Τζο Μέρσα: Νεκρός στα 31 του έτη ο εγγονός του Μπομπ Μάρλεϊ

182

Νεκρός στα 31 του βρέθηκε ο Τζόζεφ «Τζο Μέρσα» Μάρλεϊ, ο εγγονός του θρύλου της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ και γιος του βραβευμένου με Grammy μουσικού Στίβεν Μάρλεϊ.

Ο νομικός εκπρόσωπός του, επιβεβαίωσε το θάνατό του στο περιοδικό «Rolling Stone» την Τετάρτη.

Ο θάνατος του Τζο Μέρσα, δημοσιεύθηκε πρώτα σε τουίτ από τον δημοσιογράφο Άμπκα Φίτζ – Χένλεϊ και σύμωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό «WZPP», ο μουσικός βρέθηκε στο όχημά του. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Οι εκπρόσωποι του Τζο Μέρσα δεν αποκρίθηκαν αμέσως στο περιοδικό «PEOPLE» για σχόλια.

Η ζωή του Τζο Μέρσα

 

Γεννημένος στη Τζαμάικα το 1991, ο Τζο Μέρσα μετακόμισε στο Μαϊάμι στην ηλικία των 11 ετών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone. Φοίτησε στο σχολείο Palmetto προτού ακολουθήσει τις σπουδές του στο Miami Dade College ως μηχανικός στούνιο.

Ο Τζο Μέρσα ήρθε σε επαφή με τη μουσική σε νεαρή ηλικία ενόσο μεγάλωνε με τον πατέρα του Στίβεν, ένα από τα 11 παιδιά του Μπομπ που ακολούθησαν τα βήματά του στη ρέγκε.

Αφού άρχισε να γράφει μουσική στο λύκειο, ο Τζο Μέρσα έβγαλε το πρώτο του κομμάτι «My Girl» — μία συνεργασία με τον ξάδερφό του Ντάνιελ Μπαμπάατ Μάρλεϊ – το 2010. Το 2014, ο Τζο Μέρσα έβγαλε τον πρώτο του EP δίσκο με τίτλο «Comfortable». Τον δεύτερο και τελευταίο του EP δίσκο με τίτλο «Eternal» τον εξέδωσε το 2021.

Κατά τη διαδικασία διαφήμισης των τραγουδιών του, ο Τζο Μέρσα, ανοίχτηκε σχετικά με τον παππού του, ο οποίος πέθανε το 1981 στην ηλικία των 36 ετών, αναφερόμενος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reggaeville.com στην κληρονομιά που είχε αφήσει και δηλώνοντας ότι η οικογένειά του τον μνημόνευε ενώ μοιραζόταν εμπειρίες που είχαν μαζί του.