Ανάγνωση παραμυθιών από drag queen στη Θεσσαλονίκη – Μεγάλη συμμετοχή παιδιών και γονιών στη «χρωματοχώρα» (videos)

258

Στην «χρωματοχώρα» όπως εύστοχα δήλωσε ένα παιδάκι ταξίδεψαν το απόγευμα της Παρασκευής μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου με τους γονείς τους, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Thessaloniki Pride με την ανάγνωση του παραμυθιού «Η drag queen που έσωσε τα Χριστούγεννα» από μια drag queen της Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή παιδιών και γονιών είναι πολύ μεγάλη, με τα παιδιά να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια με στόχο να έρθουν πιο κοντά στη διαφορετικότητα, πέρα από στερεότυπα παρά τις έντονες αντιδράσεις στα social media.

«Έχει γίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του φετινού Thessaloniki Pride μαζί με άλλες δύο drag queens. Ήταν μια δράση πάρα πολύ πετυχημένη που τα παιδιά πέρασαν πολύ καλά και οι drag queens πέρασαν πολύ καλά οπότε το ξανακάνουμε. Είχε την απήχηση που θέλαμε», αναφέρει η drag queen, παρουσιάστρια του Thessaloniki Pride και μέλος της παραγωγής του Thessaloniki Pride, RawBee Candles.

Η ευχή της ίδιας είναι για τη νέα χρονιά να έχουμε «δημιουργικότητα, πολλά χρώματα, ελπίδα, φως και λιγότερο σκοτάδι».

Ο συγγραφέας του παραμυθιού «Η drag queen που έσωσε τα Χριστούγεννα»  Κωνσταντίνος Μαραγκός μίλησε για το ανάγνωσμα και το περιεχόμενό του, λέγοντας πως «με αφορμή τα Χριστούγεννα είναι μια ιστορία για τα παιχνίδια που λαμβάνουν τα παιδιά λόγω των γιορτών και πώς αυτά έχουν έμφυλους ρόλους. Δηλαδή το ροζ και οι κούκλες είναι για τα κοριτσάκια και το μπλε, τα αμάξια και τα όπλα για τα αγοράκια. Θα πούμε στα παιδιά ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους και οι εαυτές τους όπως αυτά θέλουν από μικρή ηλικία και να διαλέγουν αυτά που θέλουν εκείνα».

Μάλιστα επεσήμανε πως μετά από τα αρνητικά σχόλια στα social media περισσότεροι γονείς δήλωσαν συμμετοχή στην εκδήλωση ως απάντηση υπέρ της διοργάνωσης. «Μετά από τον μεγάλο ντόρο που έγινε στα social media είδαμε μεγάλη ζήτηση από τους γονείς. Ήταν η αντίδραση της ελληνικής οικογένειας από άτομα που μας είπαν ότι θέλουν να έρθουν με τα παιδιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το παρών στην εκδήλωση δίνουν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α’ Θεσσαλονίκης,  Χρήστος Γιαννούλης και η αναπληρώτρια γραμματέας ισότητας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Βάσια Μάδεση.

«Η παρουσία όλων μας εδώ σηματοδοτεί την ελευθερία για τον καθένα να διοργανώνει εκδηλώσεις, να έχουν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, να σέβονται τα δικαιώματα των ανθρώπων και σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει κίνδυνος για αντίμετρα από οποιονδήποτε δεν πιστεύει στην ελευθερία των ανθρώπων», επισημαίνει ο κ. Γιαννούλης.

Ενώ η κα. Μάδεση ανέφερε από την πλευρά της: «Είμαστε σήμερα εδώ σε αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση για να δούμε πόσο πολύ θα χαρούν τα παιδιά. Είμαστε συμπεριληπτικοί, προσπαθούμε για όλες τις οικογένειες όλων των χρωμάτων και ευχόμαστε καλή και πολύχρωμη χρόνια σε όλους».

Δείτε φωτογραφίες: