Η ΟΝΝΕΔ Πιερίας στις εγκαταστάσεις των καθημερινών συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης (φωτο)

130

Το ενδιαφέρον για τον τόπο μας και τα προβλήματά του καθώς και το πνεύμα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς που διακατέχει διαχρονικά την ΟΝΝΕΔ Πιερίας, μας έφεραν στις εγκαταστάσεις των καθημερινών συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος “Άρτος ο Επιούσιος”.

Ο π. Κυριάκος Κοκελίδης και ο π. Ευάγγελος Πουλατσίδης, υπεύθυνοι της Ιεράς Μητρόπολης για τα συσσίτια, μας υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις των συσσιτίων, στο Σβορώνο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας Γιάννης Ζάχος, τα μέλη και φίλοι της ΟΝΝΕΔ Πιερίας Αντώνης Βαϊτσόπουλος, Μαρία Δουρμούση, Ελένη Λάιου, Τάσος Παπαθανασίου, Ειρήνη Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Στραβογιάννης, Ζωή Τσιμήτρη, Παναγιώτης Φωτιάδης και Ευθύμης Τσίρκος.

Ως ΟΝΝΕΔ Πιερίας, προσφέραμε προμήθειες και συμμετείχαμε στη διαδικασία προετοιμασίας των γευμάτων πριν αυτά παραδοθούν στους ωφελούμενους του συσσιτίου.

Όπως ενημερωθήκαμε για το σπουδαίο αυτό έργο κοινωνικής προσφοράς από τον π. Κυριάκο, περισσότεροι από 200 συνάνθρωποί μας στην Πιερία ωφελούνται καθημερινά από τα συσσίτια, αριθμός που, όμως, σταδιακά μειώνεται λόγω της παράλληλης δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης. Παρά τη δράση και την προσφορά πολλών εθελοντών, τα μηνιαία έξοδα, προκειμένου να είναι και ποιοτικό και αποτελεσματικό το έργο αυτό, ανέρχονται στο ποσό των 10 χιλ. ευρώ περίπου.

Γίνεται, λοιπόν, εύλογα αντιληπτό ότι τόσο η Πολιτεία (τοπική και κεντρική διοίκηση) όσο κι ο καθένας από εμάς, πρέπει να συνδράμουμε ανάλογα με τις δυνάμεις μας σε αυτό, αλλά και σε κάθε κοινωνικό έργο που παράγεται και ωφελεί τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους για τα καθημερινά συσσίτια ιερείς, τις μαγείρισσες και τις εθελόντριες των συσσιτίων “Άρτος ο Επιούσιος” για τη φιλοξενία, την ενημέρωση αλλά και τη δυνατότητα να συμμετέχουμε ενεργά στη διαδικασία, μια εμπειρία που έδωσε ιδιαίτερο νόημα σε αυτές τις γιορτές για εμάς. Παράλληλα, συγχαίρουμε και χειροκροτούμε το αθόρυβο, αλλά αποτελεσματικό και ποιοτικό κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης και των εθελοντών της.

Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές!