Να δίνουμε το παρόν !

118
Του Ηλία Χρυσικού*

 

Ήρθαν στο ραδιόφωνο την παραμονή των Χριστουγέννων δύο παιδάκια να μας πουν τα κάλαντα και είχαν “χαθεί” μέσα στα σκουφάκια τους.

Ήταν τόσο ωραίες γλυκύτατες φατσούλες που στο τέλος είπαν με μία φωνή: “Συγγνώμη που δεν τα είπαμε πολύ φωναχτά”.

Όταν τους ρώτησα γιατί είπατε…χαμηλόφωνα, μου απάντησαν: “Νομίζαμε ότι θα σας ενοχλούσαμε, επειδή κάνετε εκπομπές”.

Νοιώσαμε όλοι περίεργα, όμως τους εξηγήσαμε ότι κάναμε ανταπόκριση στα πανελλήνια Αθηναϊκά ΜΜΕ, για τις επιτυχείς εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης.

Αμ το άλλο; Έγινε θέμα για πολλές συζητήσεις, οι εκδηλώσεις, αλλά εδώ μου κάθεται και τα γράφω.

Νομίζω ότι κάποιες φόρες τα “αυτονόητα” είναι τόσο δύσκολα και αυτό είναι που κάνει αδύνατη την συνεννόηση και στα πιο βασικά.

Σε ότι αφορά στο ρόλο των δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο μας, υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια να καταρριφτεί η κοινή λογική.

Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να πείσουν ότι οι ρόλοι δεν είναι ξεκάθαροι και διακριτοί.

Θέλω όμως να τονίσω, -κατά την προσωπική μου άποψη-, η λειτουργία του πολιτικού συστήματος που έχουμε επιλέξει σε αυτή την χώρα να έχει δυο πυλώνες.

Από την μια πλευρά είναι η Διοίκηση και οι δυνάμεις της συμπολίτευσης και στον αντίποδα βρίσκονται οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης. Οι δυο αυτοί πυλώνες έχουν πολύ ξεκάθαρους ρόλους.

Η μεν Διοίκηση έχει πάρει την εντολή, από την πλειοψηφία των πολιτών, να εφαρμόσει το πρόγραμμά της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η δε Αντιπολίτευση έχει την υποχρέωση να λειτουργεί επικουρώντας, αλλά και ελέγχοντας τις ενέργειες της Διοίκησης.

Εάν ένας από τους δύο αυτούς πυλώνες δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, πιστεύω πως το σύστημα “γέρνει” και κινδυνεύει με κατάρρευση.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος, που πιστεύει ότι υπήρξε κάποια Διοίκηση που δεν έκανε τίποτα σωστό ή ότι θα υπάρξει κάποια Διοίκηση που θα κάνει τα πάντα με άριστο τρόπο.

Οι προηγούμενες Διοικήσεις κρίθηκαν για τα πεπραγμένα τους και κατά την διάρκεια της θητείας τους, αλλά κυρίως με τα αποτελέσματα των εκλογών. Το ίδιο θα συμβεί και με την σημερινή Διοίκηση του Δήμου μας.

Αυτή την περίοδο, η πόλη μας δεν έχει την πολυτέλεια της αδράνειας, από καμία πλευρά.

Ας αφήσουμε λοιπόν την απαξίωση και τον χλευασμό της αντίθετης άποψης και του αντίλογου και ας κοιτάξουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για το καλό της πόλης μας.

Ας είμαστε όλοι στις επάλξεις και έτοιμοι να “πολεμήσουμε” για ότι θεωρούμε σωστό!

Όλοι έχουμε την υποχρέωση να δίνουμε το παρόν με θέσεις και αντιθέσεις, με κρίσεις και επικρίσεις και να επαινούμε ότι είναι καλώς καμωμένο και ότι δεν είναι καλώς καμωμένο.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr