μην πέσεις στην παγίδα του Ουρανού που μπορεί να σε κάνει «επαναστάτη χωρίς αιτία», αλλά να στρέψεις την επαναστατική σου διάθεση εκεί που πραγματικά χρειάζονται αλλαγές, σε τομείς της ζωής σου που θεωρείς πως έχουν βαλτώσει.

Αυτή τη χρονιά θα συμβεί ένα πολύ σημαντικό αστρολογικό γεγονός καθώς ο Πλούτωνας θα κάνει ένα «δοκιμαστικό» πέρασμα στο ζώδιο του Υδροχόου από τις 23/3 έως και τις 10/6. Από αυτή τη θέση θα επηρεάσει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί τις πρώτες δύο ημέρες του ζωδίου σου και μπορεί να σε οδηγήσει σε ρηξικέλευθες αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα.

Σε αυτό είναι κάτι που συνηγορούν και οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς, καθώς οι δύο εκ των τεσσάρων θα πραγματοποιηθούν στον άξονα σου (Ταύρου-Σκορπιού) και μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις προσωπικές, επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες. Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 20/4 στην 29η μοίρα του Κριού. Αυτή η έκλειψη θα σε οδηγήσει να γυρίσεις σελίδα σε ένα κεφάλαιο της ζωής σου, αυτό όμως καλό είναι να γίνει ύστερα από ώριμη σκέψη και όχι από παρορμητική απόφαση. Είναι γεγονός πως θα αναζητήσεις τις αλλαγές αυτή τη χρονιά, όμως κάθε κεφάλαιο που κλείνει μπορεί να σου δημιουργεί «γλυκόπικρα» συναισθήματα.

Η επόμενη έκλειψη (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί  στην 15η μοίρα του άξονα σου (Ταύρου-Σκορπιού) στις 5/5. Αυτό το φεγγάρι καταδεικνύει πως θα υπάρξουν ξαφνικά γεγονότα τα οποία θα σε οδηγήσουν να σκεφτείς και να ξεκαθαρίσεις ποιες σχέσεις είναι σημαντικές για εσένα καθώς και για ποιο λόγο. Ενδεχομένως να υπάρξουν γεγονότα τα οποία θα σε κάνουν να αλλάξεις προτεραιότητες και φαίνεται πως αυτά θα σχετίζονται με τα πεπραγμένα του προηγούμενου διαστήματος.

Στις 14/10 θα πραγματοποιηθεί μία έκλειψη Ηλίου στην 21η μοίρα του Ζυγού. Αυτή η έκλειψη φαίνεται πως θα φέρει νέα δεδομένα στην καθημερινότητά σου  και πολύ πιθανό να σε οδηγήσει σε αποφάσεις που θα σχετίζονται με τον εαυτό σου και τη φυσική σου κατάσταση, όπως το να διακόψεις μία επιβλαβή συνήθεια ή να κάνεις κάτι που θα βοηθήσει την ευεξία σου, όπως το να εντάξεις στην καθημερινότητά σου μία αθλητική δραστηριότητα.

Η τελευταία έκλειψη αυτής της χρονιάς θα είναι η έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στις 28/10 στην 5η μοίρα του άξονα σου. Έτσι λοιπόν το φθινόπωρο φαίνεται πως θα είναι μία περίοδος ενδοσκόπησης για εσένα, μία περίοδος κατά την οποία θα κληθείς να αξιολογήσεις τα δεδομένα σε σχέσεις και συνεργασίες. Αυτό το φεγγάρι καταδεικνύει πως πολλά από τα ζητήματα τα οποία θα αναμοχλευθούν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς θα σταθεροποιηθούν εκεί προς το φθινόπωρο και θα πάρουν την τελική τους μορφή.  Το 2023 θα είναι μία επεκτατική χρονιά για εσένα με την προσθήκη νέων ατόμων στη ζωή σου, με ευκαιρίες στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και με αλλαγές σε σχέσεις που έχουν κάνει τον κύκλο τους.

Τα αισθηματικά του Ταύρου το 2023

Αυτή η χρονιά θα είναι από τις τυχερές για εσένα καθώς η παρουσία του Δία στο ζώδιό σου από τα μέσα Μαΐου και για έναν ολόκληρο χρόνο, θα κινήσει τα νήματα στην προσωπική σου ζωή και στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων και φαίνεται πως θα φέρει δώρα.

Βέβαια εκτός από το Δία δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι «φιλοξενείς» ακόμα τον Ουρανό, κάτι που καταδεικνύει πως το μεγάλο μυστικό για αυτή τη χρονιά είναι να μην παίρνεις τίποτα δεδομένο, καθώς μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις και αλλαγές που δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αν είσαι ελεύθερος ο Δίας φέρνει τύχη στην προσωπική σου ζωή, σε οδηγεί στις κατάλληλες επιλογές και αποφάσεις όμως την ίδια στιγμή θα δημιουργήσει και μία πλουραλιστική διάθεση, η οποία θα μπορούσε να σε οδηγήσει στο να ανοίξεις πολλά μέτωπα ταυτόχρονα σε αισθηματικό επίπεδο. Οι υπερβολές είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του Δία, όμως καλό θα ήταν να μην πέσεις στην παγίδα τους. Δεν θα πρέπει να ξεχάσεις πως δύο από τις τέσσερις εκλείψεις αυτού του έτους γίνονται στον άξονα σου, κάτι που δείχνει πως θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες  στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων και αυτές είναι πολύ πιθανόν να  ενταθούν αν δεν κινηθείς προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση αυτή τη χρονιά θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες για να αφιερώσεις χρόνο στην προσωπική σου ζωή, καθώς φαίνεται πως το πρεσάρισμα που υπήρξε από επαγγελματικές υποθέσεις και στη δουλειά σε γενικότερο πλαίσιο τις προηγούμενες χρονιές, θα αρχίσει να μειώνεται αισθητά, ιδιαίτερα μετά τον Μάρτιο. Για κάποιους από τους εκπροσώπους του ζωδίου σου δεν αποκλείεται αυτή να είναι μία χρονιά που θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να εξελιχθεί μία σχέση και να γίνει το επόμενο βήμα σε αυτή, είτε αυτό λέγεται συγκατοίκηση είτε επισημοποίηση.

Αν έχεις γεννηθεί στο τέλος του δεύτερου και στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου σου, ο Ουρανός «πάνω από το κεφάλι σου» μπορεί να πιέζει για αλλαγές και να σε οδηγήσει να απομακρυνθείς από πρόσωπα και καταστάσεις που σου δημιουργούν πίεση, για αυτό σε περίπτωση που αναγνωρίζεις κάτι από τα παραπάνω σε μία σχέση σου δεν αποκλείεται να πάρεις την απόφαση και να «ετοιμάσεις βαλίτσες». Σε γενικές γραμμές αυτή η χρονιά θα ευνοήσει τα αισθηματικά σου, αλλά μην ξεχνάς πως θα χρειαστεί και η δική σου συμβολή σε αυτό, κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές.

Τα επαγγελματικά του Ταύρου το 2023

Τα ζητήματα που αφορούν τη δουλειά έρχονται με «φιλικές διαθέσεις», κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο εμφανές μετά το Μάρτιο  και όσο περνούν οι μήνες τόσο πιο πολύ θα υπάρχει αποσυμπίεση στον επαγγελματικό τομέα.

Οι δυσκολίες, τα ζόρια, οι πολλές απαιτήσεις και η πιεστική κατάσταση που υπήρχε τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια στον τομέα της καριέρας φαίνεται πως έκανε τον κύκλο της. Αν το προηγούμενο διάστημα έδειξες σύνεση, ψυχραιμία και υπομονή τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα να ανταμειφθείς.  Έτσι λοιπόν αν είχες «κυνηγήσει» μία καλύτερη θέση στη δουλειά ή αν είχες επενδύσει χρόνο και κόπο προκειμένου να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο της δουλειάς σου, αυτή η χρονιά φαίνεται πως θα σε ανταμείψει. Μία νέα θέση που θα είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλεις και ζητάς ανήκουν στα πιθανά σενάρια αυτού του έτους.

Ακόμα και αν δεν έχεις κάτι τέτοιο στο μυαλό σου, το δοκιμαστικό πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο από τα τέλη Μαρτίου έως και τα μέσα Ιουνίου, καταδεικνύει ένα διάστημα το οποίο θα κάνουν την εμφάνισή τους διάφορες σκέψεις σχετικά με το αν και κατά πόσο είσαι ικανοποιημένος σε αυτό τον τομέα. Δεν αποκλείεται να πάρεις αποφάσεις οι οποίες θα εκπλήξουν ακόμα και εσένα τον ίδιο και για κάποιους από τους εκπροσώπους του ζωδίου σου -κυρίως για όσους έχουν γεννηθεί  τις πρώτες ημέρες- είναι πάρα πολύ πιθανό να δημιουργηθεί η ανάγκη για μία εκ βάθρων αλλαγή. Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση καλό θα είναι να σκεφτείς τα αποτελέσματα της μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα, και κυρίως να μην αποφασίζεις «εν θερμώ» κινήσεις οι οποίες θα καθορίσουν τις επαγγελματικές εξελίξεις.

Ταύρε μου το 2023 θα είναι ένα πολύ σημαντικό έτος για τον τομέα των σχέσεων καθώς θα ολοκληρωθούν οι εκλείψεις που ξεκίνησαν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο στον άξονα σου (Ταύρου – Σκορπιού) κάτι που δείχνει πως μετά από ένα διάστημα αλλαγών και ανακατατάξεων, πολλές προσωπικές υποθέσεις θα πάρουν την οριστική τους μορφή. Η πρώτη έκλειψη στο δικό σου άξονα θα γίνει στις 5/5 και η επόμενη στις 28/10, επισφραγίζοντας πως ο Μάϊος και Οκτώβριος θα είναι δύο σημαντικοί μήνες που θα φέρουν εξελίξεις και αποφάσεις σε προσωπικό επίπεδο.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση η οποία πέρασε το crash test του Κρόνου αλλά και των απαιτητικών υποθέσεων που σε απασχόλησαν -ή μπορεί να σε απασχολούν ακόμα- φαίνεται πως φέτος θα γίνει ακόμα πιο δυνατή, κάτι που θα δημιουργήσει συναισθηματική ασφάλεια και ένα κλίμα σιγουριάς και σταθερότητας που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διάθεση και τη ψυχολογία σου.

Αν κατά το προηγούμενο έτος μία σχέση έκανε τον κύκλο της, φέτος θα νιώσεις την ανάγκη να ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στην προσωπική σου ζωή, κρατώντας όμως ως πολύτιμο φυλαχτό τα μαθήματα τα οποία πήρες από διάφορες καταστάσεις. Αρωγός σε αυτό το νέο βήμα θα είναι ο Δίας, που θα βρεθεί στο ζώδιό σου από τις 16/5 και θα παραμείνει για ένα ολόκληρο έτος, ενισχύοντας την αισιοδοξία σου αλλά και την τύχη στον τομέα των σχέσεων! Ο Δίας στο δικό σου ζώδιο καταδεικνύει πολλές ευκαιρίες σε προσωπικό επίπεδο, είτε αυτές θα έρθουν μέσα από νέες γνωριμίες είτε με ένα πρόσωπο που θα γνωρίσεις και θα σου κάνει το «κλικ» είτε -αν βρίσκεσαι σε μία σχέση- μέσα από την εξέλιξη αυτής της σχέσης.  Αν είσαι ελεύθερος είναι πάρα πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνιση του ένα πρόσωπο το οποίο θα «μιλήσει» στην καρδιά σου και θα σου δημιουργήσει έντονα συναισθήματα.

Το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό, καθώς η Αφροδίτη -η Θέα του έρωτα και των σχέσεων- θα βρίσκεται σε ένα μόνο ζώδιο, το Λέοντα. Κατά το διάστημα που θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο (από τις 5/6 έως και τις 8/10) θα δημιουργήσει πολύ καλές προϋποθέσεις για να αφιερώσεις χρόνο σε μία σχέση, να «δουλέψεις» για την εξέλιξη μιας γνωριμίας αλλά και να ασχοληθείς με το σπίτι. Σε περίπτωση που μένεις μαζί με το σύντροφό σου δεν αποκλείεται να κάνετε κάποιες αλλαγές στο σπίτι, οι οποίες θα σας ανανεώσουν και θα δημιουργήσουν θετικά συναισθήματα, επίσης είναι εξίσου πιθανό να πάρετε την απόφαση και να αλλάξετε σπίτι ή να το διαμορφώσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο κοντά σε εσάς και αισθητικά και πρακτικά.

Η Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο θα παραμείνει για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς θα βρεθεί και σε ανάδρομη πορεία, από τις 23/7 έως και τις 4/9. Αν είσαι ελεύθερος το παραπάνω διάστημα είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει ένας «μετανιωμένος πρώην» ή να δημιουργηθούν οι συγκυρίες οι οποίες θα σε φέρουν ξανά κοντά με ένα πρόσωπο που θεωρούσες πως η σχέση σας είχε περάσει «στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Συμπερασματικά το 2023 θα είναι μία ιδιαίτερα εποικοδομητική χρονιά για τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, η οποία θα δημιουργήσει νέα συναισθήματα, θα αναζωπυρώσει παλαιότερα και πολύ πιθανό να σε κάνει να σκεφτείς πως ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ!

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6)

Δίδυμε μου το 2023 είναι ένα έτος που θα ξεκινήσει με ταχύτητα για εσένα, καθώς θα φιλοξενείς τον Άρη στο ζώδιό σου έως και τον Μάρτιο και θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει πως οι πρώτοι μήνες αυτής της χρονιάς θα σε βρουν να τρέχεις για να τακτοποιήσεις οικογενειακές, επαγγελματικές, προσωπικές υποχρεώσεις, να φέρεις εις πέρας κάποια project και γενικότερα φαίνεται πως θα έχεις πολλά πράγματα να κάνεις.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού έως και τα μέσα Μαΐου υπενθυμίζοντας σου πως αξίζει να βρεις και λίγο χρόνο για την κοινωνική σου ζωή, τις φιλικές σου σχέσεις και τις ομαδικές δραστηριότητες, καθώς οι άνθρωποι που θα επιλέξεις να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο θα παίξουν μεγάλο ρόλο και στις αποφάσεις αλλά και στο πως αισθάνεσαι. Αν έχεις ενεργό ρόλο σε μία ομάδα ή αν θέλεις να έχεις συμμετοχή στα «κοινά» τότε μέχρι και το Μάϊο θα σου δοθεί η ευκαιρία  να αυξήσεις τη δημοτικότητα σου, καθώς φαίνεται πως θα έχεις τον τρόπο να κερδίζεις συμμάχους για τα σχέδιά σου!

Από τις 16/5 που ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου θα κατευνάσει λίγο τα πνεύματα και φαίνεται πως δεν θα φέρει κάτι απροσδόκητο για εσένα, όμως να θυμάσαι πως από τη νέα του θέση καταδεικνύει πως θα έχεις τύχη και εύνοια ακόμα και τις στιγμές που μπορεί να πιστεύεις πως ο Θεός της τύχης δεν είναι εκεί κοντά. Ο Δίας στο 12ο ηλιακό σου οίκο θα λειτουργήσει σαν το «φύλακα Άγγελό» σου καθώς ακόμα και διαισθητικά θα σε κρατά μακριά από κακοτοπιές και εμπόδια.

Ο Κρόνος θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων στις 7/3 και από τη νέα του θέση καταδεικνύει πως το 2023 είναι ένα έτος που θα  έχει περισσότερες απαιτήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν αποκλείεται να  αναλάβεις περισσότερες ευθύνες στη δουλειά, όμως να θυμάσαι πως αν κοπιάσεις τώρα θα ανταμειφθείς αργότερα. Αν έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή στον Ποσειδώνα -που βρίσκεται και εκείνος στο ζώδιο των Ιχθύων και επηρεάζει το δικό σου δεκαήμερο- και να μείνεις μακριά από επαγγελματικές επιλογές που μπορεί να φαίνονται «χρυσός» χωρίς να είναι.

Αυτή τη χρονιά θα υπάρξει άλλο ένα πολύ σημαντικό αστρολογικό γεγονός καθώς ο Πλούτωνας ύστερα από 14 χρόνια το ζώδιο του Αιγόκερω θα κάνει ένα δοκιμαστικό πέρασμα -δηλαδή για λίγους μήνες- στο ζώδιο του Υδροχόου. Από τις 23/3 έως και τις 10/6 ο Πλούτωνας από τη νέα του θέση θα δημιουργήσει το υπόβαθρο για σημαντικές αλλαγές. Δεν αποκλείεται να ανοίξεις τα φτερά σου στο εξωτερικό, να δοκιμάσεις την επαγγελματική σου τύχη σε μία ξένη χώρα και αιτία για αυτό μπορεί να είναι μία «πρόκληση» που θα κάνει την εμφάνισή της ή ακόμα και ένα ρίσκο που θα θελήσεις να πάρεις.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα είναι τέσσερις κατά το σύνολό τους, η πρώτη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 20/4 στην τελευταία αναιρετική μοίρα του Κριού. Αυτή η έκλειψη μπορεί να φέρει στο φως κάποιες φιλικές σχέσεις οι οποίες υπάρχουν «τιμής ένεκεν» στη ζωή σου και πολύ πιθανόν να καταδείξει πως ο κύκλος τους έχει ολοκληρωθεί. Εκείνη την περίοδο είναι πιθανό να σε απασχολήσει και η συμμετοχή σου σε μια ομάδα ανθρώπων, κυρίως αν νιώθεις πως αυτή η ομάδα έχει χάσει την «ταυτότητα» της.

Η επόμενη θα πραγματοποιηθεί στις 5/5 (έκλειψη Σελήνης) στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Αυτό το φεγγάρι μπορεί να φέρει κάποιες ξαφνικές αποκαλύψεις οι οποίες θα σε οδηγήσουν σε ρηξικέλευθες αποφάσεις όσον αφορά και την καθημερινότητά σου αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτή. Τα αποτελέσματα από κάποια ζητήματα και πεπραγμένα του παρελθόντος φαίνεται πως θα εμφανιστούν εκείνη την περίοδο.

Η επόμενη (έκλειψη Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 14/10 στο Ζυγό. Κατά τη διάρκεια αυτής της έκλειψης -καθώς και λίγες μέρες πριν όπως και μετά- θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή στην επικοινωνία, η οποία φαίνεται πως θα είναι αρκετά προβληματική και μπορεί να αποτελέσει την αρχή αρκετών παρεξηγήσεων ή παρανοήσεων. Η τελευταία έκλειψη αυτής της χρονιάς (έκλειψη Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 28/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Μέσα από κάποιες δυσκολίες που μπορεί να φέρει σε εργασιακό επίπεδο καθώς και στην καθημερινότητά σου, φαίνεται πως θα κάνουν την εμφάνιση τους ευκαιρίες για εσένα, καθώς η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Ταύρου πολύ κοντά στα «φώτα» της έκλειψης φέρνει εύνοια, η οποία μπορεί να κάνει την εμφάνισή της μέσα από απαιτητικές καταστάσεις και αποφάσεις.

Τα αισθηματικά του Δίδυμου το 2023

Αυτή η χρονιά θα έχει έντονη κοινωνική ζωή για εσένα ιδιαίτερα μέχρι και τα μέσα του Μαΐου που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού και θα εμπλουτίζει τον κοινωνικό σου περίγυρο με νέες προσθήκες ατόμων και φυσικά νέους θαυμαστές! Είναι γεγονός πως θα βρίσκεσαι πολύ συχνά στη λίστα προσκεκλημένων του προσωπικού κοινωνικού και επαγγελματικού σου περιβάλλοντος, κάτι που αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο τις νέες γνωριμίες και κατά συνέπεια την εμφάνιση νέων φλερτ!

Το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους θα είναι περισσότερο χαλαρό για εσένα καθώς κατά το δεύτερο εξάμηνο δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους περισσότερες επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι οποίες δεν θα σου αφήσουν το χρόνο που θα ήθελες να αφιερώσεις την προσωπική σου ζωή.

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ένα ζώδιο -το Λέοντα- για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τις 5/6 έως τις 8/10 καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα θα βρεθεί και σε ανάδρομη πορεία. Συγκεκριμένα η αναδρομή της θα ξεκινήσει στις 23/7 και θα τελειώσει στις 4/9  και εκείνο το διάστημα θα αυξηθούν οι πιθανότητες να επιστρέψει -ή να επιστρέψεις- σε ένα φλερτ του παρελθόντος. Οι κοινοί φίλοι, γνωστοί όπως επίσης και μία κοινωνική υποχρέωση φαίνεται πως θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο να αναθερμανθεί ένα ειδύλλιο το οποίο είχε τελειώσει άδοξα. Αν είσαι ελεύθερος πέρα από επιστροφές προσώπων του παρελθόντος θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις νέες γνωριμίες, για αυτό καλό θα ήταν να μη βιαστείς να αποφασίσεις μιας και φαίνεται πώς θα έχεις αρκετές επιλογές, οπότε η απόφασή σου δεν θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα παρόρμησης αλλά αποτέλεσμα συνειδητοποίησης των συναισθηματικών αναγκών και επιθυμιών σου.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση αυτή η χρονιά θα έχει πολλές ευκαιρίες για κοινωνική ζωή με το ταίρι σου και φαίνεται πως δεν αποκλείεται να διευρύνετε τον φιλικό και κοινωνικό σας περίγυρο ή να συμμετάσχετε σε συλλογικές δραστηριότητες, χόμπι και εθελοντικούς σκοπούς! Προσπαθήστε να βρείτε μία δραστηριότητα που να σας αρέσει από κοινού ή να προγραμματίσετε να περνάτε λίγο από τον ελεύθερο σας χρόνο συμμετέχοντας σε μία ομάδα, καθώς με αυτό τον τρόπο θα εμπλουτίσετε την καθημερινότητά σας, θα αναλάβετε νέες δράσεις από κοινού, θα μοιραστείτε νέες εμπειρίες και κατά συνέπεια θα έρθετε πιο κοντά.

Εκεί που χρειάζεται να δώσεις προσοχή μετά το Μάρτιο είναι στη δουλειά, καθώς κάποια από τα επαγγελματικά ζητήματα φαίνεται πως μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από το σύντροφό σου και μακριά από την προσωπική σου ζωή σε γενικότερο πλαίσιο. Προσπάθησε όσο γίνεται να μη μεταφέρεις θέματα της δουλειάς στο σπίτι ή ακόμα περισσότερο τα «αποτελέσματα» τους, όπως ο εκνευρισμός και η κούραση που μπορεί να έρθει λόγω των αρκετών υποχρεώσεων.

Τα επαγγελματικά του Δίδυμου το 2023

Οι πρώτοι μήνες αυτής της χρονιάς θα σε ωθήσουν να επενδύσεις περισσότερο χρόνο και προσοχή στο να δημιουργήσεις σταθερές επαγγελματικές σχέσεις, να έρθεις κοντά με συναδέλφους σου, καθώς το να δουλεύεις μέσα σε μία ομάδα χωρίς ουσιαστικά προβλήματα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και στη διάθεση που θα πηγαίνεις για δουλειά μέσα σε αυτή τη χρονιά αλλά και στην έκβαση των επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Από τις 7/3 που ο Κρόνος θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων -και θα παραμείνει για το υπόλοιπο έτος- θα ξεκινήσει μία περίοδος  κατά την οποία μπορεί να νιώσεις πως δίνεις εξετάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες νέες ευθύνες οι οποίες μπορεί να έρθουν και μέσα από μία προαγωγή ή αναβάθμιση της θέσης σου. Να θυμάσαι πως αυτή τη χρονιά θα κληθείς να δουλέψεις -ενδεχομένως και παραπάνω- να κοπιάσεις, να «σηκώσεις τα μανίκια» και να δείξεις τις επαγγελματικές σου ικανότητες και δυνατότητες.Η ανταμοιβή μπορεί να μην είναι άμεση όμως θα είναι σίγουρη και αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να ξεχάσεις, κυρίως τις στιγμές που θα νιώθεις πως οι επαγγελματικές απαιτήσεις θα αυξάνονται.

Με το δοκιμαστικό πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο πολλοί από τους εκπροσώπους του ζωδίου σου είναι πιθανό να σκεφτούν ένα τολμηρό βήμα που θα αφορά τη δουλειά, αυτό δεν αποκλείεται να σχετίζεται με την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.  Ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου ίσως να νιώσεις την ανάγκη να ανοίξεις τα φτερά σου και το να βρεθείς για δουλειά ή για ένα μεταπτυχιακό σε μία ξένη χώρα φαίνεται πως είναι ένα από τα σενάρια πού θα παίξει πολύ.

Αν έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε επαγγελματικές προτάσεις, σε συμφωνίες και σε συζητήσεις που θα έχεις για δουλειά, καθώς ο Ποσειδώνας από το ζώδιο των Ιχθύων επηρεάζει το δεκαήμερο σου. Δεν αποκλείεται να «πασπαλίσει με χρυσόσκονη» προτάσεις οι οποίες χρειάζονται μία δεύτερη προσεκτική ματιά, προκειμένου να μπορέσεις να δεις πως «ό,τι λάμπει ίσως να μην είναι χρυσός».

Δίδυμε μου το 2023 θα ξεκινήσει πολύ δυναμικά για εσένα, καθώς μέχρι και το Μάρτιο θα φιλοξενείς τον Άρη -τον πλανήτη της δράσης, της ενέργειας αλλά και του φλερτ- στο ζώδιό σου! Αυτό δείχνει πως θα υπάρχει μία κινητικότητα στον τομέα των σχέσεων και μάλιστα φαίνεται πως εσύ θα τη δημιουργείς «κινώντας τα νήματα».

Μέχρι και τα μέσα του Ιανουαρίου ο Άρης θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία είναι πολύ πιθανό να έχεις επικεντρωθεί σε μία σχέση που έρχεται από το παρελθόν ή σε μία αισθηματική «εκκρεμότητα». Αυτό που θα χρειαστεί να προσέξεις είναι η τάση που θα έχεις να αφήνεις ημιτελείς καταστάσεις αλλά και υποσχέσεις που μπορεί να δημιουργήσουν μπερδέματα σε προσωπικό επίπεδο, καθώς θα δίνουν διπλά μηνύματα στους ενδιαφερόμενους. Τα ξεκαθαρίσματα είναι απαραίτητα για αυτή τη χρονιά -ιδιαίτερα όσο ο Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιό σου- ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις στην προσωπική σου ζωή.

Αν είσαι ελεύθερος και έχεις αποφασίσει ότι δεν θέλεις να ασχοληθείς με μία σχέση/φλερτ/έρωτα του παρελθόντος αλλά θέλεις να κοιτάξεις μπροστά και να βρεις κάτι νέο και πολλά υποσχόμενο, φαίνεται πως ο Δίας από το ζώδιο του Κριού μέχρι και τις 15/5 θα ακούσει την ευχή σου! Ο Δίας από αυτή τη θέση θα φέρνει νέα πρόσωπα στον φιλικό και κοινωνικό σου περίγυρο και διάθεση για φλερτ. Έτσι λοιπόν μέχρι και τα μέσα του Μαΐου θα διανύεις μία πολύ κοινωνική και επικοινωνιακή περίοδο, η οποία με τον τρόπο της θα συμβάλει και στην εξέλιξη μιας γνωριμίας.

Βέβαια δεν θα είναι όλη η χρονιά ένα πάρτι (αν και αυτό θα ήταν το τέλειο), καθώς η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων από τις 7/3 καταδεικνύει πως θα υπάρξουν και υποχρεώσεις σε άλλους τομείς όπως ο επαγγελματικός, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κρατήσεις τις ισορροπίες ώστε να μην παραμελήσεις ούτε την προσωπική σου ζωή αλλά ούτε τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση το να κρατήσεις τις ισορροπίες θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο κλίμα που θα υπάρξει μεταξύ εσένα και του συντρόφου σου, καθώς είναι πολύ πιθανό να γίνουν παράπονα αν η δουλειά γίνει ο νέος σου αγαπημένος! Προσπάθησε να ασχοληθείς εξίσου τόσο με προσωπικές όσο και με επαγγελματικές υποχρεώσεις και είναι σίγουρο πως σε περιμένει ένα πιο ξέγνοιαστο καλοκαίρι, με την Αφροδίτη να βρίσκεται για πέντε σχεδόν μήνες στο ζώδιο του Λέοντα και να δημιουργεί θετικά συναισθήματα και χαλαρή διάθεση.

Η Αφροδίτη θα βρεθεί σε αυτό το ζώδιο από τις 5/6 έως και τις 8/10 δημιουργώντας πολύ καλές προϋποθέσεις για να ετοιμάσεις super διακοπές με το σύντροφό σου και να περάσετε χρόνο μαζί και ξέγνοιαστοι. Αν είσαι ελεύθερος μία ακόμα τυχερή περίοδος για εσένα είναι αυτή του καλοκαιριού που φαίνεται πως θα υπάρξουν νέες γνωριμίες κατά τη διάρκεια κοινωνικών εμφανίσεων και συναντήσεων με φίλους, γνωστούς ακόμα και γείτονες! Κατά το διάστημα που η Αφροδίτη θα βρεθεί σε ανάδρομη πορεία (23/7 με 4/9) θα αυξηθούν οι πιθανότητες να συναντήσεις μπροστά σου είτε ξαφνικά είτε προγραμματισμένα ένα πρόσωπο από το παρελθόν!

Συμπερασματικά αυτή θα είναι μία βοηθητική χρονιά σε προσωπικό επίπεδο, η οποία θα δώσει έμφαση στις κοινωνικές σχέσεις και στην επικοινωνία σου με ανθρώπους του περιβάλλοντός σου, καθώς μέσω αυτών φαίνεται πως θα γνωρίσεις ενδιαφέροντα πρόσωπα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22/6 – 22/7)

Καρκίνε μου το 2023 είναι μία χρονιά η οποία θα σου προσφέρει νέες εικόνες και εμπειρίες που θα διευρύνουν τους ορίζοντες σου και δεν αποκλείεται να αλλάξουν και τον τρόπο σκέψης σου!

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τα μέσα Μαΐου επηρεάζοντας ευνοϊκά τον επαγγελματικό τομέα, καταδεικνύοντας ευκαιρίες για νέες επαγγελματικές συμφωνίες, αυξήσεις και πολύ πιθανόν να υπάρξει και μία βελτίωση στη δουλειά σε γενικότερο πλαίσιο. Ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου στις 16/5 και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο για έναν ολόκληρο χρόνο, κάτι που δείχνει πως ο φιλικός σου περίγυρος θα διευρυνθεί! Μέσα σε αυτή τη χρονιά φαίνεται πως θα γνωρίσεις νέα πρόσωπα, θα έρθεις πιο κοντά με πρόσωπα που βρίσκονται στο κοινωνικό σου περιβάλλον και πολύ πιθανό να ξεκινήσουν και νέες φιλίες. Η εμπλοκή σου σε μία ομάδα ατόμων είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο για αυτό το έτος και μάλιστα φαίνεται πως εξαιτίας αυτής η δημοτικότητα σου θα αυξηθεί, κάτι που θα σε βοηθήσει ποικιλοτρόπως.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται ως και τις αρχές του Μαρτίου στο ζώδιο του Υδροχόου δημιουργώντας συχνά-πυκνά σκέψεις οι οποίες θα σε «παγώνουν» σε συναισθηματικό επίπεδο. Σε πρακτικό καλό θα ήταν να μην αφήνεις οικονομικές εκκρεμότητες, φορολογικές υποχρεώσεις και οφειλές να χρονίζουν καθώς η έγκαιρη διευθέτηση ή η ρύθμιση τους θα σε γλιτώνει από άγχη και ανησυχίες.Στις 7/3 ο Κρόνος θα αλλάξει ζώδιο και θα περάσει στο φιλικό για εσένα ζώδιο των Ιχθύων αφήνοντας το συναισθηματικό στρεσάρισμα των προηγούμενων ετών πίσω σου. Από τη νέα του θέση θα σε οδηγήσει να φτιάξεις ένα νέο περίγυρο με ανθρώπους με τους οποίους θα έχεις την ίδια αντίληψη και νοοτροπία σε βασικά ζητήματα. Είναι γεγονός πως ο Κρόνος από το νέο του ζώδιο θα τεστάρει κοινωνικές, προσωπικές και συγγενικές σχέσεις φέρνοντας ξεκαθαρίσματα, κάτι που μεταφράζεται ως το ότι είναι πολύ πιθανό να απομακρυνθείς από ανθρώπους με τους οποίους θα νιώσεις πως υπάρχει χάσμα ιδεών.

Ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω πιέζοντας για λίγο ακόμα όσους έχουν γεννηθεί κατά τις τέσσερις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σου, όμως αυτή τη χρονιά θα υπάρξει και ένα διάλειμμα, καθώς θα περάσει δοκιμαστικά στο ζώδιο του Υδροχόου από τις 23/3 έως και τις 10/6. Εκείνο το διάστημα θα τονιστούν τα ζητήματα που αφορούν επιχειρηματικά σχέδια και υλοποιήσεις αυτών. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν οφέλη από άλλους -όπως από κάποιους συνεργάτες σου- και αυτά τα οφέλη φαίνεται πως θα σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τον οικονομικό τομέα.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα είναι τέσσερις στο σύνολό τους και φαίνεται πως θα χωριστούν σε δύο άξονες καθώς οι μισές θα γίνουν στον άξονα Κριού-Ζυγού και οι άλλες μισές στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 20/4 (έκλειψη Ηλίου) η οποία θα γίνει στην τελευταία αναιρετική μοίρα (29η) του Κριού. Αυτή θα φέρει στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν την καριέρα, την εικόνα και την επαγγελματική σου αναγνώριση, ταυτόχρονα όμως αυτά τα ζητήματα φαίνεται πως θα σου δημιουργήσουν εκνευρισμό. Προσπάθησε να τα διαχειριστείς χωρίς συναισθηματικές εντάσεις και εξάρσεις, καθώς αυτή θα είναι η «παγίδα» αυτής της έκλειψης.

Η επόμενη έκλειψη (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 5/5 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και φαίνεται πως θα φέρει ξαφνικές ανατροπές σε συναισθήματα, σχέσεις πολύ πιθανό να φέρει εντελώς ξαφνικά και την επιστροφή ενός προσώπου από τα παλιά.Στις 14/10 θα πραγματοποιηθεί άλλη μία έκλειψη Ηλίου (στο Ζυγό) η οποία μπορεί να δημιουργήσει πιέσεις για τη διευθέτηση οικογενειακών υποθέσεων και υποχρεώσεων, οι οποίες βέβαια μπορεί να έχουν ένα βαθμό δυσκολίας λόγω της ελλιπούς επικοινωνίας. Δώσε βάση στο αποτέλεσμα που μπορεί να έρθει από ένα εποικοδομητικό διάλογο και μην υποτιμήσεις τη δύναμη της επικοινωνίας.

Η τελευταία έκλειψη για αυτή τη χρονιά (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 28/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Αυτό το φεγγάρι μολονότι μπορεί να δημιουργήσει κάποια σκαμπανεβάσματα λόγω συναισθηματικής υπερχείλισης, δεν αποκλείεται να φέρει και εύνοια σε ζητήματα που αφορούν φιλικές σχέσεις, αισθηματικές υποθέσεις και τη σχέση σου με τους άλλους σε γενικότερο πλαίσιο. Η διαχείριση αρκετών από τα ζητήματα που σε απασχολούν θα είναι οριστική, καταδεικνύοντας πως η τελευταία έκλειψη αυτής της χρονιάς θα κλείσει και ένα μεγάλο κύκλο προσωπικών εκκρεμοτήτων.

Τα αισθηματικά του Καρκίνου το 2023

Καρκίνε μου το 2023 θα είναι μία χρονιά που θα σε οδηγήσει να αναζητήσεις αυτόν τον ένα -ή αυτή την μία αντίστοιχα- με τον οποίο/α θα εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος και θα μπορείς να είσαι ο εαυτός σου.

Ο Κρόνος από το ζώδιο των Ιχθύων μετά το Μάρτιο καταδεικνύει πως θα είναι δύσκολο να έρθεις κοντά με έναν άνθρωπο που δεν έχετε την ίδια φιλοσοφία και αντίληψη για ζητήματα της ζωής, όσο και αν σε ελκύει εξωτερικά. Επίσης ακριβώς για τον ίδιο λόγο είναι πιθανό να απομακρυνθείς από ένα πρόσωπο που μπορεί να σου έχει τραβήξει το ενδιαφέρον ή να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία σε ένα πρόσωπο που είχες απορρίψει κατά το παρελθόν.

Μία παρελθοντική αισθηματική υπόθεση είναι πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνισή της από το τις 23/7 έως και τις 4/9 καθώς τότε η Αφροδίτη θα κινείται σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Λέοντα και είναι πολύ πιθανό να ανοίξει ξανά αισθηματικές ιστορίες του παρελθόντος. Δεν αποκλείεται να σε οδηγήσει να επαναξιολογήσεις ένα φλερτ, μία σχέση που υπήρξε τότε και να σε οδηγήσει να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία σε αυτή, ιδιαίτερα αν μέσα σε αυτή τη σχέση ένιωθες συναισθηματική ασφάλεια και πληρότητα. Ο φιλικός σου περίγυρος θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στις αισθηματικές σου υποθέσεις, καθώς φαίνεται πως κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς μέσω φίλων και μέσα σε κοινές παρέες θα γνωρίζεις πρόσωπα τα οποία θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για εσένα.

Αν είσαι ελεύθερος αυτή είναι μία πολύ καλή χρονιά σε περίπτωση που θέλεις να ξεκινήσεις ένα χόμπι -κατά προτίμηση μία συλλογική δραστηριότητα- ή ακόμα και να συμμετάσχεις σε εθελοντικές δράσεις, καθώς η συμμετοχή σου σε μία ομάδα ανθρώπων θα σε φέρει κοντά με νέα πρόσωπα, θα ανανεώσει τον κοινωνικό σου περίγυρο και φαίνεται πως θα αυξήσει τις πιθανότητες να γνωρίσεις ανθρώπους «που έχουν κάτι να πουν». Το να μπορείς να μοιραστείς με το υποψήφιο ταίρι σου δραστηριότητες, χόμπι, κοινά γνωρίσματα αλλά και το να βλέπετε τον κόσμο «με τα ίδια μάτια» θα παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή που θα κάνεις σε προσωπικό επίπεδο.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση μετά τον Μάρτιο θα ξεκινήσει ένα διάστημα το οποίο θα σε φέρει πιο κοντά με το σύντροφό σου και θα σου δώσει ευκαιρίες -αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο ο ένας στον άλλο και κάνοντας πράγματα μαζί- να διώξετε τη συναισθηματική απόσταση που ενδεχομένως να υπήρξε το προηγούμενο διάστημα.

Η διάθεσή για αλλαγές που θα έχεις μέσα σε αυτή τη χρονιά θα φέρει αρκετές ιδέες για να φύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, κάτι με τη σειρά του θα σε φέρει αρκετά κοντά με το ταίρι σου και θα ανανεώσει και τα συναισθήματά σας. Αφιερώστε χρόνο στην κοινωνική σας ζωή, στις επαφές με φίλους, σε δραστηριότητες μαζί τους, καθώς τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον περίγυρό σας θα παίξουν σημαντικό ρόλο και στο κλίμα της σχέσης σας.

Τα επαγγελματικά του Καρκίνου το 2023

Το 2023 προμηνύεται μία παραγωγική χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο καθώς ο Δίας στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τα μέσα Μαΐου θα φέρνει ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη και θα ανοίγει νέες προοπτικές στην καριέρα σου.

Αυτό σε συνδυασμό με την δυναμική σου διάθεση και τη θέληση που θα έχεις να εξελιχθείς επαγγελματικά φαίνεται πως θα φέρει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα σε αυτό τον τομέα. Από τις αρχές Μαρτίου ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων και δεν αποκλείεται να φέρει μία πρόταση για δουλειά στο εξωτερικό. Να θυμάσαι πως δεν θα είναι εύκολο εγχείρημα, όμως αν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει και θέλεις να το τολμήσεις, τότε αυτή τη χρονιά πιθανό να υπάρξουν προοπτικές για να εκπληρωθεί το σχέδιο σου και αργότερα να ανταμειφθείς για τον κόπο και τις προσπάθειές σου.

Αν έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου φαίνεται πως ίσως υπάρχουν κάποια ζητήματα σε επαγγελματικό επίπεδο τα οποία θα δημιουργούν πίεση, είτε αυτά σχετίζονται με τη φύση της δουλειάς είτε με τα πρόσωπα που απαρτίζουν το επαγγελματικό σου περιβάλλον. Μία πιο «άνετη» περίοδος για τα επαγγελματικά θα είναι από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου, που ο Πλούτωνας θα φύγει από τον Αιγόκερω και θα κάνει ένα «δοκιμαστικό» πέρασμα στο ζώδιο του Υδροχόου. Τότε θα είναι πιο εύκολο να διευθετήσεις ζητήματα τα οποία αφορούν τη δουλειά και να βγεις «αλώβητος» από επαγγελματικές απαιτήσεις και δυσκολίες.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης έκλειψης (20/4) είναι πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους κάποια νέα δεδομένα τα οποία θα σχετίζονται με τον επαγγελματικό τομέα και μπορεί να σε αποσυντονίσουν. Προσπάθησε να προσεγγίσεις τις καταστάσεις που θα αφορούν τη δουλειά εκείνη την περίοδο με σύνεση και καθαρή λογική, καθώς η συναισθηματική προσέγγιση είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει αδυναμία διαχείρισης συγκεκριμένων καταστάσεων. Όσο πιο αποστασιοποιημένα και σφαιρικά δεις τα δεδομένα στη δουλειά, τόσο πιο εύκολο θα είναι να επιλέξεις ποιες θα είναι οι κινήσεις οι οποίες θα σε βγάλουν κερδισμένο.

Καρκίνε μου το 2023 προμηνύεται ένα ιδιαίτερα κοινωνικό έτος για εσένα με νέες γνωριμίες και επαφές με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πρόσωπα! Αυτό είναι κάτι που θα γίνει περισσότερο αισθητό μετά τις 15/5 που ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου, ένα ζώδιο που ταιριάζει με την ενέργειά σου και θα σου δημιουργήσει τη διάθεση να βγεις, να έρθεις σε επαφή με κόσμο, να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις. Μέσα από κοινωνικές και κυρίως μέσα από φιλικές επαφές και συναντήσεις, φαίνεται πως θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις κοντά με πρόσωπα που θα σου κάνουν το «κλικ».

Ακόμα, μία συλλογική δραστηριότητα ή ένα χόμπι που έχεις φαίνεται πως θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στο να διευρύνεις τον κοινωνικό σου περίγυρο και να γνωρίσεις νέα πρόσωπα, κάτι που με τη σειρά του θα παίξει εξίσου σημαντικό ρόλο και στην προσωπική σου ζωή.  Αν είσαι ελεύθερος και θέλεις να γνωρίσεις ένα πρόσωπο που θα σε βγάλει από τη μονοτονία και τη ρουτίνα της καθημερινότητας τότε επίλεξε να αφιερώνεις χρόνο σε κοινωνικές συναντήσεις και να αποδέχεσαι τέτοιου είδους προσκλήσεις, καθώς  μέσα από αυτές θα έρθουν ευκαιρίες.

Μέχρι και το Μάϊο, όπου θα ξεκινήσει αυτό το πολύ καλό διάστημα για εσένα και την προσωπική σου ζωή, φαίνεται πως θα σε απασχολήσουν καταστάσεις οι οποίες έρχονται από το παρελθόν.  Η παρουσία του Άρη στο ζώδιο των Διδύμων μέχρι το Μάρτιο και πολύ περισσότερο στην ανάδρομη πορεία του (μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου) καταδεικνύει επαφές και συζητήσεις, οι οποίες θα γίνουν υπό άκρα μυστικότητα.

Σε περίπτωση που σε απασχολεί μία κατάσταση η οποία έρχεται από το παρελθόν, θα χρειαστεί να τη διευθετήσεις πριν κάνεις ένα νέο βήμα στο παρόν, διαφορετικά είναι πιθανό οι ημιτελείς ιστορίες να βρίσκονται συνεχώς μπροστά σου.  Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση αυτή η χρονιά θα σε φέρει πιο κοντά με το σύντροφό σου και φαίνεται πως μετά το Μάρτιο το πάθος θα αναζωπυρωθεί και θα έρθουν πολλές ευκαιρίες για να αφιερώσετε χρόνο στη σχέση σας.

Κατά το διάστημα που η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Λέοντα (από τις 23/7 έως τις 4/9) το παρελθόν και τα θέματα που σχετίζονται με αυτό θα σε απασχολήσουν πολύ. Κάτι που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τις «παρεμβολές» του παρελθόντος είναι να εξετάζεις αν έχουν μείνει «γκρίζα σημεία», πράγματα που δεν ειπώθηκαν και διάφορα θέματα «κάτω από το χαλάκι» όσον αφορά προσωπικές και αισθηματικές υποθέσεις, ώστε να μην εμφανιστούν -κάποια από αυτά- μέσα στο καλοκαίρι κατά την περίοδο της αναδρομής της Αφροδίτης.

Αν ρυθμίζεις έγκαιρα τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύπτουν και δεν τα μεταθέτεις για αργότερα, τότε το κλίμα στην προσωπική σου ζωή θα παραμείνει πολύ καλό και «ανέφελο»!

ΛΕΩΝ (23/7 – 22/8)

Λέων μου το 2023 θα είναι μία λιγότερο απαιτητική χρόνια για εσένα -τουλάχιστον στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων- καθώς ο Κρόνος θα φύγει από τον Υδροχόο στις 6/3, κάτι που δείχνει πως από εκείνο το διάστημα και μετά οι προσωπικές, επαγγελματικές σχέσεις, καθώς και συνεργασίες -που μπορεί να είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα τα προηγούμενα χρόνια- θα πάρουν ανάσα. Μοναδική προϋπόθεση για αυτό είναι να έχεις αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις «παθογένειες» που ενδεχομένως υπήρξαν και να μην τα έβαλες «κάτω από το χαλάκι», ώστε να απέκτησες μία ειλικρινή εικόνα για κάθε σχέση -είτε προσωπική είτε επαγγελματική είτε κοινωνική- που βρίσκεται στη ζωή σου.

Ο Κρόνος από τις 7/3 και για τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων και από τη νέα του θέση θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στον οικονομικό τομέα, καθώς αυτός θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσοχή. Ίσως να υπάρξουν στιγμές που οι οικονομικές απαιτήσεις θα σε βγάζουν εκτός προγράμματος  για αυτό -αν θέλεις να μειώσεις αυτή την πιθανότητα- καλό θα είναι μέσα σε αυτή τη χρονιά να δίνεις προτεραιότητα στα έξοδα και τις υποχρεώσεις σου. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε περίπτωση που έχεις οφειλές από το παρελθόν  και εκκρεμότητες σε δάνεια και κάρτες, καθώς αυτά θα χρειάζονται έγκαιρη διευθέτηση προκειμένου να μην σου δημιουργούν ανησυχία και εμπόδια. Ίσως να χρειαστεί να περιορίσεις λίγο έξοδα και αγορές, κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι ευχάριστο, όμως ο Κρόνος απαιτεί από εσένα συνετή διαχείριση στα οικονομικά.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τις 15/5 -ένα ζώδιο που ταιριάζει με την ενέργειά σου- και δεν αποκλείεται να φέρει από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, μία πρόταση για δουλειά στο εξωτερικό, αλλά και να διευρύνει τον κοινωνικό σου περίγυρο. Μέχρι και τον Μάϊο θα υπάρξουν πολύ καλές και ευνοϊκές συγκυρίες για να έρθεις πιο κοντά με νέα πρόσωπα, συγγενείς αλλά και για να διευθετηθούν κάποιες παρεξηγήσεις.

Από τις 16/5 ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου -όπου θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο- καταδεικνύοντας πως το δεύτερο μισό της χρονιάς θα είναι ένα διάστημα με ευκαιρίες για τον επαγγελματικό τομέα. Βέβαια εκτός από το Δία στο ζώδιο του Ταύρου θα βρίσκεται και ο Ουρανός -που θα επηρεάζει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί κατά το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου- και θα συνεχίζει να δημιουργεί κάποιες ανατροπές σε θέματα που αφορούν τη δουλειά.

Φέτος τη διαφορά θα κάνει ο Πλούτωνας καθώς ύστερα από ένα διάστημα 14 ετών  που παρέμενε στο ζώδιο του Αιγόκερω θα κάνει ένα «δοκιμαστικό» πέρασμα στον Υδροχόο από τις 23/3 έως και τις 10/6. Ο Πλούτωνας  από το νέο του ζώδιο θα επηρεάσει εσένα που έχεις γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου και μπορεί να φέρει αρκετές εξελίξεις που θα «μεταμορφώσουν» σχέσεις που είναι σημαντικές για εσένα.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα είναι τέσσερις στο σύνολό τους οι δύο εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού και οι άλλες δύο στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 20/4 στην 29η μοίρα του Κριού, καταδεικνύοντας αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις αρκετά πράγματα. Η επαφή σου με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή με μια ομάδα ατόμων φαίνεται πως θα παίξει ρόλο σε αυτές τις αλλαγές καθώς θα σε οδηγήσει σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και θα μεταμορφώσει την κοσμοθεωρία σου. Εκείνο το διάστημα θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή στο παρασκήνιο καθώς φαίνεται πως θα κινείται και θα κινεί τα νήματα σε διάφορους τομείς.

Η επόμενη έκλειψη (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 5/5 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και φαίνεται πως θα φέρει επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις με τη σήμανση του «κατεπείγοντος». Κάποιες ξαφνικές ενέργειες οικείων σου ή προσώπων που βρίσκονται στο επαγγελματικό σου περιβάλλον φαίνεται πως θα προκαλέσουν αναταραχή. Στις 14/10 θα πραγματοποιηθεί άλλη μία έκλειψη Ηλίου για αυτό το έτος στην 21η μοίρα του Ζυγού. Αυτό το φεγγάρι θα καταδείξει κάποια ζητήματα που υπάρχουν με πρόσωπα του στενού αλλά και του ευρύτερου σου περιβάλλοντος και ταυτόχρονα θα καταδείξει και κάποια ζητήματα στην επικοινωνία, η οποία χρειάζεται πολλή προσοχή εκείνες τις μέρες για να μην ρίξει «λάδι στη φωτιά» σε ήδη τεταμένες καταστάσεις.

Η τελευταία έκλειψη (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 28/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού καταδεικνύοντας το οριστικό κλείσιμο ζητημάτων που σε απασχόλησαν αρκετά κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς και σχετίζονται κατά κύριο λόγο με τον επαγγελματικό τομέα.

Τα αισθηματικά του Λέοντα το 2023

Το 2023 θα είναι μία χρονιά με αρκετή κινητικότητα σε προσωπικό επίπεδο καθώς θα υπάρξουν αλλαγές  προτεραιοτήτων.

Μία σχέση που πέρασε από το πρεσάρισμα του Κρόνου τα προηγούμενα χρόνια και άντεξε φαίνεται πως θα επιβραβευθεί μέσα σε αυτή τη χρονιά μέσα από μία σειρά εξελίξεων. Πολύ πιθανό να υπάρξει η επισημοποίηση μιας τέτοιας σχέσης ή να γίνει το επόμενο βήμα σε αυτή, όπως μία συγκατοίκηση. Ο Δίας που θα βρίσκεται μέχρι και τις αρχές Μαΐου στο ζώδιο του Κριού θα διατηρεί τη δημοτικότητα σου ανεβασμένη και θα φέρνει αρκετές γνωριμίες μέσα σε κοινές παρέες και κατά τη διάρκεια κοινωνικών εμφανίσεων.Αν είσαι ελεύθερος φαίνεται πως εκτός από τα δώρα του Δία θα υπάρξουν και τα δώρα της Θεάς Αφροδίτης, η οποία θα βρεθεί στο ζώδιό σου ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από 5/6 έως 8/10 καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα θα γυρίσει και σε -φαινομενικά- ανάδρομη πορεία.

Η προσωπική σου ζωή φαίνεται πως θα σε απασχολήσει αρκετά το παραπάνω διάστημα καθώς η Αφροδίτη θα ενισχύσει τη γοητεία σου και θα στρέψει την προσοχή σου  στις αισθηματικές σου ανάγκες και τη συντροφικότητα. Κατά το διάστημα που θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία (από τις 23/7 έως τις 4/9) είναι ένα πολύ καλό διάστημα σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις μία προσπάθεια για να υπάρξει μία ακόμα ευκαιρία σε μία σχέση του παρελθόντος. Επίσης είναι εξίσου πιθανό να σε «θυμηθεί» ένας πρώην σύντροφος, κάτι που θα φέρει αναταραχές είτε συναισθηματικές είτε σε επίπεδο καθημερινότητας, μιας και οι προσωπικές σου υποθέσεις δύσκολα θα σε αφήσουν να ασχοληθείς με κάτι άλλο.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση θα υπάρξουν ευκαιρίες για να έρθεις κοντά με το σύντροφό σου όμως μία βασική υπενθύμιση για αυτή τη χρονιά είναι να μην αφήνεις πράγματα τα οποία σε έχουν ενοχλήσει και σχετίζονται με το ταίρι σου να παραμένουν χωρίς διευθέτηση. Η επικοινωνία θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ροή μιας προσωπικής σχέσης, για αυτό θα πρέπει να της δώσεις την προσοχή που της αρμόζει καθώς μέσα από συζητήσεις θα  μπορέσουν να αποφευχθούν ή να διευθετηθούν αρκετές παρεξηγήσεις, παρανοήσεις και λοιπά προβλήματα.

Ο Κρόνος από το ζώδιο των Ιχθύων μπορεί να δημιουργήσει  συναισθηματική αποστασιοποίηση η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να επηρεάσει μία σχέση,  για αυτό χρειάζεται προσοχή ώστε να αποφύγεις την παγίδα της απομάκρυνσης από τα συναισθήματά σου και κατά συνέπεια από το ταίρι σου.

Τα επαγγελματικά του Λέοντα το 2023

Αυτή η χρονιά φέρνει αισιόδοξα μηνύματα για τον επαγγελματικό τομέα, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό της που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου.  Ο Δίας από τη νέα του θέση καταδεικνύει πως το 2023 θα είναι μία χρονιά με επαγγελματικές ευκαιρίες, επέκταση και επαγγελματική ανέλιξη, αρκεί να κάνεις προσεκτικά μελετημένες κινήσεις και να μην παρασυρθείς από πρόσκαιρες ευκαιρίες. Μέχρι τότε μπορεί να υπάρξουν κάποια ζητήματα τα οποία θα σου δημιουργήσουν πίεση, καθώς ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου μέχρι και τις αρχές Μαρτίου, κάτι που όπως φαίνεται θα αυξήσει τις επαγγελματικές απαιτήσεις για εσένα που έχεις γεννηθεί κατά τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου.

Μετά θα ξεκινήσει μία περίοδος αρκετών ευκαιριών, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ουρανός εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου (αυτό το έτος θα επηρεάσει εσένα που έχεις γεννηθεί  από τα μέσα του δεύτερου μέχρι και τις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου σου) «στρώνοντας» το έδαφος για επαγγελματικές ανατροπές, αλλαγή προτεραιοτήτων αλλά και ρήξεις. Να θυμάσαι πως όπου κλείνει μία πόρτα δίπλα ανοίγει μία άλλη, αρκεί να μην οδηγήσεις τον εαυτό σου σε πρόωρο κλείσιμο κάποιων επαγγελματικών «θυρών» λόγω της επαναστατικής σου διάθεσης, η οποία θα είναι έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δύο κομβικοί μήνες για τον επαγγελματικό τομέα θα είναι ο Μάϊος και ο Οκτώβριος καθώς τότε θα πραγματοποιηθούν οι δύο εκλείψεις στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, που θα επηρεάσουν τη δουλειά και τις αποφάσεις σου.

Ενώ ο Μάϊος αναμένεται να έχει ένα βαθμό δυσκολίας καθώς ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους ξαφνικά γεγονότα που θα ανατρέψουν τα δεδομένα στον επαγγελματικό τομέα, ο Οκτώβριος φαίνεται πως θα είναι πιο ήπιος για εσένα. Η έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα μπορεί να φέρει αλλαγές, οι οποίες όμως όπως φαίνεται θα συνοδεύονται και από «μπόλικη δόση τύχης», βγάζοντας σε κερδισμένο! Αυτό που χρειάζεται να αποφύγεις εκείνο το διάστημα είναι οι υπερβολές -είτε στα λόγια είτε στις υποσχέσεις σου προς τους άλλους- αλλά και η υποτίμηση κάποιων σημαντικών επαγγελματικών ζητημάτων.

Λέων μου το 2023 είναι ένα έτος που θα φέρει ευκαιρίες σε προσωπικό επίπεδο αφενός γιατί ο Κρόνος θα φύγει από τον Υδροχόο στις αρχές του Μαρτίου αφετέρου γιατί ο Θεός της τύχης -Δίας- θα βρίσκεται μέχρι και τα μέσα του Μαΐου σε ένα ζώδιο συμβατό με την ενέργειά σου, τον Κριό.

Από αυτή τη θέση ο Δίας θα δημιουργεί πολύ καλές προϋποθέσεις όχι μόνο για να κάνει την εμφάνιση του ένα πρόσωπο που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον ή θα σε φλερτάρει, αλλά και για να έρθεις πιο κοντά με ένα πρόσωπο που ήδη υπάρχει στη ζωή σου είτε σαν μία γνωριμία είτε σαν μία σχέση. Οι κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις, τα ταξίδια αλλά και οι συζητήσεις «επί παντός επιστητού», θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να έρθεις ή να παραμείνεις κοντά με ένα πρόσωπο που θέλεις να βρίσκεται δίπλα σου.

Από τα μέσα του Μαΐου και για έναν ολόκληρο χρόνο ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου και από τη νέα του θέση είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει τις συνθήκες για μία γνωριμία μέσα στο επαγγελματικό σου περιβάλλον.

Το γεγονός πως ο Κρόνος στις 7/3 θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων και από αυτό το ζώδιο δεν θα δημιουργήσει κλυδωνισμούς στο τομέα των σχέσεων -που τα τελευταία τρία περίπου έτη είχε αρκετές ανακατατάξεις και εμπόδια- είναι ένα πολύ θετικό γεγονός για εσένα και για την προσωπική σου ζωή!  Αν μέσα στο διάστημα των προηγούμενων ετών υπήρξε μία σχέση η οποία πέρασε τα crash test του Κρόνου, τότε δεν αποκλείεται να αρχίσουν συζητήσεις σχετικά με το επόμενο βήμα σε αυτή. Αν πάλι μία σχέση ολοκλήρωσε τον κύκλο της φαίνεται πως το 2023 θα είναι μία ιδιαίτερα ευνοϊκή και γόνιμη χρονιά σε προσωπικό επίπεδο, με ευκαιρίες όχι μόνο για να κάνεις γνωριμίες αλλά να γνωρίσεις ένα πρόσωπο που θα σε συμπληρώσει!

Άλλο ένα σημαντικό διάστημα για εσένα αυτή τη χρονιά είναι από τις 5/6 έως και τις 8/10 όπου η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιό σου. Για σχεδόν πέντε μήνες η προσωπική σου ζωή θα σε απασχολήσει αρκετά λόγω νέων γνωριμιών, φλερτ και αισθηματικών υποθέσεων, καταδεικνύοντας πως το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο θα είναι «καυτό»! Κατά το διάστημα που η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιό σου (από τις 23/7 έως και τις 4/9) είναι πιθανό να κάνει την εμφάνισή του ένα πρόσωπο από το παρελθόν ή εσύ να αποφασίσεις πως θέλεις μία δεύτερη ευκαιρία σε μια σχέση που είχες.  Ο Αύγουστος αλλά και οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου φαίνεται πως θα φέρουν «άρωμα παρελθόντος» στην προσωπική σου ζωή, με ευκαιρίες «αναζωπύρωσης» παλαιότερων ειδυλλίων!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23/8 – 22/9)

Παρθένε μου το 2023 είναι μία χρονιά η οποία θα ξεκινήσει απαιτητικά για εσένα καθώς η ανάδρομη πορεία του Άρη στο ζώδιο των Διδύμων στον 10ο ηλιακό σου οίκο θα φέρει έντονη κινητικότητα στον επαγγελματικό τομέα.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέχρι τα μέσα Μαΐου κάτι που δείχνει πως το τρέξιμο για τα επαγγελματικά ζητήματα θα αποφέρει καρπούς οικονομικής φύσεως. Η υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας, οι ευθύνες λόγω ενός επαγγελματικού ανοίγματος όπως επίσης και η σκληρή δουλειά θα αποτελέσουν τα χαρακτηριστικά των πρώτων μηνών αυτής της χρονιάς, όμως να θυμάσαι πως αυτά θα σε οδηγήσουν στο να δρέψεις τους καρπούς των προσπαθειών σου. Στα μέσα Μαΐου (16/5) ο Δίας θα αλλάξει ζώδιο και θα περάσει στον φιλικό για εσένα Ταύρο και από τη νέα του θέση θα σε οδηγήσει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο σε κοινωνικές επαφές, δημόσιες σχέσεις, ταξίδια και εκπαιδευτικά ζητήματα, καθώς τα παραπάνω θα βρεθούν στο προσκήνιο αυτή τη χρονιά. Αν βρίσκεσαι σε μία περίοδο που σκέφτεσαι να ξεκινήσεις ένα νέο πρόγραμμα σπουδών, ένα μεταπτυχιακό ή να αποκτήσεις εξειδίκευση στον επαγγελματικό τομέα τότε από τον Μάϊο και για ένα ολόκληρο έτος οι συγκυρίες θα είναι ιδανικές για την επίτευξη του στόχου σου.

Κάτι άλλο που μπορεί να συμβεί μέσα σε αυτή τη χρονιά είναι να κάνεις ένα «ταξίδι ζωής», ένα ταξίδι στο εξωτερικό σε μία χώρα που θα ήθελες πολύ να βρεθείς και φαίνεται πως μέσα από αυτό το ταξίδι θα διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες, θα αποκτήσεις νέες εμπειρίες και θα συλλέξεις μαγικές εικόνες. Ο μέγας διδάσκαλος του ζωδιακού -Κρόνος- θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου μέχρι και τις αρχές του Μαρτίου επισφραγίζοντας αυτό που δείχνει και ο Άρης δηλαδή πως η εργασιακή σου καθημερινότητα θα είναι έντονη, κάτι που θα επηρεάζει και τον ελεύθερο σου χρόνο αλλά και τη διάθεση να ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο.

Από τις 7/3 θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων καταδεικνύοντας πως ένα αρκετά απαιτητικό διάστημα -σε επίπεδο καθημερινότητας- έφτασε στο τέλος του. Από τη νέα του θέση θα οδηγήσει σε crash test σχέσεων και συνεργασιών -ιδιαίτερα για όσους έχουν γεννηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο- προκειμένου να σε ωθήσει να επενδύσεις χρόνο και προσοχή στις σχέσεις που πραγματικά αξίζουν.

