Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Λιτόχωρο  

195

Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακκελαρίδης» με δύο σχήματά της, Τετράφωνη και Παιδική, και με φιλοξενούμενο τον Μουσικό Όμιλο Λάρισας «Τα Επτάνησα», παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ, το Σάββατο 17 Δεκ 2022 και ώρα18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.

Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα για εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων ή χρηματικού ποσού, υπέρ του Φιλόπτωχου Συλλόγου Λιτοχώρου «Η Αγία Μαρίνα», η οποία με τη δράση της ενσαρκώνει τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού, για βοήθεια προς τους συνανθρωπους μας.

Παρόντες στην εκδήλωση, ο Αρχιμανδρίτης Π. Ιωάννης Ίτσιος, η Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Πατσιαρίκας και Σοφία Ζουρζούρα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αντγος εα Ευστράτιος Κυριακάκης, εκπρώσωποι των Βουλευτών Ξενοφώντα Μπαραλιάκου και Σάββα Χιονίδη, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και πολύς κόσμος.

Προλόγησε και τόνισε την σπουδαιότητα της εκδήλωσης η χορωδός Βασιλική Μπελέμη.

Χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Χορωδίας Παναγιώτης Χρυσικός, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συμπλήρωση των 30 ετών από την ίδρυση της χορωδίας τονίζοντας την παρουσία και την προσφορά της χορωδίας στη μουσική στον πολιτισμό, στην παράδοση, στην ιστορία, και στο κοινοτικό έργο, η Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος και η Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Συλλόγου Παρασκευή Μαύρου-Ασλανίδου.

Η Παιδική Χορωδία με μαέστρο την πολλά υποσχόμενη Μαριλένα Μιχοπούλου. Παρουσίασε: «Τα Γιορτινά Τραγούδια», το «Χαίρε η Γη», τον «Μικρό Τυμπανιστή» και τα «Τρίγωνα κάλαντα». Τα δώδεκα παιδάκια έδωσαν μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη νότα στην αίθουσα και ευελπιστούμε, ότι στο σχήμα αυτό θα έλθουν ακόμα περισσότερα παιδιά.

Ο Μουσικός Όμιλος Λάρισας «Τα Επτάνησα», υπό τον έξοχο μαέστρο Χρήστο Μπαλανίκα, ορμώμενο από την Κέρκυρα, παρουσίασε καντάδες, που συνηθίζεται πολύ να τραγουδιούνται  στα Επτάνησα μαζί με τα κάλαντα, και κάλαντα των επτανήσων αποσπώντας παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην αρχή με το «Κατασπρέ μου κρίνε», «Το καράβι», «Κελαηδήστε», «Κέρκυρα», και να ολοκληρώσει με κάλαντα της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, των Κυκλάδων και τα Κορφιάτικα Κάλαντα της Κέρκυρας.

Στο πιάνο συνόδευσε ο Παναγιώτης Μπαλανίκας.

Με το πέρας της εμφάνισης του Μουσικού Ομίλου Λάρισας «Τα Επτάνησα»,έγινε επίδοση αναμνηστικών πλακών εκατέρωθεν, από τους δύο Προέδρους των συλλόγων και ο Πρόεδρος της φιλοξενούμενης Χορωδίας Αλέξανδρος Δόκος, απήυθηνε και ευχές για τις εορτές των Χριστουγέννων.

Η τετράφωνη Χορωδία μας με τον αεικίνητο και ταλαντούχο μαέστρο μας, Ευθύμιο Μαυρίδη, παρουσίασε πολύ επίκαιρα και σπουδαία Χριστουγεννιάτικα τραγούδια: «Άγια νύχτα», «Η Παρθένος σήμερον», «Είμαστε τρεις μάγοι σοφοί», «Ω έλα Εμανουήλ», «Ελάτε ποιμένες», «Ένα άστρο λαμπρό», «Χαίρετ΄ η γη», κ.α. και ανέβασε πολύ ψηλά τα συναισθήματα όλων για τις ημέρες των Χριστουγένων.

Στο πιάνο, στα δυο σχήματα της χορωδίας μας η Εκατερίνα Ελενίδου.

Η Χριστουγενιάτικη εκδήλωσή μας, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού μετέφερε όλους τους παρευρισκομένους νοερά στο πνεύμα, τη γαλήνη και την ψυχική ανάταση της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.