Αυτή θα είναι μία πρόκληση για εσένα το 2023 καθώς από τη μία ο Κρόνος  στους Ιχθύς θα ζητά από εσένα να δεις κάθε σχέση που υπάρχει στη ζωή σου με ρεαλισμό και χωρίς «ροζ γυαλιά» από την άλλη ο Ποσειδώνας που θα βρίσκεται και εκείνος στο ζώδιο των Ιχθύων -επηρεάζοντας περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου- θα δημιουργεί μία θολή εικόνα στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, «πασπαλίζοντάς με χρυσόσκονη» σημεία στα οποία χρειάζεται να επικεντρωθείς.

Η έκπληξη αυτής της χρονιάς θα είναι ο Πλούτωνας ο οποίος ύστερα από ένα διάστημα 14 ετών που βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω θα κάνει ένα «δοκιμαστικό» πέρασμα στον Υδροχόο από τις 23/3 έως τις 10/6. Εκείνη την περίοδο φαίνεται πως θα αναζητήσεις πιο έντονα να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου και όσο πιο φορτική είναι για εσένα τόσο περισσότερο θα προσπαθήσεις να βρεις τρόπους να «σπάσεις τα δεσμά» και να τη μεταμορφώσεις προς όφελός σου. Αυτό μπορεί να σε οδηγήσει από το να αλλάξεις μία δραστηριότητα που σου τρώει χρόνο μέχρι και να βγάλεις από τη ζωή σου κάποιους ανθρώπους που μέχρι τώρα έβλεπες σχεδόν σε καθημερινή βάση!

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα είναι τέσσερις οι δύο εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού και οι άλλες δύο στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Η πρώτη έκλειψη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 20/4 στην 29η μοίρα του Κριού «φωτίζοντας» ενδόμυχες ανησυχίες, οι οποίες μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια ανασφάλειες και να σε οδηγήσουν σε σπασμωδικές κινήσεις και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Εκεί στα τέλη του Απριλίου προσπάθησε να μην παρασυρθείς από πρόσκαιρα συναισθήματα και να μην αφήσεις τη συναισθηματική υπερχείλιση να σε οδηγήσει σε αποφάσεις για θέματα που χρειάζονται «καθαρό μυαλό». Η επόμενη έκλειψη (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 5/5 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού -με έντονη παρουσία του Ουρανού- κάτι που δείχνει πως μπορεί να υπάρξουν ανατροπές, αυτές πιθανόν να σχετίζονται με το ρόλο που έχουν κάποια πρόσωπα που βρίσκονται είτε στο στενό είτε στο ευρύτερο σου περιβάλλον.

Η επόμενη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 14/10 στο Ζυγό και θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στο οικονομικό τομέα, όμως καλό θα είναι εκείνη την περίοδο να μην πάρεις κάποια σημαντική απόφαση που θα αφορά το ταμείο σου, μιας και η έκλειψη δεν θα δημιουργήσει σταθερό έδαφος για να υλοποιηθούν αποφάσεις ή να γίνουν συμφωνίες. Η τελευταία έκλειψη αυτής της χρονιάς (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 28/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, η οποία φαίνεται πως δεν θα έχει αρνητικό πρόσημο για εσένα, μάλιστα δεν αποκλείεται να φέρει ευκαιρίες στη διαχείριση κάποιων ζητημάτων τα οποία σχετίζονται με ταξίδια, εκπαίδευση, νομικά θέματα αλλά και ζητήματα που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ εσένα και των ανθρώπων του περιβάλλοντος σου.

Η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Ταύρου θα έχει ενεργό ρόλο στην τελευταία έκλειψη της χρονιάς, καταδεικνύοντας πως ακόμα και μέσα από κάποιες δυσκολίες θα βρεθούν λύσεις σε ζητήματα που σε απασχολούν.

Τα αισθηματικά του Παρθένου το 2023

Το 2023 φαίνεται πως θα ξεκινήσει με απαιτήσεις για εσένα καθώς η ανάδρομη πορεία  του Άρη στους Διδύμους μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και ύστερα η παραμονή του σε αυτό το ζώδιο έως και το Μάρτιο, καταδεικνύουν πως οι πρώτοι μήνες του έτους θα έχουν αρκετό τρέξιμο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κάτι που δεν θα δημιουργήσει ωραία ατμόσφαιρα στην προσωπική σου ζωή.

Ο Κρόνος που θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων από το Μάρτιο θα κάνει «τεστ» σε προσωπικές σχέσεις και θα επιβραβεύσει όσες έχουν στηριχθεί πάνω σε μία γερή και σταθερή βάση. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση  η οποία σου δημιουργεί αρκετούς προβληματισμούς και δεν είσαι σίγουρος αν τελικά τα θετικά είναι περισσότερο από τα αρνητικά φαίνεται πως μέσα σε αυτή τη χρονιά -ιδιαίτερα μετά το πρώτο τρίμηνο – θα δημιουργηθούν οι συγκυρίες που θα σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση και να αποκτήσεις ρεαλιστική εικόνα για αυτή τη σχέση ή για το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει.

Ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων -φέτος θα επηρεάσει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου- και είναι πιθανό να δημιουργήσει μία θολή κατάσταση στην προσωπική σου ζωή με μπερδεμένες σκέψεις, αποφάσεις και συναισθήματα. Προσπάθησε να μην ξεχάσεις πως είσαι το ζώδιο που φημίζεται για την ικανότητα της διάκρισης, ώστε να μην επενδύσεις χρόνο αλλά και συναισθήματα σε μία κατάσταση ή σε ένα πρόσωπο που δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Στα καλά νέα αυτής της χρονιάς είναι πως ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου από το Μάϊο και για έναν ολόκληρο χρόνο, κάτι που δείχνει ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Μάλιστα δεν αποκλείεται ένα ταξίδι που θα κάνεις μέσα σε αυτό το έτος να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην εξέλιξη των προσωπικών σου υποθέσεων μέσα από μία γνωριμία που θα γίνει κατά τη διάρκεια του. Το να έρθεις κοντά με πρόσωπα τα οποία έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και νοοτροπία από εσένα είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο με την παρουσία του Δία στο ζώδιο του Ταύρου. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι πως ο Δίας θα βρίσκεται σε ένα ζώδιο που ευνοεί τις νέες γνωριμίες, τις νέες σχέσεις, το φλερτ, την εξωστρέφεια, την επικοινωνία, αλλά και το να φύγεις από τα «στεγανά» σου γνωρίζοντας ένα πρόσωπο που θα σου δώσει μία άλλη οπτική, σε όλα.

Ειδική μνεία έχει η Αφροδίτη η οποία θα βρίσκεται για ένα μεγάλο διάστημα στο ζώδιο του Λέοντα (από τις 5/6 έως και τις 8/10) καταδεικνύοντας πως το καλοκαίρι αλλά και το πρώτο διάστημα του φθινοπώρου θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη προσωπικών σχέσεων, επαφών και γνωριμιών. Η Αφροδίτη από αυτή τη θέση καταδεικνύει παρασκήνιο, παρασκηνιακές ενέργειες, κρυφές συνομιλίες, μυστικές συναντήσεις και ραντεβού τα οποία θα δημιουργήσουν ένα μυστήριο γύρω από την προσωπική σου ζωή αλλά την ίδια στιγμή θα δημιουργήσουν την πιθανότητα να εκτεθούν πρόσωπα και καταστάσεις. Απόφυγε τις παρασκηνιακές ενέργειες εκείνο το διάστημα καθώς θα μπορούσαν να περιπλέξουν μία κατάσταση στην προσωπική σου ζωή, ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση.

Η Αφροδίτη θα παραμείνει ένα ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα στο ζώδιο του Λέοντα, καθώς θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία από τις 23/7 έως και τις 4/9,  δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για αναμόχλευση αναμνήσεων, κρυμμένων συναισθημάτων αλλά και πολύ πιθανό για να επιστρέψει ξανά -ή να επιστρέψεις εσύ- σε ένα πρόσωπο από το παρελθόν.

Τα επαγγελματικά του Παρθένου το 2023

Αυτή η χρονιά θα ξεκινήσει ιδιαίτερα δυναμικά για τον επαγγελματικό τομέα καθώς φαίνεται πως θα υπάρχουν αρκετά ζητήματα τα οποία θα χρειάζονται τη δική σου συμβολή και διευθέτηση, με αποτέλεσμα οι ώρες που θα περνάς στη δουλειά να αυξηθούν! Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάς  πως κάτι θετικό θα βγει από όλο το επαγγελματικό τρέξιμο, καθώς από τον Απρίλιο και μετά θα υπάρξουν ευκαιρίες στη δουλειά μέσα από ένα νέο επαγγελματικό project ή ακόμα και με μία προαγωγή.

Η παρουσία του Άρη στο ζώδιο των Διδύμων  αλλά και του Κρόνου στον Υδροχόο μέχρι το Μάρτιο, καταδεικνύουν προς το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι το πιο απαιτητικό από επαγγελματικής πλευράς, με αρκετές συζητήσεις, συναντήσεις, υποχρεώσεις και διευθετήσεις για ζητήματα της δουλειάς. Μετά τα πράγματα θα είναι πολύ πιο χαλαρά και θα υπάρξει χρόνος να κάνεις έναν απολογισμό, όχι μόνο των πρώτων μηνών αυτού του έτους αλλά και των προηγούμενων ετών που φαίνεται πως είχε αρχίσει αυτό το απαιτητικό διάστημα στον επαγγελματικό τομέα.

Αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες δύο ημέρες του ζωδίου σου η παρουσία του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου από τα τέλη Μαρτίου έως και τα μέσα Ιουνίου καταδεικνύει πως είναι πιθανό να σε πιάσουν «τάσεις φυγής» από την επαγγελματική σου καθημερινότητα, από την εργασιακή σου ρουτίνα, κάτι που θα σε οδηγήσει να αναζητήσεις τρόπο προκειμένου να την αλλάξεις. Αν έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου οι σκέψεις, οι κινήσεις αλλά και οι αποφάσεις που θα αφορούν τον επαγγελματικό τομέα χρειάζονται προσοχή, καθώς ο Ποσειδώνας από το ζώδιο των Ιχθύων θα σε οδηγεί να επικεντρώνεσαι μόνο στα θετικά, παραβλέποντας ή υποτιμώντας τα «ψιλά γράμματα» συζητήσεων και συμφωνιών.

Παρθένε μου το 2023 θα είναι μία χρονιά που θα φέρει αέρα ανανέωσης στην προσωπική σου ζωή, μέσα από την αναθέρμανση μιας σχέσης ή μέσα από μία νέα γνωριμία! Βέβαια αυτό είναι κάτι που θα φανεί πιο έντονα κατά το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους, μετά τις 16/5 όπου ο Δίας θα βρεθεί στο φιλικό για εσένα ζώδιο του Ταύρου.

Ο Δίας θα παραμείνει σε αυτό το γήινο ζώδιο για ένα ολόκληρο έτος φέρνοντας τύχη στον αισθηματικό τομέα, σε νέες γνωριμίες! Ο κοινωνικός περίγυρος, οι φίλοι σου, οι συγγενείς σου και όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω σου θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτές τις γνωριμίες, καθώς φαίνεται πως θα αποτελέσουν το «συνδετικό κρίκο» για εσένα και τον άνθρωπο που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν αν είσαι ελεύθερος μπορεί το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους να φέρει κάποιο ενδιαφέρον, όμως τα καλύτερα θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο που θα είναι πραγματικά «πολλά υποσχόμενο» για εσένα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί η παρουσία του Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων, όπου φέτος θα επηρεάσει εσένα που έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου, και είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσει σε μία ακατάλληλη επιλογή στην προσωπική σου ζωή γιατί θα ωραιοποιήσει πρόσωπα και καταστάσεις. Το «αντίδοτο» σε αυτό είναι η ικανότητα της διάκρισης, μην ξεχνάμε πως είσαι το ζώδιο που φημίζεται για αυτό το χάρισμα, το οποίο φέτος θα σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο να επιλέξεις με βάση τις πραγματικές συναισθηματικές σου ανάγκες, τις επιθυμίες σου και κατά πόσο αυτός που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον πληροί τα κριτήρια.

Κατά την περίοδο που η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα (από τις 5/6 έως και τις 8/10) ενδεχομένως να προκύψει ένα κρυφό ειδύλλιο! Μάλιστα κατά το διάστημα που η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία εκεί (από τις 23/7 έως τις 4/9) είναι πάρα πολύ πιθανό αυτό το ειδύλλιο να σχετίζεται με ένα πρόσωπο το οποίο έρχεται από το παρελθόν. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση  το πρώτο τρίμηνο αυτού του έτους θα είναι το πιο απαιτητικό και αυτό όχι λόγω ζητημάτων που θα προκύψουν στη σχέση σου, αλλά λόγω της επαγγελματικής σου καθημερινότητας που φαίνεται πως θα είναι αρκετά έντονη. Προσπάθησε να μη φέρεις ζητήματα της δουλειάς στο σπίτι ή να μην ξεσπάσεις στον άνθρωπό σου, λόγω της πίεσης που ενδεχομένως να υπάρχει σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μετά τον Μάρτιο θα υπάρξει καλύτερη ισορροπία στην προσωπική σου ζωή και σταδιακά τα ζητήματα που σε πρέσαραν και σου δημιούργησαν ένταση θα αρχίσουν να εξαλείφονται. Το δεύτερο μισό αυτού του έτους θα είναι πάρα πολύ ευνοϊκό για να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι, να περάσετε χρόνο μαζί και να ανανεώσετε τη σχέση σας μέσα από κοινές δραστηριότητες και ουσιαστική επαφή.

ΖΥΓΟΣ (23/9 – 23/10)

Ζυγέ μου το 2023 θα είναι μία χρονιά η οποία από τη μία θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου σε προσωπικές σχέσεις αλλά και συνεργασίες από την άλλη θα φέρει στο προσκήνιο ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τους πόρους, τα έσοδα, τα έξοδα και όλα αυτά που σου δημιουργούν ασφάλεια ή αντίστοιχα ανασφάλεια.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τα μέσα Μαΐου δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για να ξεκινήσει μία νέα προσωπική σχέση ή μία νέα συνεργασία. Επίσης είναι πάρα πολύ πιθανό αν βρίσκεσαι σε μία σχέση ή σε μία συνεργασία που σε καλύπτει να υπάρξει εξέλιξη αυτής με πολύ καλούς οιωνούς για εσένα. Στις 16/5 ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου και από τη νέα του θέση θα βοηθήσει ουσιαστικά τον οικονομικό τομέα.  Ο Δίας από αυτό το γήινο ζώδιο θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα «συμμάζεμα» στα οικονομικά, να ανακαλύψεις νέους πόρους, να αυξήσεις τα έσοδα σου ή αντίστοιχα να βρεις τρόπο να μειώσεις τα έξοδα σου, σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως με κάποιο τρόπο θα βγεις κερδισμένος στον οικονομικό τομέα. Επίσης ο Δίας από αυτή τη θέση είναι πολύ βοηθητικός σε περίπτωση που ασχολείσαι με το «επιχειρείν», καθώς θα φέρει νέες επιχειρηματικές ιδέες που η υλοποίησή τους θα μπορούσε να σου αποφέρει έσοδα.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου έως και τις αρχές Μαρτίου φέρνοντας κάποιες δεύτερες σκέψεις ή δημιουργώντας ανησυχία σε ζητήματα που αφορούν τον αισθηματικό τομέα.  Από τις 7/3 θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων και φαίνεται πως θα αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά σου, καθώς από τη νέα του θέση μπορεί να φέρει νέες ευθύνες και πολλή δουλειά. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα σε οδηγήσει να αλλάξεις γενικότερα το πρόγραμμά σου προκειμένου να μπορέσεις να το κάνεις πιο φιλικό προς εσένα, όμως να θυμάσαι πως από αυτές τις ευθύνες θα έχεις την ευκαιρία να δείξεις τι αξίζεις. Αν βρίσκεσαι σε μία δουλειά η οποία δεν σε γεμίζει και η εργασιακή σου καθημερινότητα δεν σου αρέσει, ο Κρόνος σε αυτή τη θέση καταδεικνύει πως ίσως πάρεις την απόφαση να την αφήσεις, κάτι που και πάλι θα αλλάξει την καθημερινότητά σου όμως καλό θα ήταν να μην κάνεις μία κίνηση της οποίας δεν έχει σκεφτεί τα αποτελέσματα.

Ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Αιγόκερω πιθανό να «ταλαιπωρήσει» λίγο όσους έχουν γεννηθεί κατά τις τέσσερις τελευταίες ημέρες του ζωδίου, όμως αυτή η χρονιά θα έχει και ένα διάλειμμα καθώς από τις 23/4 έως και τις 10/6 θα κάνει ένα «δοκιμαστικό» πέρασμα στο ζώδιο του Υδροχόου. Η ενέργεια του από τη νέα του θέση θα γίνει αντιληπτή σε όσους έχουν γεννηθεί τις πρώτες-πρώτες ημέρες του ζωδίου καθώς θα νιώσουν την ανάγκη να ξεφύγουν από «στεγανά» και να αλλάξουν τρόπο σκέψης σχετικά με θέματα που αφορούν τον έρωτα, τη δημιουργία, τους απογόνους αλλά και την ανάγκη για έκφραση. Έτσι λοιπόν δεν αποκλείεται για παράδειγμα ενώ ήσουν «ορκισμένος εργένης» να μπεις στη διαδικασία να αναζητήσεις ένα σύντροφο και μία σταθερή σχέση στη ζωή σου ή μπορεί να συμβεί και ακριβώς το αντίστροφο.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα επηρεάσουν τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων καθώς οι δύο εκ των τεσσάρων που θα πραγματοποιηθούν συνολικά θα είναι στο δικό σου άξονα (Κριού-Ζυγού).Η πρώτη έκλειψη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 20/4 στην 29η μοίρα του Κριού, καταδεικνύοντας την ανάγκη να κλείσουν κάποια ζητήματα τα οποία έχουν «χρονίσει» και αφορούν σχέσεις και συνεργασίες. Αυτό το κλείσιμο φαίνεται πως θα γίνει «στο παρά πέντε» ή καλύτερα «στο και πέντε», κάτι που θα αυξήσει το βαθμό δυσκολίας του, όμως θα είναι απαραίτητο προκειμένου να μπορέσεις να έχεις μια ρεαλιστική εικόνα για τις σχέσεις που θα βρεθούν στο κάδρο εκείνης της περιόδου.

Η επόμενη έκλειψη (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 5/5 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Αυτό το φεγγάρι δεν αποκλείεται να δημιουργήσει συναισθηματικές εξάρσεις καθώς θα «εμφανίσει» συναισθήματα τα οποία πιθανό να μη γνώριζες καν την ύπαρξή τους, όμως σε πρακτικό επίπεδο σου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μην παρασυρθείς σε μία λάθος κίνηση ή επένδυση στον οικονομικό τομέα. Στις 14/10 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία έκλειψη στο δικό σου άξονα και για την ακρίβεια στο δικό σου ζώδιο, καθώς θα είναι έκλειψη Ηλίου που θα γίνει στην 21η μοίρα του ζωδίου σου. Αυτή θα κάνει ακόμα πιο έκδηλη την ανάγκη να οριοθετήσεις σχέσεις και συνεργασίες και να δεις αν και κατά πόσο εσύ μπορείς να λειτουργήσεις μέσα σε αυτές. Το ζήτημα αυτής της έκλειψης θα είναι η επικοινωνία, η οποία φαίνεται πως θα έχει ένα βαθμό δυσκολίας, κάτι το οποίο χρειάζεται να έχεις κατά νου προκειμένου να μειώσεις όσο γίνεται την πιθανότητα παρανοήσεων και παρεξηγήσεων.

Η τελευταία έκλειψη αυτής της χρονιάς (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 28/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και θα φέρει στο προσκήνιο τα αποτελέσματα από κάποιες κινήσεις που θα έχεις κάνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όσον αφορά τους πόρους, τα έσοδα, τα έξοδα αλλά και διευθετήσεις όπως και συμφωνίες που αφορούν τον οικονομικό τομέα.

Η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Ταύρου σε σύνοδο με τη Σελήνη καταδεικνύει πως θα υπάρξει εύνοια στο να διευθετηθούν οριστικά, ζητήματα τα οποία αφορούν κληρονομικές, φορολογικές υποθέσεις καθώς και οικονομικά στα οποία εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Τα αισθηματικά του Ζυγού το 2023

Αυτό το έτος φέρνει ευκαιρίες στην προσωπική σου ζωή καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέχρι τα μέσα Μαΐου και θα ευνοεί τις κινήσεις που θα κάνεις σε προσωπικό επίπεδο.

Αν βρίσκεσαι σε μια σχέση, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους ενδέχεται να υπάρξει εξέλιξη και επισημοποίηση αυτής, καθώς ο Δίας από αυτό το ζώδιο φέρνει επέκταση και τύχη.  Αν είσαι ελεύθερος, φέτος πολύ σημαντικό ρόλο σε επιλογές που θα κάνεις σε προσωπικό επίπεδο θα παίξει η διαίσθησή σου καθώς φαίνεται πως θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη και θα σε βοηθήσει να κάνεις τη σωστή επιλογή στον αισθηματικό τομέα.

Από τα μέσα Μαρτίου και μετά που ο Κρόνος δεν θα βρίσκεται πλέον στο ζώδιο του Υδροχόου φαίνεται πως θα νιώσεις περισσότερο έτοιμος  για νέες «συγκινήσεις», κάτι που μπορεί να σε οδηγήσει να έρθεις κοντά με ένα πρόσωπο το οποίο δεν ανήκει σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου ως «υποψήφιο» ταίρι. Σε αυτό φαίνεται πως θα συμβάλει και ο Πλούτωνας που θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου από τα τέλη Μαρτίου έως και τα μέσα Ιουνίου και ίσως να φέρει κάτι «ρηξικέλευθο» την προσωπική σου ζωή.

Σε κάθε περίπτωση το 2023 θα είναι μία χρονιά που μπορεί να φέρει αλλαγές και ανατροπές σε αισθηματικό επίπεδο, καθώς οι δύο εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν στον άξονα σου (Κριού-Ζυγού) δείχνουν πως κατά διαστήματα τα πράγματα και τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν. Ιδιαίτερα τον Απρίλιο αλλά και τον Οκτώβριο είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι σε μία σχέση θα χρειαστεί να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στην επικοινωνία, καθώς φαίνεται πως μπορεί να έχει ένα βαθμό δυσκολίας αλλά και ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στις κινήσεις του συντρόφου σου ή του προσώπου που σε ενδιαφέρει, καθώς φαίνεται πως αυτές θα καταδείξουν όσα πράγματα δεν θα ειπωθούν.

Με την Αφροδίτη να βρίσκεται στο Λέοντα από 5/6 έως 8/10 και να δημιουργεί πολύ ευνοϊκές προϋποθέσεις για φλερτ, νέες γνωριμίες αλλά και νέες ερωτικές συγκινήσεις, φαίνεται πως από το καλοκαίρι έως και το φθινόπωρο θα περάσεις πολύ ευχάριστες στιγμές! Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης από 23/7 έως 4/9 μπορεί να φέρει ένα μήνυμα, ένα τηλεφώνημα ή ακόμα και μία συνάντηση με ένα πρόσωπο με το οποίο υπήρξε ένα αισθηματικό ειδύλλιο κατά το παρελθόν. Οι κοινοί φίλοι και γνωστοί θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στα σενάρια επιστροφών προσώπων από το παρελθόν!

Τα επαγγελματικά του Ζυγού το 2023

Αυτή η χρονιά θα δημιουργήσει επεκτατική διάθεση στον επαγγελματικό τομέα και η παρουσία του Δία στο πολικό ζώδιο του Κριού μέχρι και τα μέσα του Μαΐου φαίνεται πως θα ενισχύσει την αισιοδοξία σου, θα σου δώσει περισσότερα κίνητρα για να προσπαθήσεις όσον αφορά ζητήματα της δουλειάς και τελικά θα σε οδηγήσει στην επίτευξη ενός επαγγελματικού στόχου. Να θυμάσαι πως οι άνθρωποι που βρίσκονται στο επαγγελματικό σου περιβάλλον και οι συνεργάτες σου θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση επαγγελματικών ζητημάτων είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται και από τον προσωπικό σου χάρτη, πάντως είναι σίγουρο πως θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Κατά το δεύτερο μισό του έτους που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου μπορεί να κάνει την εμφάνισή της μία νέα επαγγελματική προοπτική ή αν έχεις δική σου επιχείρηση φαίνεται πως θα κάνουν την εμφάνιση τους ιδέες οι οποίες αν υλοποιηθούν θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις τη δουλειά και κατά συνέπεια τα έσοδα σου. Επίσης κατά το δεύτερο μισό του έτους θα ξεκινήσει μία πολύ καλή περίοδος σε περίπτωση που θέλεις να διευθετήσεις οικονομικά ζητήματα, οφειλές και λοιπές υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη δουλειά.

Ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος είναι δύο μήνες που χρειάζονται περισσότερο προσοχή, καθώς ενδεχομένως να έρθουν στο προσκήνιο συνεργασίες με «σκαμπανεβάσματα» και παράπονα μεταξύ συνεργατών. Προσπάθησε να διευθετήσεις οποιαδήποτε κατάσταση χωρίς παρόρμηση, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει εκνευρισμό που με τη σειρά του θα μπορούσε να επηρεάσει τις ισορροπίες σε επαγγελματικές σχέσεις.

Ζυγέ μου το 2023 είναι ένα έτος που θα φέρει τις συγκυρίες που θα σε οδηγήσουν να επικεντρωθείς στην προσωπική σου ζωή και στις διαπροσωπικές σου σχέσεις.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τις 15/5 και από αυτό το ζώδιο θα ευνοεί τον τομέα των σχέσεων. Αν είσαι ελεύθερος το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία γνωριμία η οποία «ήρθε για να μείνει» και από ότι φαίνεται θα σε βάλει στη διαδικασία  όχι μόνο να ξεκινήσεις αλλά και να αφιερώσεις χρόνο σε μία νέα σχέση.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την παρουσία του Άρη στο ζώδιο των Διδύμων έως και το Μάρτιο (μέχρι τον Ιανουάριο θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία) κάτι που δείχνει πως κατά διαστήματα μπορεί να υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα στον αισθηματικό τομέα. Μέχρι και την άνοιξη είναι πολύ πιθανό να πιάσεις τον εαυτό σου να αλλάζει γνώμη σχετικά με μία επιλογή που έχεις κάνει ή δεν αποκλείεται να ανοίξεις πολλά μέτωπα ταυτόχρονα στον αισθηματικό τομέα, κάτι που μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες αργότερα.

Μετά την άνοιξη θα υπάρξει μεγαλύτερη σταθερότητα και στις αποφάσεις σου αλλά και στα δεδομένα της προσωπικής σου ζωής. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους είναι πάρα πολύ βοηθητικό για να ενισχύσεις τη βάση αυτής της σχέσης και να την κάνεις ακόμα πιο σταθερή στο πέρασμα του χρόνου. Δεν αποκλείεται ο σύντροφός σου να σου κάνει εκπλήξεις με θετικό πρόσημο κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, κάτι που θα βάλει το λιθαράκι του στο να δημιουργηθούν όμορφες και δυνατές στιγμές μεταξύ σας.

Άλλο ένα σημαντικό διάστημα για το 2023 είναι από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο, καθώς όλους αυτούς τους μήνες η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ένα ζώδιο, το Λέοντα. Το γεγονός πως η Αφροδίτη θα μείνει για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα μόνο ζώδιο, είναι γιατί από  τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία. Το καλό νέο είναι πως η Αφροδίτη βρίσκεται σε ένα φιλικό ζώδιο προς εσένα, κάτι που θα μετριάσει τα μπερδέματα και τις καταστάσεις που θα μπορούσαν να σου δημιουργήσουν συναισθηματική αναστάτωση. Κάθε φορά που έχουμε την Αφροδίτη σε αναδρομή, έρχονται ξανά στο παρόν ζητήματα, καταστάσεις και πρόσωπα του παρελθόντος. Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό να επανεμφανιστεί μέσω κοινών φίλων και γνωστών ένας παλιός γνώριμος.

Αν εσύ είσαι εκείνος που θέλει να έχει μία δεύτερη ευκαιρία σε μια σχέση ή γνωριμία, από τις 23/7 μέχρι και τις 4/9 είναι το κατάλληλο διάστημα για να προσπαθήσεις μία επανασύνδεση! Οι μήνες που θα πραγματοποιηθούν οι εκλείψεις στον δικό σου άξονα δηλαδή τον Απρίλιο (20/4) και τον Οκτώβριο (14/10) θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις και τις επιλογές σου και το παραπάνω διάστημα θα χρειαστεί να αποφασίζεις με σύνεση και χωρίς παρόρμηση!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (24/10 – 21/11)

Σκορπιέ μου το 2023 θα είναι μία χρονιά κατά την οποία θα σε απασχολήσουν αρκετά οι διαπροσωπικές σου σχέσεις, καθώς αφενός οι δύο εκ των τεσσάρων εκλείψεων θα γίνουν στον άξονα σου και θα θέσουν ερωτήματα που θα αφορούν εσένα και τους άλλους, αφετέρου η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Ταύρου κατά το δεύτερο μισό του έτους, καταδεικνύουν πως ο τομέας των σχέσεων θα βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο προσκήνιο. Πάμε όμως να τα δούμε από την αρχή!

Αυτή η χρονιά θα ξεκινήσει με τον παραδοσιακό σου κυβερνήτη -Άρη- να βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων σε ανάδρομη πορεία και να παραμένει συνολικά σε αυτό το ζώδιο μέχρι και το Μάρτιο, πράγμα που σημαίνει πως οι πρώτοι μήνες θα έχουν αρκετές ανησυχίες και σκέψεις, οι οποίες θα σου δημιουργούν  συναισθηματική υπερχείλιση. Πολύ πιθανό να σκέφτεσαι ζητήματα από το παρελθόν όμως μην ξοδέψεις την ενέργειά σου σε ζητήματα τα οποία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί καθώς φαίνεται πως στο παρόν υπάρχουν άλλα θέματα τα οποία τη χρειάζονται εξίσου.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού έως και τα μέσα Μαΐου δείχνοντας πως η καθημερινότητα μπορεί να έχει τρελούς ρυθμούς λόγω υποχρεώσεων, εργασιακών υποθέσεων αλλά και δικών σου αναγκών, με αποτέλεσμα ο ελεύθερος χρόνος να φαντάζει άγνωστος για εσένα. Από τις 16/5 που ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου στο κάδρο του ενδιαφέροντος σου θα αρχίσουν να μπαίνουν προσωπικές, επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες. Ο Δίας από αυτό το γήινο ζώδιο θα δημιουργήσει πολύ καλές συγκυρίες για να ενισχυθούν σχέσεις που είναι σημαντικές για εσένα, να έρθεις κοντά με ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στο περιβάλλον σου και έχεις επενδύσει συναισθηματικά σε αυτούς και αν είσαι ελεύθερος φαίνεται πως θα φέρει μία γνωριμία με ένα πρόσωπο που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σου και στα συναισθήματά σου.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως σε αυτό το ζώδιο βρίσκεται και ο Ουρανός, που φέτος θα επηρεάσει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί στα μέσα του δεύτερου και στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου σου. Ο Ουρανός εδώ συνεχίζει να φέρνει επαναστατική διάθεση και να προκαλεί ρηξικέλευθες αλλαγές, οι οποίες χρειάζονται προσοχή, καθώς ενδεχομένως να την πληρώσουν σχέσεις και πρόσωπα που δεν φταίνε. Αν βρίσκεσαι είτε σε μία σχέση είτε σε μία συνεργασία στην οποία νιώθεις πως δεν είσαι ο εαυτός σου τότε ναι ο Ουρανός θα σου δώσει την ώθηση να απομακρυνθείς από αυτή, όμως θα χρειαστεί να προσέξεις την υπερβολή και την επαναστατική διάθεση χωρίς φίλτρο που μπορεί να σε οδηγήσει να απομακρυνθείς από σχέσεις και συνεργασίες που αξίζει να παραμείνουν στη ζωή σου.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου έως και τις 6/3 καταδεικνύοντας οικογενειακές υποχρεώσεις και «τρέξιμο» για οικείους σου αλλά και για υποθέσεις που αφορούν είτε το σπίτι με την ευρύτερη έννοια είτε ένα ακίνητο που βρίσκεται στην κατοχή σου. Από τις 7/3 θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων και από τη νέα του θέση δείχνει πως χρειάζεται να δεις «πιο ζεστά» αισθηματικές υποθέσεις, ερωτικά ζητήματα αλλά και τα συναισθήματά σου. Ο Κρόνος σε αυτό το ζώδιο θα σε οδηγήσει  σε συνετές αποφάσεις όσον αφορά  προσωπικές και αισθηματικές υποθέσεις, μακριά από εφήμερα ειδύλλια και αισθηματικές περιπέτειες.

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για αυτή τη χρονιά είναι το «δοκιμαστικό» πέρασμα του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου από τις 23/3 έως και τις 10/6. Η ενέργεια του Πλούτωνα από τη νέα του θέση θα επηρεάσει μόνο όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου και φαίνεται πως μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αποφάσεις που θα αφορούν το σπίτι. Μία μετακόμιση, η ριζική αναδιάρθρωση του χώρου που ζεις, όπως επίσης και η επαναξιολόγηση σχέσεων με οικεία πρόσωπα είναι μέσα στα σενάρια που μπορεί να φέρει ο Πλούτωνας  κατά τη διάρκεια του «δοκιμαστικού» του περάσματος στον Υδροχόο, τα οποία βέβαια θα σε απασχολήσουν περισσότερο από  το επόμενο έτος όταν ο Πλούτωνας περάσει οριστικά σε αυτό το ζώδιο.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα είναι τέσσερις στο σύνολό τους, οι δύο θα πραγματοποιηθούν στον δικό σου άξονα (Ταύρου-Σκορπιού) κάτι που φέρνει για ακόμα μία φορά τον τομέα των σχέσεων στο προσκήνιο. Οι άλλες δύο θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις σου.

Η πρώτη έκλειψη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 20/4 στην τελευταία μοίρα του Κριού και θα σε φέρει αντιμέτωπο με σκέψεις οι οποίες θα αφορούν τρόπους για να βελτιώσεις το πρόγραμμά σου και τις εργασιακές υποχρεώσεις και να κερδίσεις περισσότερο χρόνο για εσένα. Επίσης κοντά στις ημέρες της έκλειψης θα νιώσεις την ανάγκη να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου και ίσως να πάρεις μία απόφαση για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου, όπως να ξεκινήσεις μία αθλητική δραστηριότητα ή να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σου προσφέρει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται να έχεις στην απαιτητική σου καθημερινότητα.

Η επόμενη έκλειψη (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στον άξονα σου (Ταύρου-Σκορπιού) στις 5/5 και φαίνεται πως θα φέρει στο προσκήνιο το παρελθόν. Πολύ πιθανό να αναμοχλεύσει κάποιες παλαιότερες παρεξηγήσεις αλλά και να εμφανιστούν πρόσωπα από το παρελθόν. Το στοιχείο αυτής της έκλειψης θα είναι το ξαφνικό -καθώς ο Ουρανός θα δώσει δυναμικό παρών- και μπορεί να έρθουν ξαφνικές συναντήσεις αλλά και ξαφνικές αποκαλύψεις που θα αφορούν προσωπικές σχέσεις αλλά και συνεργασίες.

Η επόμενη έκλειψη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 14/10 στο ζώδιο του Ζυγού και είναι πολύ πιθανό να φέρει κόπωση. Εκείνες τις ημέρες προσπάθησε να  αφιερώνεις χρόνο σε πράγματα που σε ξεκουράζουν είτε σωματικά είτε συναισθηματικά και να μην πιέζεις τον εαυτό σου. Η τελευταία έκλειψη για αυτή τη χρονιά (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 28/10 κλείνοντας το «χορό» των εκλείψεων στον άξονα σου. Φαίνεται πως αυτή θα είναι και τυχερή καθώς η παρουσία του Δία σε σύνοδο με τη Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου θα δημιουργήσει ευνοϊκές προϋποθέσεις για τη διευθέτηση θεμάτων τα οποία αφορούν εσένα και τους άλλους. Μάλιστα δεν αποκλείεται κάποιες κινήσεις αγαπημένων σου προσώπων να σε εκπλήξουν ευχάριστα και να ενδυναμώσουν τις σχέσεις σας.

Τα αισθηματικά του Σκορπιού το 2023

Αυτή η χρονιά φέρνει εξελίξεις στην προσωπική σου ζωή καθώς φαίνεται πως θα οδηγήσει αρκετούς από τους εκπροσώπους του ζωδίου σου σε νέες γνωριμίες και νέες σχέσεις!

Αν είσαι ελεύθερος από το Μάιο και μετά θα υπάρξουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να γνωρίσεις κάποιον που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον και μάλιστα φαίνεται πως δεν θα είναι μία απλή γνωριμία, καθώς δεν αποκλείεται να ξεκινήσει μία πολύ σημαντική και σταθερή σχέση. Ο Δίας από το ζώδιο του Ταύρου θα φέρει εύνοια και τύχη σε προσωπικά ζητήματα και αισθηματικές υποθέσεις αλλά και εξωστρέφεια, η οποία θα παίξει το δικό της ρόλο στις εξελίξεις.

Αν μέσα στο προηγούμενο έτος τερματίστηκε μία σχέση και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάτι που να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον να θυμάσαι πως φέτος  θα δεις με περισσότερη αισιοδοξία τις προοπτικές που υπάρχουν σε προσωπικό επίπεδο, κάτι που θα επηρεάσει θετικά την ενέργειά σου και θα φέρει κοντά σου νέα πρόσωπα! Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση μετά τα μέσα Μαρτίου όπου και ο Κρόνος θα απομακρυνθεί από το ζώδιο του Υδροχόου θα έρθουν καλύτερες ημέρες για εσάς καθώς φαίνεται πως δεν θα υπάρχουν τα ζητήματα τα οποία σας ταλαιπώρησαν αρκετά το προηγούμενο διάστημα, πολύ πιθανό αυτά να σχετίζονταν με κάποιες υποχρεώσεις και υποθέσεις του σπιτιού, όμως τελικά φαίνεται πως επηρέασαν και τη σχέση σας και ίσως να δημιούργησαν και συναισθηματική απόσταση μεταξύ σας.

Βέβαια οι δύο εκ των τεσσάρων εκλείψεων θα πραγματοποιηθούν στον άξονα σου κάτι που μπορεί να δημιουργήσει κάποια σκαμπανεβάσματα, για αυτό καλό θα είναι να δώσεις προσοχή τον Μάϊο αλλά και τον Οκτώβριο ώστε να μην αφήσεις παράπονα από το παρελθόν να φέρουν συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

Η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο του Λέοντα για ένα ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα -σχεδόν πέντε μηνών- είναι κάτι που αξίζει να επισημανθεί αυτή τη χρονιά. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο από τις 5/6 έως και τις 8/10 και μέσα σε αυτό το διάστημα θα γυρίσει και σε -φαινομενικά- ανάδρομη πορεία από τις 23/7 έως και τις 4/9. Κάθε φορά που η Αφροδίτη είναι ανάδρομη αυξάνονται οι πιθανότητες να επιστρέψουν πρόσωπα, σχέσεις αλλά και συναισθήματα του παρελθόντος. Αν ανήκεις σε αυτούς που θέλουν μία δεύτερη ευκαιρία σε μία σχέση τότε από τα τέλη Ιουλίου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου είναι το καταλληλότερο διάστημα για να κάνεις την προσπάθειά σου. Για τους δεσμευμένους το καλοκαίρι -με την παρουσία της Αφροδίτης σε αυτό το ζώδιο- φαίνεται πως θα έχει αρκετές κοινωνικές εμφανίσεις και υποχρεώσεις που θα φέρουν τη σχέση με το σύντροφό σου σε πρώτο πλάνο!

Τα επαγγελματικά του Σκορπιού το 2023

Με την παρουσία του Δία στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τα μέσα Μαΐου φαίνεται πως η εργασιακή σου καθημερινότητα μπορεί να είναι απαιτητική λόγω αρκετών υποχρεώσεων, όμως θα είναι ευχάριστη καθώς μέσα σε αυτή θα βρίσκονται πρόσωπα τα οποία θα είναι σύμμαχοι σου και θα σου δείχνουν με κάθε τρόπο την (υπο)στήριξή τους.  Αυτό είναι κάτι το οποίο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για εσένα καθώς το αν και κατά πόσο αισθάνεσαι καλά στη δουλειά, θα επηρεάσει και τον τρόπο αλλά κυρίως την ταχύτητα με την οποία θα ανταποκρίνεσαι στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις. Έτσι λοιπόν αυτή τη χρονιά αξίζει να επικεντρωθείς προς αυτή την κατεύθυνση -δηλαδή να δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα μεταξύ εσένα και των ανθρώπων που εργάζεστε μαζί- καθώς αυτό θα παίξει ρόλο και σε όλα τα υπόλοιπα.

Μετά τα μέσα Μαΐου που ο Δίας στα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου θα υπάρξουν ευκαιρίες για μία νέα συνεργασία, η οποία θα συνοδεύεται από πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης. Ο Μάϊος αλλά και ο Οκτώβριος είναι δύο πολύ σημαντικοί μήνες για τις εξελίξεις σε ζητήματα που αφορούν τη δουλειά, καθώς φαίνεται πως θα επηρεάσουν με κάποιο τρόπο σχέσεις και συνεργασίες.

Ιδιαίτερα κατά τον Μάϊο θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή σε ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν, καθώς αν δεν τα έχεις διευθετήσει θα κάνουν δυναμική επανεμφάνιση στο παρόν και θα προκαλέσουν εμπόδια. Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς και πολύ περισσότερο κοντά στις εκλείψεις χρειάζεται να δίνεις προσοχή στην επικοινωνία, η οποία θα είναι αυτή που είτε θα σε απομακρύνει είτε θα σε φέρνει πιο κοντά σε επαγγελματικές διευθετήσεις.

Σκορπιέ μου το 2023 θα είναι μία λιγότερο απαιτητική χρονιά για εσένα, καθώς ο Κρόνος φεύγει από τον Υδροχόο στις αρχές Μαρτίου, από μία θέση που σε πρέσαρε πολύ και έτσι και μόνο αυτό το γεγονός είναι αρκετό για να νιώσεις πως παίρνεις ανάσα! Πέρα από αυτό θα υπάρξουν και άλλα ευχάριστα για εσένα φέτος, καθώς ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου στις 16/5 και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο για έναν ολόκληρο χρόνο. Αυτό σημαίνει πως εκτός του ότι θα έχεις τη διάθεση να ασχοληθείς με την προσωπική σου ζωή,  θα υπάρξει και εύνοια σε προσωπικές και αισθηματικές υποθέσεις είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι σε μία σχέση. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση αυτή τη χρονιά θα μπορέσεις να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο σε αυτή, απερίσπαστος από άλλα ζητήματα, να κάνεις ουσιαστικές συζητήσεις με το σύντροφό σου και πολύ πιθανό να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που θέλεις και περιμένεις από τη σχέση που έχεις στη ζωή σου.

Σημαντικοί μήνες όσον αφορά σχέσεις, επιλογές και αποφάσεις, είναι ο Μάιος και ο Οκτώβριος καθώς στις 5/5 και στις 28/10 αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν οι εκλείψεις στον άξονα σου (Ταύρου-Σκορπιού) οι οποίες θα φέρουν αναθεωρήσεις, επαναξιολογήσεις, αλλαγές και εκπλήξεις στον τομέα των σχέσεων. Αν είσαι ελεύθερος ή βγήκες από μία σχέση το προηγούμενο διάστημα τότε φαίνεται πως μέσα στο 2023 θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για να κάνεις μία νέα αρχή στην προσωπική σου ζωή, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους που ο Δίας από τον Ταύρο θα ευνοεί απροκάλυπτα τον αισθηματικό τομέα!

Ο Δίας φαίνεται πως θα φέρει νέους θαυμαστές και θα σου δώσει αρκετές επιλογές, όμως η ικανότητα της διάκρισης θα είναι απαραίτητη προκειμένου να κάνεις την επιλογή που θα πληροί τα συναισθηματικά σου κριτήρια και όχι να ξοδέψεις την ενέργειά σου ανοίγοντας πολλά «μέτωπα» στον αισθηματικό τομέα.

Αυτή η χρονιά θα έχει κι άλλο ένα σημαντικό αστρολογικό γεγονός, την παραμονή της Αφροδίτης για πέντε σχεδόν μήνες στο ζώδιο του Λέοντα, καθώς σε αυτό το ζώδιο θα πραγματοποιήσει και την ανάδρομη πορεία της. Κατά το διάστημα που η Αφροδίτη θα βρίσκεται εκεί (από τις 5/6 έως και τις 8/10) και περισσότερο το διάστημα που θα είναι ανάδρομη (από τις 23/7 έως και τις 4/9) φαίνεται πως θα υπάρξουν σκέψεις σχετικά με μία σχέση ή ένα πρόσωπο του παρελθόντος. Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με μία «δεύτερη ευκαιρία» προσπάθησε να δεις αντικειμενικά τα δεδομένα που υπάρχουν, τα δεδομένα που υπήρξαν κατά το παρελθόν, αν και κατά πόσο αυτά έχουν αλλάξει, καθώς αυτό θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να πάρεις τις σωστές αποφάσεις!

 

ΤΟΞΟΤΗΣ (22/11 – 21/12)

Τοξότη μου το 2023 είναι ένα έτος που θα ξεκινήσει έχοντας ήδη στρέψει το ενδιαφέρον σου -από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς- στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων.

Ο Άρης συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο που βρίσκεται απέναντι σου -τους Διδύμους- αναμοχλεύοντας καταστάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, κάτι που πιθανό να αλλάξει και τις ισορροπίες που υπάρχουν σε αυτές. Η ανάδρομη πορεία του θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Ιανουαρίου όμως θα παραμείνει στους Διδύμους μέχρι και το Μάρτιο, κάτι που δείχνει πως οι τρεις πρώτοι μήνες θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη ή στη διακοπή προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Ευτυχώς ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τα μέσα Μαΐου και θα βοηθά τον τομέα των αισθηματικών σχέσεων, καθώς φαίνεται πως ακόμα και την τελευταία στιγμή οι καταστάσεις θα διευθετούνται. Ο Δίας από τα μέσα Μαΐου και για έναν ολόκληρο χρόνο θα μετακομίσει στο ζώδιο του Ταύρου και από τη νέα του θέση θα αλλάξει εντελώς τις προτεραιότητές σου. Ο Δίας θα βρίσκεται στον 6ο ηλιακό σου οίκο στο κομμάτι που σχετίζεται με την καθημερινότητα, την εργασία σου αλλά και στο κομμάτι της φυσικής σου κατάστασης που φαίνεται πως θα σε απασχολήσει πολύ μέσα σε αυτή τη χρονιά. Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να εντάξεις στην καθημερινότητά σου μία νέα δραστηριότητα ή να βάλεις σαν στόχο να ακολουθήσεις ένα πιο σωστό πρόγραμμα διατροφής, καθώς ο Δίας μπορεί να σε οδηγήσει σε υπερβολές και κραιπάλες.

Ο Ουρανός εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου -φέτος θα επηρεάσει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί στα μέσα του δεύτερου και στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου σου- πιέζοντας για αλλαγές σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε μία καθημερινότητα που νιώθεις πως δεν σου ταιριάζει και δεν σε αφήνει να είσαι ο εαυτός σου. Η επαναστατική διάθεση θα σε ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, όμως προσπάθησε να μην την αφήσεις ανεξέλεγκτη ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν τον εργασιακό τομέα.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται μέχρι και τις αρχές Μαρτίου στο ζώδιο του Υδροχόου τεστάροντας τα πρόσωπα που βρίσκονται στο στενό σου περίγυρο και δεν αποκλείεται μέσα σε αυτή τη χρονιά να εμφανιστούν κάποια ζητήματα σε συγγενικές σχέσεις, αυτά όμως δεν φαίνεται πως θα σε απασχολήσουν για πολύ, καθώς από τις 7/3 ο Κρόνος θα αλλάξει ζώδιο και θα περάσει στους Ιχθύς. Από τη νέα του θέση θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στην οικογένεια, το χώρο που ζεις, πολύ πιθανό να περιορίσει κατά κάποιο τρόπο το χρόνο σου, καθώς δεν αποκλείεται να αναλάβεις κάποιες δουλειές ή υποχρεώσεις για λογαριασμό προσώπων της οικογένειάς σου.

Στο ίδιο ζώδιο βρίσκεται και ο Ποσειδώνας ο οποίος δημιουργεί το ακριβώς αντίθετο εφέ από αυτό του Κρόνου, δηλαδή ενώ ο ένας (Κρόνος) απαιτεί από εσένα σύνεση, πρακτικότητα και οργάνωση προκειμένου να μπορέσεις να φέρεις εις πέρας πράγματα που θα σου ανατεθούν, ο άλλος (Ποσειδώνας) τείνει να δημιουργεί ένα χάος μέσα στο οποίο δεν θα είναι εύκολο ούτε να οργανωθείς ούτε να ιεραρχήσεις τις προτεραιότητές σου. Ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου -που φέτος θα επηρεάζεται περισσότερο από την ενέργειά του Ποσειδώνα- θα χρειαστεί να δώσεις μεγάλη προσοχή στη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν γραφειοκρατικές υποθέσεις του σπιτιού, οικογενειακές υποχρεώσεις, όπως επίσης και αγοραπωλησίες ακινήτων, ώστε να μην υπάρξει κάποια λάθος απόφαση που θα μπορούσε να σε ζημιώσει.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα είναι τέσσερις εκ των οποίων οι δύο θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού και οι άλλες δύο στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Η πρώτη έκλειψη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 20/4 στην τελευταία μοίρα του Κριού, κλείνοντας ένα κύκλο στην προσωπική σου ζωή πολύ πιθανό αυτός να σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή ακόμα και με τα συναισθήματα τα οποία είχαν δημιουργηθεί από μία σημαντική σχέση που υπήρξε. Οι συναισθηματικές σου υποθέσεις θα βρεθούν στο προσκήνιο και θα επηρεάσουν τις σκέψεις, τις δράσεις και τις κινήσεις σου.

Η επόμενη έκλειψη (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 5/5 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και θα εγείρει ζητήματα της καθημερινότητας. Αν υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με εργασιακές υποχρεώσεις ή με δουλειές που είχες αναλάβει δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους, καθώς αυτή η έκλειψη θα φέρει ζητήματα του παρελθόντος στο προσκήνιο.

Η επόμενη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 14/10 στο ζώδιο του Ζυγού τονίζοντας ζητήματα τα οποία αφορούν εσένα και πρόσωπα του φιλικού σου περιβάλλοντος. Πολύ πιθανό μία φιλική σου σχέση να βρεθεί στο προσκήνιο μαζί με κάποια θέματα που χρειάζονται διευθέτηση. Η τελευταία έκλειψη για αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στις 28/10 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν την εργασία και την καθημερινότητα και ίσως να σε είχαν απασχολήσει το Μάϊο.

Ο Δίας από το ζώδιο του Ταύρου θα δώσει δυναμικό παρών σε αυτή την έκλειψη δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για τη διευθέτηση των ζητημάτων που θα βρεθούν στο προσκήνιο.

Τα αισθηματικά του Τοξότη το 2023

Η προσωπική σου ζωή και ο τομέας των σχέσεων θα σε απασχολήσουν πολύ μέσα στη διάρκεια αυτής της χρονιάς και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από τους πρώτους κιόλας μήνες, με τον Άρη να διευλαύνει στο ζώδιο των Διδύμων. Ο Άρης απέναντί σου θα προκαλεί αψιμαχίες, εντάσεις και διαφωνίες σε προσωπικές σχέσεις και γνωριμίες, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό σκηνικό το οποίο θα επηρεάζει την εξέλιξη αρκετών ζητημάτων. Από την άλλη όσο ο Άρης θα είναι απαιτητικός προς εσένα τόσο ο Δίας που θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τα μέσα Μαΐου, θα «λειαίνει» το έδαφος, τις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις πετυχαίνοντας εν τέλει μία ισορροπία.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση οι πρώτοι μήνες αυτού του έτους θα είναι πιο απαιτητικοί καθώς θα δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για αντιπαραθέσεις με το ταίρι σου, όμως προσπάθησε να στρέψεις την προσοχή σου σε όλα αυτά που σε έχουν φέρει κοντά με το σύντροφό σου και όχι σε αυτά που μπορεί να σε απομακρύνουν. Αν μένετε μαζί, μετά το Μάρτιο μπορεί να ανακύψουν κάποιες σκέψεις που θα αφορούν το χώρο που ζείτε πολύ πιθανό να αποφασίσετε να βρείτε ένα σπίτι πιο κοντά στις ανάγκες σας, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει μία πιο απαιτητική καθημερινότητα μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Πάντως να θυμάσαι πως ακόμα κι αν αυτή η χρονιά είναι απαιτητική για εσένα λόγω διαφόρων καταστάσεων και υποχρεώσεων, θα έχει και το «διάλλειμα» της το οποίο θα είναι από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο.

Τότε η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα δημιουργώντας πάρα πολύ καλές συνθήκες στην προσωπική σου ζωή, καλή διάθεση και εξωστρέφεια, κάτι που θα συμβάλλει στο να έρθεις πιο κοντά με το σύντροφό σου. Επίσης και ένα ταξίδι θα μπορούσε να συμβάλει το ίδιο, για αυτό κάνε τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να μπορέσεις να υλοποιήσεις. Αν είσαι ελεύθερος μέχρι και το Μάϊο θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να κάνεις νέες γνωριμίες, να έρθεις κοντά με νέα πρόσωπα και φαίνεται πως ένα ταξίδι θα είναι αυτό που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσωπική σου ζωή. Επίσης δεν αποκλείεται να γνωρίσεις ένα πρόσωπο το οποίο θα σε συναρπάσει με τις γνώσεις, τις απόψεις του και τον τρόπο που προσεγγίζει τα πράγματα σε γενικότερο πλαίσιο. Να θυμάσαι πως αυτό το έτος μπορεί να κρύβει για εσένα ένα μεγάλο έρωτα και όλα τα ενδεχόμενα για την προσωπική σου ζωή είναι ανοιχτά!

Άλλο ένα πολύ καλό διάστημα για εσένα θα είναι το καλοκαίρι αλλά και το πρώτο διάστημα του φθινοπώρου, καθώς η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο του Λέοντα θα δημιουργήσει πολύ καλή διάθεση και μπορεί να φέρει και κάποιες «περιπέτειες»! Κατά το διάστημα που η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία (από τις 23/7 έως και τις 4/9) μπορεί να υπάρξει επικοινωνία με ένα πρόσωπο το οποίο έρχεται από το παρελθόν. Η αναζωπύρωση ενός παλιού έρωτα είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο για αυτή τη χρονιά, όμως πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με αυτό προσπάθησε να δεις με ρεαλισμό τα δεδομένα ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεων!

Τα επαγγελματικά του Τοξότη το 2023

Τα θέματα της δουλειάς, οι εργασιακές υποχρεώσεις και όλα αυτά τα ζητήματα που απορρέουν από τον επαγγελματικό τομέα θα βρίσκονται στο προσκήνιο κατά διαστήματα μέσα σε αυτή τη χρονιά, καθώς οι δύο εκ των τεσσάρων εκλείψεων θα επηρεάσουν αυτό τον τομέα. Ο Μάϊος και ο Οκτώβριος είναι δύο κομβικοί μήνες για τα εργασιακά ζητήματα καθώς δεν αποκλείεται να φέρουν αλλαγές, επαναξιολογήσεις και αναθεωρήσεις στα σχέδια και τις κινήσεις σου. Ενδεχομένως να νιώσεις πως υπάρχει και μία δυσκολία στο να υλοποιήσεις κάτι που έχεις κατά νου και αυτό θα σου δημιουργήσει εκνευρισμό, όμως να θυμάσαι το ρητό που λέει πως «κάθε πράγμα στον καιρό του».

Η παρουσία του Άρη στο ζώδιο των Διδύμων μέχρι και την άνοιξη θα σε φέρνει συχνά-πυκνά σε αντιπαράθεση με συνεργάτες και πρόσωπα που βρίσκονται στο ευρύτερο επαγγελματικό σου περιβάλλον και θα διαταράσσει τις ισορροπίες μεταξύ σας. Προσπάθησε να μην ξεχάσεις τις επικοινωνιακές και διπλωματικές σου ικανότητες, καθώς αρκετά από τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν θα είναι εύκολο να διευθετηθούν αν τα προσεγγίσεις με διπλωματία.

Με το Δία να βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου κατά το δεύτερο μισό αυτής της χρονιάς θα δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για να βελτιώσεις την εργασιακή σου καθημερινότητα, η οποία φέτος θα παίξει το βασικό ρόλο στα επαγγελματικά δρώμενα αλλά και στις αποφάσεις που θα πάρεις για τη δουλειά. Αν βρίσκεσαι σε μία δουλειά που νιώθεις καλά αυτό θα σου δίνει κίνητρο να κάνεις πράγματα, αν όμως η εργασιακή καθημερινότητά σου προκαλεί περισσότερα αρνητικά συναισθήματα παρά θετικά, τότε θα χρειαστεί να αναζητήσεις τρόπους προκειμένου να τη βελτιώσεις και να την κάνεις πιο φιλική προς εσένα, ώστε να μπορείς να λειτουργήσεις καλύτερα χωρίς να νιώθεις «τάσεις φυγής».

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ (22/12 – 19/1)

Αιγόκερε μου το 2023 θα είναι ένα καλό έτος για εσένα καθώς θα μπορέσεις να «πάρεις ανάσα» σε σημαντικούς τομείς της ζωής σου, σε τομείς που σε ταλαιπώρησαν και σου δημιούργησαν ανησυχία τα προηγούμενα χρόνια.

Ένας από αυτούς θα είναι και ο οικονομικός τομέας, καθώς ο Κρόνος θα παραμείνει στο ζώδιο που ταλάνιζε τα οικονομικά σου -τον Υδροχόο- μέχρι και τις αρχές Μαρτίου, κάτι που σημαίνει πως μετά θα υπάρξουν ευκαιρίες για αύξηση των εσόδων σου, καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σου και γενικά φαίνεται πως δεν θα υπάρχει αυτή η πίεση που υπήρξε μέχρι στιγμής. Κράτησε τα «μαθήματα» που πήρες κατά τη διάρκεια της παραμονής του Κρόνου σε αυτό το ζώδιο, που σίγουρα θα σε έκαναν πιο σοφό στη διαχείριση των οικονομικών σου και θα σε βοήθησαν να μειώσεις τις λάθος κινήσεις.

Από τις 7/3 ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων κάτι που δείχνει πως μέσα σε αυτή τη χρονιά κάποιες σχέσεις είτε κοινωνικές είτε συγγενικές θα «περάσουν από κόσκινο». Αφορμή για αυτό δεν αποκλείεται να αποτελέσει το γεγονός πως κάποιες στιγμές ίσως να νιώθεις πως κρίνεσαι αυστηρά για τις απόψεις σου πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, κάτι που δεν φαίνεται πως θα γίνει ανεκτό από εσένα. Με την παρουσία του Κρόνου σε αυτό το ζώδιο είναι γεγονός πως μπορεί να απομακρυνθείς από κάποια πρόσωπα εξαιτίας διαφορετικής αντίληψης και νοοτροπίας, ακόμα και αν αυτά μέχρι πρότινος βρίσκονταν στο στενό σου περιβάλλον, αλλά την ίδια στιγμή θα έρθεις κοντά με κάποια άλλα πρόσωπα ακριβώς επειδή θα έχετε παρόμοιες αντιλήψεις.

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τα μέσα Μαΐου καταδεικνύοντας πως το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι μία πολύ καλή περίοδος για ζητήματα που σχετίζονται με το σπίτι, για αγοραπωλησίες ακινήτων και εξίσου καλή περίοδος σε περίπτωση που θέλεις να βρεις ένα σπίτι πιο κοντά στις ανάγκες σου. Επίσης κάποιες οικογενειακές υποθέσεις φαίνεται πως θα έχουν τρόπο να διευθετηθούν εύκολα -χωρίς ιδιαίτερο κόπο- κάτι που θα είναι ανακουφιστικό για εσένα.

Από τις 15/5 ο Δίας θα περάσει σε ένα ζώδιο που σου ταιριάζει πολύ τον Ταύρο και θα παραμείνει εκεί για έναν ολόκληρο χρόνο. Από τη νέα του θέση θα δημιουργήσει μία ερωτική ατμόσφαιρα στη ζωή σου, η οποία δεν θα αφορά μόνο μία σχέση, έναν έρωτα ή ένα φλερτ, αλλά είναι εξίσου πιθανό να αφορά μία δραστηριότητα, ένα χόμπι, μια συνήθεια που θα «ερωτευτείς»! Αυτή τη χρονιά αξίζει να βρεις κάτι που να σου δημιουργεί έντονα συναισθήματα και να επενδύσεις χρόνο σε αυτό, καθώς η παρουσία του Δία σε αυτό το ζώδιο είναι ένας πολύ καλός οιωνός για τον έρωτα όχι μόνο με τη στενή αλλά και με την ευρύτερη έννοια του όρου .

Τα καλά νέα για εσένα δεν σταματούν εδώ, καθώς φέτος ο Πλούτωνας θα φύγει για λίγο από το ζώδιό σου κάνοντας ένα «δοκιμαστικό» πέρασμα στο ζώδιο του Υδροχόου από 23/3 έως και τις 10/6. Αυτή η αλλαγή θα είναι πολύ βοηθητική για εσένα καθώς είναι γεγονός πως ο Πλούτωνας στο δικό σου ζώδιο είχε εντείνει την καχυποψία αλλά και τις αρνητικές σκέψεις. Από τη νέα του θέση θα σε βγάλει από αυτό το φαύλο κύκλο αρνητικών σκέψεων και θα οδηγήσει να αλλάξεις οπτική σχετικά με τους πόρους, τα έσοδα και τα έξοδά σου και πολύ πιθανό να φέρει ιδέες οι οποίες θα «μεταμορφώσουν» το ταμείο σου.

Οι εκλείψεις αυτής της χρονιάς θα είναι τέσσερις εκ των οποίων οι δύο θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού και οι άλλες δύο στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Η πρώτη έκλειψη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 20/4 στην 29η μοίρα του Κριού, φέρνοντας στο προσκήνιο κάποια ζητήματα τα οποία  αφορούν το σπίτι. Εκείνο το διάστημα είναι πολύ πιθανό να κλείσει ένας κύκλος ο οποίος μπορεί να σχετίζεται με μία αλλαγή σπιτιού ή με μία άλλη πολύ σημαντική χωροταξική αλλαγή.

Η επόμενη έκλειψη (Σελήνης) θα πραγματοποιηθεί στις 5/5 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού σε έναν άξονα που είναι φιλικός προς εσένα, κάτι που θα μετριάσει τις επιπτώσεις της. Ενδεχομένως να δημιουργήσει συναισθηματική υπερχείλιση, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να δημιουργήσει και ξαφνικούς έρωτες  σε αρκετούς από τους εκπροσώπους του ζωδίου σου. Η επόμενη έκλειψη (Ηλίου) θα πραγματοποιηθεί στις 14/10 στο ζώδιο του Ζυγού και θα στρέψει την προσοχή σου στον επαγγελματικό τομέα, δείχνοντας αλλαγές σε επαγγελματικές σχέσεις και συνεργασίες. Αν υπάρξουν νέα δεδομένα προσπάθησε να τα διαχειριστείς με γνώμονα την επαγγελματική σου εξέλιξη και τους στόχους σου. Η τελευταία έκλειψη για αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 28/10 η οποία θα φέρει καρμικά γεγονότα στην προσωπική σου ζωή!

Τα αισθηματικά του Αιγόκερου το 2023

Αυτή η χρονιά θα είναι τυχερή όσον αφορά τον αισθηματικό τομέα καθώς η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Ταύρου από τα μέσα Μαΐου    σε συνδυασμό με τον Ουρανό πού βρίσκεται και εκείνος στον Ταύρο αλλά και τις εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, καταδεικνύουν μία έντονη χρόνια που το απροσδόκητο θα κυριαρχεί!  Αν είσαι ελεύθερος είναι πάρα πολύ πιθανό να παρατηρήσεις πως τα πράγματα θα αλλάζουν συνεχώς, καθώς θα υπάρχει αρκετή κινητικότητα σε προσωπικές και αισθηματικές υποθέσεις, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό αυτής της χρονιάς.

Πάντως το ότι ο Δίας θα βρίσκεται στον Ταύρο σημαίνει πως δεν πρόκειται να ξεμείνεις από θαυμαστές, μιας και θα είναι εύκολο να τραβάς το ενδιαφέρον των προσώπων που θα συναναστρέφεσαι. Ένας νέος έρωτας, ένας μεγάλος καρμικός έρωτας, είναι πολύ πιθανό σενάριο για εσένα κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, όμως αυτό το σενάριο χρειάζεται προσοχή καθώς τα έντονα συναισθήματα μπορούν να οδηγήσουν σε αδυναμία διαχείρισης των καταστάσεων.

Αυτή η χρονιά εκτός από το έντονο ενδιαφέρον σε προσωπικό επίπεδο πολύ πιθανό να έχει και μία επιστροφή ενός προσώπου από το παρελθόν, κατά το διάστημα που η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Λέοντα από τις 23/7 έως και τις 4/10. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση φέτος θα ενισχυθούν τα συναισθήματα που υπάρχουν σε αυτή, καθώς θα έρθεις πιο κοντά με τον αγαπημένο σου μέσα από κοινές δραστηριότητες αλλά και καταστάσεις οι οποίες θα σας «υπενθυμίσουν» τα συναισθήματα που υπάρχουν  μεταξύ σας.

Αν σε ενδιαφέρει η απόκτηση ενός απογόνου τότε με το Δία να βρίσκεται στον 5ο ηλιακό σου οίκο να ξέρεις πως θα υπάρξουν αυξημένες πιθανότητες αυτό το σενάριο να γίνει πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι σε μία σχέση αυτή θα είναι μία πολύ καλή χρονιά  και με ευκαιρίες για την προσωπική σου ζωή.

Τα επαγγελματικά του Αιγόκερου το 2023

Οι απαιτήσεις στον επαγγελματικό τομέα θα υποχωρήσουν φέτος κάτι που θα δημιουργήσει μία σταθερότητα και θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μία ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το επαγγελματικό σου παρόν, αλλά και το επαγγελματικό σου μέλλον. Ιδιαίτερο ρόλο στα ζητήματα της δουλειάς θα παίξει η δική σου διάθεση και ο τρόπος που θα τα αντιμετωπίζεις, καθώς από αυτόν θα εξαρτηθούν όλα! Είναι πολύ πιθανό να συνειδητοποιήσεις πως όταν είσαι προδιατεθειμένος αρνητικά για ένα επαγγελματικό ζήτημα τότε θα είναι πιο δύσκολο να διευθετηθεί από όταν προσεγγίζεις τα ζητήματα της δουλειάς με καλή διάθεση και την πεποίθηση πως θα καταφέρεις να τα διευθετήσεις!

Φέτος επίσης το ταμείο σου φαίνεται πώς θα πάρει ανάσα μετά το Μάρτιο, κάτι που θα συμβάλλει στην καλή σου διάθεση και θα αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζεις θέματα της δουλειάς. Από τα τέλη Μαρτίου έως και τον Ιούνιο θα είναι ένα βοηθητικό διάστημα για να ενισχύσεις μέσα από νέους πόρους και νέα έσοδα το ταμείο σου, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου σου.

Οι μήνες που χρειάζονται προσοχή καθώς μπορεί να φέρουν αλλαγές, αναθεωρήσεις και ανακατατάξεις σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος. Ιδιαίτερα στα τέλη του Απριλίου είναι πολύ πιθανό να υπάρξει βιασύνη για τα επαγγελματικά ζητήματα, η οποία θα σε οδηγήσει σε παρορμητικές αποφάσεις. Καλό θα είναι να αποφύγεις τις σπασμωδικές κινήσεις σε ζητήματα της δουλειάς, ώστε να μην μπεις σε ένα φαύλο κύκλο που θα δημιουργήσει και εσωτερική αλλά και πρακτική αναστάτωση.

Αιγόκερε μου το 2023 θα φυσήξει αέρας ανανέωσης και αναζωογόνησης για εσένα και την προσωπική σου ζωή και αυτό είναι κάτι που θα γίνει πιο έντονο και εμφανές κατά το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους! Τους πρώτους μήνες θα χρειαστεί να δώσεις λίγο προσοχή στον οικονομικό τομέα καθώς αυτός μπορεί να δημιουργεί και αντιπαραθέσεις μεταξύ εσένα και του συντρόφου σου. Σε συνδυασμό με την απαιτητική καθημερινότητα -η οποία θα σε συντροφεύει μέχρι και το Μάρτιο- ίσως να δημιουργηθούν κάποια ζητήματα στην προσωπική σου ζωή λόγω έλλειψης χρόνου για αυτή.

Το θετικό νέο είναι πως αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς μετά το Μάρτιο θα παρατηρήσεις πως σταδιακά τα ζητήματα που σε απασχολούν (κυρίως του οικονομικού τομέα αλλά και της απαιτητικής καθημερινότητας) θα αρχίσουν να εξαλείφονται. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ την προσωπική σου ζωή με έμμεσο τρόπο καθώς και εσύ θα έχεις περισσότερη διάθεση να ασχοληθείς με αυτή και θα μειωθούν και οι αντιπαραθέσεις  με το σύντροφό σου. Από τις 16/5 που ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου θα ξεκινήσει ένα πολύ τυχερό διάστημα για εσένα με προσωπικές και αισθηματικές επιτυχίες, νέες γνωριμίες, φλερτ αλλά και ένα νέο έρωτα!

Αν είσαι ελεύθερος μετά το Μάϊο φαίνεται πως όχι μόνο θα υπάρξει ερωτικό ενδιαφέρον και πρόσωπα τα οποία θα σε παρακινήσουν να τα γνωρίσεις καλύτερα, αλλά πολύ πιθανό να γεννηθεί και ένας νέος έρωτας με αμοιβαία συναισθήματα, αυτό είναι κάτι το οποίο εξαρτάται και από τον προσωπικό σου χάρτη, όμως η ενέργεια δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση! Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση αυτή η χρονιά θα είναι ευχάριστη με ευκαιρίες να κάνεις πράγματα με το σύντροφό σου, πολύ πιθανό να φέρει και έναν απόγονο στους εκπροσώπους του ζωδίου σου που σκέφτονται τη δημιουργία οικογένειας!

Το καλοκαίρι θα παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η Αφροδίτη θα βρίσκεται για σχεδόν πέντε μήνες σε ένα ζώδιο, το Λέοντα. Από τις 5/6 έως και τις 8/10 που η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο παραπάνω ζώδιο θα δημιουργήσει μία ωραία ατμόσφαιρα στην προσωπική σου ζωή, με έντονο πάθος και διάθεση για περιπέτειες! Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση το παραπάνω διάστημα είναι ιδανικό για να έρθεις κοντά -κυριολεκτικά και μεταφορικά- με το σύντροφό σου και να «αναζωπυρωθούν» τα συναισθήματα αλλά και το πάθος μεταξύ σας! Αν είσαι ελεύθερος το καλοκαίρι θα δημιουργήσει την τάση για «περιπέτειες», όμως πριν ενδώσεις σε αυτές πρέπει να σκεφτείς τις προσδοκίες και τους στόχους που έχεις βάλει σε προσωπικό επίπεδο. Από τις 23/7 έως και τις 4/9 που η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στο λιοντάρι, οι πιθανότητες να αναζωπυρωθούν ερωτικά ειδύλλια του παρελθόντος θα αυξηθούν κατακόρυφα!

Μάλιστα το παραπάνω διάστημα είναι εξίσου πιθανό να υπάρξουν επαφές με ένα πρόσωπο που θα κάνει ξανά την εμφάνισή του στη ζωή σου! Αν θέλεις να ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο  στην προσωπική σου ζωή θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή στις επιλογές που έχεις και στα δεδομένα που υπάρχουν, ώστε να μην «κάψεις»  μία νέα πολλά υποσχόμενη γνωριμία για να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία σε ένα πρόσωπο από το παρελθόν. Να θυμάσαι πως θα υπάρξουν ευκαιρίες, νέα πρόσωπα και νέα δεδομένα στην προσωπική σου ζωή, όμως αυτή τη χρονιά όλα θα εξαρτηθούν από τις δικές σου επιλογές και αποφάσεις!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20/1 – 18/2)

Υδροχόε μου το 2023 θα είναι το έτος κατά το οποίο θα κλείσει η περίοδος «εξετάσεων» που φαίνεται πως πέρασες με την παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σου εδώ και δυόμιση συναπτά έτη.

Ο Κρόνος θα παραμείνει σε εσένα έως και τις αρχές Μαρτίου καταδεικνύοντας πως έχεις φτάσει στο τέλος μιας αρκετά απαιτητικής περιόδου που πολύ πιθανό να έφερε σημαντικές αλλαγές στον τομέα των σχέσεων, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσαν δυσκολίες αλλά με κάποιο τρόπο σε έκαναν πιο σοφό. Από τις 7/3 ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων καταδεικνύοντας πως το ταμείο σου θα αποτελέσει το «σημείο μηδέν» για όλη αυτή τη χρονιά. Οι «εξετάσεις» φαίνεται πως θα περάσουν σε άλλο τομέα και φέτος καλό θα ήταν να δώσεις προσοχή κυρίως στα έξοδά σου, ώστε να μη δημιουργηθεί ένα περιοριστικό περιβάλλον στον οικονομικό τομέα, το οποίο είναι κάτι που δεν θέλουμε.

Το καλό της υπόθεσης είναι πως με το Δία να βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέχρι και τα μέσα Μαΐου «το ηθικό θα είναι ακμαιότατον», καθώς θα βρίσκεσαι σε συνεχή επικοινωνία και επαφή με αγαπημένα σου πρόσωπα και θα βρίσκεις χρόνο αλλά και χρήμα για να το ξοδέψεις σε αγαπημένες δραστηριότητες. Από ότι φαίνεται θα είσαι πολύ δημοφιλής στους ανθρώπους γύρω σου, κάτι που θα ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου και θα φτιάχνει ακόμα περισσότερο τη διάθεσή σου.

Από τις 15/5 ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου φέρνοντας τύχη σε θέματα που αφορούν οικογενειακές υποθέσεις αλλά και το σπίτι με την ευρύτερη έννοια του όρου. Αυτή η χρονιά μπορεί να φέρει μία ευχάριστη αλλαγή στην οικογένεια πολύ πιθανό αυτή να έρθει μέσα από ένα πρόσωπο της οικογένειάς σου που θα σας φέρει καλά νέα. Επίσης το δεύτερο μισό αυτής της χρονιάς είναι ιδανικό σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις κάποιες βελτιωτικές κινήσεις στο χώρο του σπιτιού, να αλλάξεις διακόσμηση με μικρές αλλά σημαντικές προσθήκες αντικειμένων και να το φέρεις όσο γίνεται πιο κοντά σε αυτό που εσύ έχεις το μυαλό σου ως ιδανικό.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στο ίδιο ζώδιο βρίσκεται και ο Ουρανός -φέτος θα επηρεάσει εσένα που έχεις γεννηθεί στο τέλος του δεύτερου με αρχές του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου σου- δημιουργώντας ανατρεπτικές καταστάσεις στον οικογενειακό περίγυρο. Ένα πολύ σημαντικό αστρολογικό γεγονός για αυτή τη χρονιά είναι το δοκιμαστικό πέρασμα του Πλούτωνα στο ζώδιό σου.

Ο Πλούτωνας θα περάσει για λίγο διάστημα από τις 23/3 έως και τις 10/6 στο δικό σου ζώδιο, αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Το πέρασμα του Πλούτωνα θα είναι «μεταμορφωτικό» για εσένα καθώς θα σε οδηγήσει να αλλάξεις απόψεις και αντιλήψεις που είχαν παγιωθεί μέσα σου, όμως αυτό είναι κάτι που θα γίνει εμφανές μόνο σε όσους έχουν γεννηθεί την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα του ζωδίου, καθώς θα δώσει μία μικρή γεύση από το 2024 όπου θα κάνει την είσοδο του στο ζώδιό σου οριστικά.

Οι εκλείψεις αυτή της χρονιάς μπορεί να φέρουν κάποια απαιτητικά διαστήματα για εσένα όμως θα είναι σαφώς λιγότερα από ότι ήταν το προηγούμενο έτος. Οι δύο εξ αυτών θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, η πρώτη θα γίνει στις 5/5 και η επόμενη στις 28/10 και οι δύο θα είναι εκλείψεις Σελήνης. Αυτές αφενός έχουν μικρότερο χρονικό διάστημα επιρροής αφετέρου δεν θα ανοίξουν «νέα μέτωπα», παρά μόνο θα τονίσουν αυτά που ήδη υπάρχουν και σχετίζονται είτε με την καριέρα είτε με την οικογένεια. Το Μάϊο και τον Οκτώβριο θα σε απασχολήσουν ζητήματα σχετικά με τη δουλειά και κάποιες οικογενειακές υποχρεώσεις και εσύ θα κληθείς να κρατήσεις την ισορροπία ανάμεσα σε αυτούς τους δύο τομείς.

Οι άλλες δύο εκλείψεις (Ηλίου) που θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού, η πρώτη θα γίνει στις 20/4 στον Κριό και η επόμενη θα γίνει στις 14/10 στο Ζυγό, θα είναι πιο φιλικές προς το ζώδιό σου και μπορεί να φέρουν γεγονότα τα οποία όμως δεν θα είναι αξεπέραστα. Πολύ πιθανό να δημιουργήσουν κάποιες περίεργες καταστάσεις με πρόσωπα που βρίσκονται είτε στο ευρύτερο είτε στο στενό σου περιβάλλον, οι οποίες θα σε οδηγήσουν να αναθεωρήσεις το ρόλο που έχουν στη ζωή σου συγκεκριμένα πρόσωπα. Καλό θα είναι να μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα ώστε να μην αδικήσεις πρόσωπα και καταστάσεις.

Συμπερασματικά το 2023 θα είναι μία χρονιά η οποία θα αλλάξει τις προτεραιότητες σου καθώς θα φέρει άλλους τομείς στο προσκήνιο και πολύ πιθανό να σε οδηγήσει να αναθεωρήσεις ιδέες, απόψεις, αλλά και τη γνώμη σου, για ορισμένα πρόσωπα που βρίσκονται είτε στο στενό είτε στο ευρύτερο σου περιβάλλον.

Τα αισθηματικά του Υδροχόου το 2023

Ο Κρόνος φεύγει από το ζώδιό σου καθώς φαίνεται πως έφερε αρκετά μαθήματα που σε έκαναν πιο σοφό και άλλαξαν τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα ζητήματα της προσωπικής σου ζωής. Αυτό σημαίνει πως από το Μάρτιο και μετά οι απαιτήσεις, οι δυσκολίες και τα εμπόδια που πιθανό να υπήρξαν σε αισθηματικές υποθέσεις και προσωπικές καταστάσεις θα δώσουν τη θέση τους σε ευκαιρίες που θα σε οδηγήσουν σε ένα νέο κεφάλαιο στην προσωπική σου ζωή. Αν την προηγούμενη χρονιά έκανε τον κύκλο της μία σχέση που είχες τότε φαίνεται πως αυτή τη χρονιά θα υπάρξουν ευκαιρίες για μία νέα σχέση, η οποία θα έχει εντελώς διαφορετική βάση και θα στηρίζεται σε δεδομένα που δεν θα έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.

Οι γνωριμίες δεν θα εκλείψουν αυτή τη χρονιά ιδιαίτερα μέχρι και τα μέσα του Μαΐου που ο Δίας από το ζώδιο του Κριού θα φέρνει κοινωνικές προσκλήσεις, προτάσεις για εξόδους και επαφές με κόσμο. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση η οποία πιθανό να πέρασε από καταστάσεις που ναι μεν ήταν απαιτητικές αλλά την έκαναν ακόμα πιο σταθερή στο πέρασμα του χρόνου, τότε φέτος φαίνεται πως ήρθε η ώρα να πάρει ανάσα! Αν δεν μένεις μαζί με το ταίρι σου πολύ πιθανό κατά το δεύτερο μισό της χρονιάς να υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με μία συγκατοίκηση, η οποία αν υλοποιηθεί φέτος μετά το Μάϊο φαίνεται πως θα γίνει με πολύ θετικούς οιωνούς! Σε αυτό που θα χρειαστεί να δώσετε προσοχή με το ταίρι σου είναι στα πρόσωπα που βρίσκονται στο φιλικό και κοινωνικό σας περίγυρο, καθώς κάποια ζητήματα που θα ξεκινήσουν από εκεί ενδεχομένως κατά διαστήματα να επηρεάζουν τη σχέση σας και να προκαλούν αντιπαραθέσεις μεταξύ σας.

Άλλο ένα σημαντικό διάστημα για αυτή τη χρονιά είτε είσαι ελεύθερος είτε βρίσκεσαι σε μία σχέση είναι κατά το διάστημα που η Αφροδίτη θα βρεθεί στο ζώδιο του Λέοντα και αυτό γιατί θα παραμείνει εκεί για μία ασυνήθιστα μεγάλη χρονική περίοδο. Από τις 5/6 έως και τις 8/10 η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο των σχέσεων σου, δημιουργώντας πολύ καλές προϋποθέσεις για να περάσεις όμορφα με το πρόσωπο που θα επιλέξεις να είναι δίπλα σου. Από τις 23/7 έως και τις 4/9 η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία σε αυτό το ζώδιο κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες όχι μόνο να υπάρξει μία συνάντηση με ένα πρόσωπο από το παρελθόν, αλλά πολύ πιθανό να υπάρξει και μία σημαντική επανασύνδεση!

Τα επαγγελματικά του Υδροχόου το 2023

Φέτος θα θέσεις νέους στόχους σε επαγγελματικό επίπεδο και πιθανό να αποφασίσεις να ξεκινήσεις διάβασμα για να πάρεις μία πιστοποίηση ή να μπεις σε ένα πρόγραμμα σπουδών από το οποίο θα αποκτήσεις εξειδίκευση στο αντικείμενο της δουλειάς σου.

Ο Δίας μέχρι και τα μέσα Μαΐου από το ζώδιο του Κριού θα βοηθά την υλοποίηση ζητημάτων που αφορούν την εκπαίδευση, για αυτό αν σε ενδιαφέρει κάτι από τα παραπάνω μην τα αφήσεις για αργότερα, προώθησέ τα άμεσα. Ίσως φέτος να προκύψουν κάποια ζητήματα τα οποία θα αφορούν το οικονομικό σκέλος της δουλειάς και δεν αποκλείεται να χρειαστεί και εσύ να αναδιαμορφώσεις το οικονομικό σου πλάνο, τα έσοδα και τα έξοδα σου. Να θυμάσαι πως αυτή δεν είναι μία βοηθητική χρονιά για να αυξήσεις τα έσοδα σου, για αυτό καλύτερο θα ήταν να επικεντρωθείς στη διαφύλαξη των κεκτημένων σου.

Ο Μάϊος και ο Οκτώβριος θα είναι δύο πολύ σημαντικοί μήνες για τη δουλειά, καθώς θα δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για αλλαγές και αναθεωρήσεις. Αν βρίσκεσαι σε μία δουλειά στην οποία νιώθεις πως δεν μπορείς να λειτουργήσεις ή δεν είναι εύκολο να είσαι ο εαυτός σου, τους παραπάνω μήνες δεν αποκλείεται να πάρεις μία απόφαση η οποία θα ανατρέψει τα δεδομένα. Προσπάθησε να παίρνεις αποφάσεις με βάση μακροπρόθεσμους στόχους και όχι βραχυπρόθεσμους, καθώς κάποια απαιτητικά διαστήματα στη δουλειά ίσως να σε παρασύρουν σε ενέργειες οι οποίες θα έχουν μόνο προσωρινό όφελος για εσένα.

Να θυμάσαι πως φέτος αξίζει να επενδύσεις στην επικοινωνία σου με τους άλλους, να έρθεις πιο κοντά με τους συναδέλφους σου, να στηρίξεις συναδελφικές και επαγγελματικές σχέσεις, καθώς το αν και κατά πόσο είναι υποστηρικτικός ο περίγυρος σου θα παίξει σημαντικό ρόλο στα επαγγελματικά δρώμενα και τις αποφάσεις σου.

Υδροχόε μου το 2023 θα είναι ένα διαφορετικό έτος σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, όπου η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σου ενδεχομένως να είχε δυσκολέψει την κατάσταση σε προσωπικές και αισθηματικές υποθέσεις. Πολύ σύντομα και συγκεκριμένα στις 6/3 ο Κρόνος θα φύγει από το ζώδιό σου και θα περάσει στους Ιχθύς, δίνοντας σου την ευκαιρία να πάρεις «βαθιές ανάσες» σε ζητήματα της προσωπικής σου ζωής. Αν είσαι ελεύθερος η αποχώρηση του Κρόνου θα σημάνει την αρχή μιας νέας περιόδου, πιο ανάλαφρης και λιγότερο πιεστικής για τον αισθηματικό τομέα.

Μέχρι και το Μάϊο θα έχεις και έξτρα εύνοια καθώς ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού (έως τις 15/5) σε ένα ζώδιο πολύ φιλικό προς εσένα και την ενέργειά σου. Από αυτή τη θέση ο Δίας θα ενισχύει την εξωστρέφεια σου και θα φροντίζει να μην μείνεις καθόλου μόνος/η, καθώς θα δημιουργεί τις συγκυρίες που θα σε κρατούν σε επαφή με φίλους, γνωστούς, συγγενείς, γείτονες και όλα τα αγαπημένα πρόσωπα που έχεις στον περίγυρό σου. Μέσω αυτών των προσώπων είναι πάρα πολύ πιθανό να  γνωρίσεις και άλλα πρόσωπα και να υπάρξει μία γνωριμία η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε μία σχέση.

Ένα δεύτερο πολύ καλό διάστημα για τον αισθηματικό τομέα θα είναι από την περίοδο του Ιουνίου έως και τις αρχές του Οκτωβρίου, που η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο πολικό ζώδιο του Λέοντα. Η Αφροδίτη θα περάσει σε αυτό το ζώδιο στις 5/6 θα αποχωρήσει στις 8/10 και στο ενδιάμεσο διάστημα θα βρεθεί και σε ανάδρομη πορεία (από 23/7 έως 4/9). Το διάστημα που η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο λιοντάρι θα είναι πολύ σημαντικό για εσένα, καθώς θα φέρει εξελίξεις σε προσωπικές υποθέσεις. Μία νέα σχέση είναι πολύ πιθανό σενάριο όπως επίσης και η επιστροφή σου σε μία σχέση του παρελθόντος (κατά το διάστημα που η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη), καταδεικνύοντας πως αυτό το έτος δεν θα σε αφήσει να βαρεθείς καθώς θα έχει φλερτ, επιστροφές προσώπων από το παρελθόν και νέες γνωριμίες μέσα από συναντήσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια επαφών με πρόσωπα του στενού αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος.

Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση η οποία πέρασε τις «εξετάσεις» που της έβαλε ο Κρόνος τα προηγούμενα έτη και σε συνδυασμό με την είσοδο του Πλούτωνα στο ζώδιό σου (από τις 23/3 έως και τις 10/6) είναι πολύ πιθανό να αλλάξεις τον τρόπο που τη βλέπεις καθώς ο Πλούτωνας λειτουργεί «μεταμορφωτικά». Ο Πλούτωνας θα περάσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο δικό σου ζώδιο πριν επιστρέψει στον Αιγόκερω και περάσει οριστικά σε εσένα το 2024. Προς το παρόν φέτος από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου θα επηρεάσει μόνο όσους έχουν γεννηθεί κατά τις δύο πρώτες ημέρες του ζωδίου και θα αλλάξει πολλές από τις βασικές αντιλήψεις που αφορούν τον τομέα των σχέσεων.

Το καλοκαίρι θα είναι ένα πολύ καλό διάστημα και για τους δεσμευμένους του ζωδίου, καθώς κατά τη διάρκεια του θα υπάρξουν ευκαιρίες για να κάνεις πράγματα με το σύντροφό σου -όπως ένα ταξίδι- να έρθετε πιο κοντά και να μπορέσετε να περάσετε πραγματικά χαλαρές στιγμές. Τα καλά νέα δε σταματούν εδώ καθώς η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Ταύρου από τις 16/5 και για έναν ολόκληρο χρόνο μπορεί να φέρει μία ευχάριστη αλλαγή στο σπίτι, μία συγκατοίκηση με το σύντροφό σου, μία μετακόμιση σε ένα σπίτι πιο κοντά στις ανάγκες σας και ευχάριστα νέα στη σχέση σας!

 

ΙΧΘΥΣ (19/2 – 20/3)

Ιχθύ μου το 2023 θα είναι ένα έτος που θα σε οδηγήσει να κάνεις ένα νέο βήμα σε σημαντικούς τομείς της ζωής σου, κυρίως σε αυτούς που έχουν παραμείνει στάσιμοι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα νέο βήμα -είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο- θα φέρει την αλλαγή, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να φέρει και ευθύνες οι οποίες θα συμβάλουν και αυτές στην πολυπόθητη εξέλιξη.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου μέχρι και τις αρχές Μαρτίου όμως στις 7/3 θα περάσει στο δικό σου ζώδιο, κλείνοντας ένα διάστημα περίπου τριών ετών κατά το οποίο πάλεψες με τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τα άγχη σου, ήρθες σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματα σου και έκανες μία «βουτιά» στα άδυτα της ψυχής σου από την οποία εξήλθες ακόμα πιο δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό σου.  Από το Μάρτιο που θα βρεθεί στο δικό σου ζώδιο θα σε βάλει στη διαδικασία να ασχοληθείς περισσότερο με τον τομέα των σχέσεων και αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει λόγω κάποιων νέων δεδομένων που θα προκύψουν σε αυτόν. Δεν αποκλείεται να αναλάβεις νέες ευθύνες όμως αυτές δεν θα έχουν απαραίτητα αρνητικό πρόσημο, καθώς για ορισμένους εκπροσώπους του ζωδίου σου οι νέες ευθύνες μπορεί να έρθουν από την επισημοποίηση μιας σχέσης, τη δημιουργία οικογένειας ή την κατάκτηση μιας σημαντικής θέσης στη δουλειά.

Στο ζώδιό σου βρίσκεται και ο Ποσειδώνας εδώ και αρκετά χρόνια -φέτος θα επηρεάσει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου- δημιουργώντας ένα βαθμό δυσκολίας στις επιλογές σου, καθώς ο Ποσειδώνας ωραιοποιεί πρόσωπα και καταστάσεις και βρίσκει πάρα πολύ ωραίες δικαιολογίες για να σε απομακρύνει από ευθύνες και προβλήματα. Αυτό όμως δεν θα σε βοηθήσει καθώς οτιδήποτε κρύψεις «κάτω από το χαλάκι» ή οτιδήποτε ωραιοποιήσεις μέσα σε αυτή τη χρονιά, φαίνεται πως θα σε οδηγήσει σε μια λανθασμένη εκτίμηση μιας κατάστασης.

Στα καλά νέα αυτής της χρονιάς είναι πως ο Δίας θα βρίσκεται μέχρι και τα μέσα Μαΐου στο ζώδιο του Κριού ενισχύοντας το πορτοφόλι σου, φέρνοντας ξαφνικά έσοδα, νέους πόρους και οικονομικά bonus κάτι που θα αποτελεί ανάσα για εσένα, καθώς δεν θα έχεις να ανησυχείς ιδιαίτερα για τον οικονομικό τομέα. Από τα μέσα Μαΐου ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου και από την νέα του θέση θα ενισχύσει τα επικοινωνιακά σου χαρίσματα, θα σε ωθήσει να υλοποιήσεις κάποιες από τις ιδέες σου, να διαφημίσεις τα ταλέντα σου και να παρουσιάσεις στους άλλους στην καλύτερη πλευρά του εαυτού σου! Η νέα θέση του Δία θα είναι πολύ βοηθητική σε περίπτωση που έχεις ξεκινήσει ένα πρόγραμμα σπουδών ή θέλεις μέσα σε αυτή τη χρονιά να ξεκινήσεις κάτι νέο που σχετίζεται με την εκπαίδευση.

Ένα άλλο σημαντικό αστρολογικό γεγονός είναι η είσοδος του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου από τις 2/33 έως και τις 10/6. Ο Πλούτωνας από τη νέα του θέση θα ενισχύσει τη διαίσθηση σου και θα σε οδηγήσει να αξιοποιήσεις την ενέργειά σου όχι προς την πλευρά του να κάνεις σκέψεις οι οποίες θα σου δημιουργούν ανησυχία αλλά προς την κατεύθυνση να τη διοχετεύσεις σε κάτι δημιουργικό. Το διάστημα που ο Πλούτωνας θα βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο -πριν επιστρέψει ξανά ανάδρομος στον Αιγόκερω- θα σου δώσει μία γεύση για την επόμενη χρονιά, καθώς στις αρχές του 2024 θα μπει οριστικά πλέον στον Υδροχόο.

Οι Ηλιακές εκλείψεις αυτού του έτους θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Κριού-Ζυγού στις 20/4 και 14/10 αντίστοιχα και θα  τρέψουν το ενδιαφέρον σου σε οικονομικές υποθέσεις, φορολογικά και κληρονομικά ζητήματα, καθώς και σε οτιδήποτε σχετίζεται με οικονομικά θέματα τρίτων. Ίσως να υποδείξουν αυτά που θα σε απασχολήσουν και αργότερα, δηλαδή και την επόμενη χρονιά. Κάθε τέλος είναι μία νέα αρχή και αυτό είναι κάτι που ισχύει και για οικονομικές συμφωνίες, συνεταιρισμούς και συνεργασίες.

Οι Σεληνιακές εκλείψεις αυτού του έτους θα πραγματοποιηθούν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού έναν άξονα που είναι φιλικός προς το ζώδιο σου και θα φέρουν στο προσκήνιο ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου. Ίσως να υπάρξουν κάποια δεδομένα που θα σε φέρουν κοντά με πρόσωπα με τα οποία δεν ήσουν μέχρι στιγμής και αντίστοιχα να υπάρξουν κάποιες κρίσεις σε σχέσεις με πρόσωπα που θεωρούσες πολύ κοντά σου.

Συμπερασματικά το 2023 θα είναι μία χρονιά που μπορεί να φέρει νέες ευθύνες για εσένα όμως ταυτόχρονα θα σε ωριμάσει και θα συμβάλλει στην εξέλιξη της προσωπικότητας σου αλλά και στην επίτευξη των στόχων σου.

Τα αισθηματικά του Ιχθύ το 2023

Αυτή η χρονιά θα αλλάξει τις προτεραιότητες και τις συναισθηματικές σου ανάγκες καθώς η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σου από το Μάρτιο και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δείχνει πως θα αρχίσεις να προσεγγίζεις με διαφορετικό τρόπο τον τομέα των σχέσεων.

Ο Κρόνος θα δημιουργήσει την ανάγκη να επικεντρωθείς σε μία προσωπική σου σχέση ή να «δουλέψεις» για μία γνωριμία που θέλεις να εξελιχθεί σε μία σχέση. Οι αισθηματικές περιπέτειες και οι εφήμερες καταστάσεις δεν είναι χαρακτηριστικά του Κρόνου που αναζητά περισσότερη σταθερότητα και σύνεση στον αισθηματικό τομέα. Οι ευθύνες είναι ένα πιθανό σενάριο όμως αυτό δεν είναι κάτι αρνητικό καθώς ίσως να προκύψουν από την επισημοποίηση μιας σχέσης, μίας συγκατοίκησης ή τη δημιουργία οικογένειας, οπότε θα είναι αυτό που λέμε, για καλό λόγο.

Αν  είσαι ελεύθερος και έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου θα χρειαστεί να δώσεις προσοχή σε γνωριμίες αλλά και επιλογές που θα κάνεις σε προσωπικό επίπεδο αυτή τη χρονιά, καθώς η παρουσία του Ποσειδώνα μπορεί να ωραιοποιήσει πρόσωπα και καταστάσεις με αποτέλεσμα να μην βοηθήσει να κάνεις την κατάλληλη επιλογή. Καλό θα είναι να αποφεύγεις να δίνεις «γη και ύδωρ» και να μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα για τα συναισθήματα σου, κυρίως αν αυτά είναι πρώιμα! Οι άνθρωποι που βρίσκονται στον περίγυρό σου φαίνεται πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο να έρθεις κοντά με ένα πρόσωπο, καθώς φέτος οι περισσότερες γνωριμίες θα ξεκινήσουν μέσα από κοινές παρέες και κοινούς γνωστούς.

Το καλοκαίρι θα έχει μία ιδιαιτερότητα καθώς η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ένα ζώδιο για 5 μήνες και θα χρωματίζει με την ενέργεια της τον αισθηματικό τομέα. Η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιο του Λέοντα στις 5/6 και θα αποχωρήσει από αυτό στις 8/10, καταδεικνύοντας πως το παραπάνω διάστημα είναι πολύ πιθανό να έρθεις κοντά με ένα πρόσωπο που γνωρίζεις ήδη, όμως τότε θα δημιουργηθούν οι συγκυρίες για να αναπτυχθούν συναισθήματα μεταξύ σας. Αυτό το πρόσωπο πολύ πιθανό να σχετίζεται με το εργασιακό σου περιβάλλον ή με κάποιο τρόπο να βρίσκεται μέσα στην καθημερινότητά σου.

Από τις 23/7 έως και τις 4/9 η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία, κάτι που μπορεί να φέρει σκέψεις σχετικά με μία σχέση ή ένα πρόσωπο από το παρελθόν. Πολύ πιθανό να μην μείνει μόνο στις σκέψεις και να φέρει και μία συνάντηση με «άρωμα» παρελθόντος. Καλό θα είναι να αποφύγεις οποιαδήποτε βιαστική κίνηση στον αισθηματικό τομέα και εκτός από τα συναισθήματά σου να ακούς και τη φωνή της λογικής, η οποία θα σου δείχνει το δρόμο και όχι το αδιέξοδο όσον αφορά αισθηματικές υποθέσεις και επιλογές.

Τα επαγγελματικά του Ιχθύ το 2023

Η καριέρα σου, οι επαγγελματική σου στόχοι και οι βλέψεις που έχεις για αυτή τη χρονιά θα σε οδηγήσουν να αναλάβεις δράση προκειμένου να μπορέσεις να εκπληρώσεις κάποια από τα πράγματα που έχεις κατά νου. Η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σου καταδεικνύει πως αυτή θα είναι μία απαιτητική χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο, η οποία μπορεί να φέρει παραπάνω ευθύνες στη δουλειά, όμως την ίδια στιγμή θα φέρει και περισσότερες ευκαιρίες για να δείξεις τις δυνατότητες και τις ικανότητες που έχεις. Μία προαγωγή ή μία νέα θέση είναι δύο από τα πιθανά σενάρια που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια αυτού του έτους και να αποτελέσουν το πρώτο στάδιο σε ένα νέο επαγγελματικό κεφάλαιο.

Τα οικονομικά σου φαίνεται πως θα πηγαίνουν πολύ καλά μέχρι και τον Μάϊο καθώς ο Δίας από το ζώδιο του Κριού θα φροντίζει να ενισχύει το ταμείο σου με έκτακτα έσοδα και bonus. Επίσης θα σε βοηθά να κάνεις διαπραγματεύσεις σχετικά με το οικονομικό σκέλος επαγγελματικών υποθέσεων και από αυτές να βγαίνεις κερδισμένος.

Αν έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου θα χρειαστεί να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή σε κάποιες προτάσεις ή κάποια πρόσωπα που θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα σου τάξουν «τον Ουρανό με τα άστρα» καθώς ο Ποσειδώνας δείχνει πως «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός». Οι απαιτήσεις αυτή τη χρονιά φαίνεται πως θα είναι αρκετές όμως επίσης φαίνεται πως δεν πρόκειται να σε πτοήσουν καθώς θα νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου και για αυτά που μπορείς! Μην αφήσεις καμία κατάσταση να επηρεάσει τη διάθεση και την αισιοδοξία σου σε μόνιμο βαθμό, καθώς η εκπλήρωση των επαγγελματικών σου στόχων θα εξαρτηθεί άμεσα από την πεποίθηση πως μπορείς να τους καταφέρεις!

Ιχθύ μου το 2023 θα είναι ένα έτος κατά το οποίο θα δεις με περισσότερη προσοχή τα ζητήματα που σχετίζονται με τον τομέα των σχέσεων. Το μεγάλο αστρολογικό νέο αυτής της χρονιάς για εσένα είναι η είσοδος του Κρόνου στο ζώδιό σου στις 7/3. Η παρουσία του Κρόνου θα σου διδάξει ή θα ενισχύσει τις αρετές όπως είναι η σύνεση, η εγκράτεια, η υπομονή και η υπευθυνότητα, οι οποίες θα αποτελέσουν και τα «κλειδιά» για να διαχειριστείς αισθηματικές υποθέσεις και προσωπικά ζητήματα σε γενικότερο πλαίσιο.Κάθε φορά που ο Κρόνος βρίσκεται σε ένα ζώδιο δημιουργεί την ανάγκη για οριοθέτηση έτσι και εσύ από την άνοιξη και μετά είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις να αισθάνεσαι πιο έντονα πως χρειάζεται να αλλάξεις κάποια πράγματα μέσα σε μία σχέση. Το να ξαναβρείς τις ισορροπίες σου σε σχέση με ένα άλλο πρόσωπο δεν θα είναι κάτι εύκολο, όμως αξίζει να το προσπαθήσεις καθώς ο Κρόνος θα επιβραβεύσει την προσπάθειά σου.

Αν νιώθεις  πως δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου σε μία σχέση ή υπάρχουν καταστάσεις που σου δημιουργούν εσωτερική πίεση, τότε φέτος θα παρατηρήσεις πως η ανάγκη να τις διευθετήσεις θα γίνει επιτακτική, ώστε να συνεχίσει να υφίσταται μία σχέση. Εν αντιθέσει με αυτό αν βρίσκεσαι σε μία σχέση που δεν έχεις επενδύσει στην εξέλιξη της, τότε είναι πολύ πιθανό να πάρεις την απόφαση και να αναζητήσεις ένα «νέο λιμάνι» με βάση τις αισθηματικές ανάγκες και επιθυμίες σου.

Από τις 16/5 ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου, μία θέση που είναι φιλική για εσένα καθώς θα φέρει γύρω σου πρόσωπα τα οποία θα είναι πρόθυμα να σε ακούσουν, να υποστηρίξουν τις σκέψεις σου και ενίοτε να σου δώσουν τη συμβουλή τους. Αν είσαι ελεύθερος φέτος θα υπάρξουν γνωριμίες οι οποίες πολύ πιθανό να έρθουν μέσα από πρόσωπα του στενού αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος. Αυτό που χρειάζεται να προσέξεις είναι οι επιλογές που θα κάνεις, καθώς ο Ποσειδώνας εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιό σου -αυτή τη χρονιά θα επηρεάσει περισσότερο εσένα που έχεις γεννηθεί κατά το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σου- και μπορεί κατά διαστήματα να θολώνει την κρίση σου αλλά και το «δρόμο» σου.

Η διάκριση είναι απαραίτητη προκειμένου να μην επενδύσεις σε κάποιον που «λάμπει, αλλά δεν είναι χρυσός» και για να μην αφιερώσεις χρόνο σε ένα πρόσωπο που μπορεί να σου τραβήξει το ενδιαφέρον αλλά να μην αναζητάτε τα ίδια, να μην κοιτάτε προς την ίδια κατεύθυνση. Το καλοκαίρι με την ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στο ζώδιο του Λέοντα (από τις 23/7 έως και τις 4/9) είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν επιστροφές προσώπων από το παρελθόν που θα φέρουν μία συναισθηματική αναστάτωση. Μάλιστα δεν αποκλείεται να συναντήσεις ένα παλιό σου γνώριμο τυχαία και μία τέτοια συνάντηση να ανοίξει το δρόμο μιας επανασύνδεσης.

Συμπερασματικά το 2023 μπορεί να έχει κάποιες απαιτήσεις σε προσωπικό επίπεδο όμως την ίδια στιγμή θα φέρει και την επιβράβευση σε υπεύθυνες επιλογές στον αισθηματικό τομέα, δημιουργώντας μια καλή και σταθερή βάση σε αυτές που θα παίξει βασικό ρόλο για την εξέλιξη και τη μακροημέρευση τους.