Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο αγνοούμενος ορειβάτης στον Όλυμπο

63

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε αγνοούμενος ορειβάτης, για τον οποίο είχε καλέσει φίλος του βοήθεια μέσω της συχνότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στον Όλυμπο.

Εντοπίστηκε από τον φίλο του, χωρίς τις αισθήσεις, σε χαράδρα του Ολύμπου ορειβάτης που είχε δηλωθεί αγνοούμενος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Θεσσαλονίκης οι δύο ορειβάτες ήταν στη βάση Λουκιού στο Μύτικα σε 2.700 μέτρα ύψος. Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή και άλλος είπε ότι θα τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν, όμως, επέστρεψε ο πρώτος από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή και στο καταφύγιο “Αποστολίδη” έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Μετά από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με παγωμένο χιόνι κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.

Υπενθυμίζεται πως, στις 13:40 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) έλαβε κλήση έκτακτης ανάγκης μέσω ασυρμάτου, από ορειβάτη που ανέφερε ότι αγνοούταν ο φίλος του, στη θέση Ζωνάρια, στη βάση του Λουκιού του Μύτικα.

Άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ο ορειβάτης ξεκίνησε να ψάχνει τον φίλο του. Κατά την διάρκεια της έρευνας, εντόπισε αρχικά το πιολέ του και στη συνέχεια τον ίδιο, χωρίς ωστόσο να έχει την δυνατότητα να πλησιάσει, καθώς το σημείο είναι πολύ απόκρημνο.

Στην παρακάτω φωτογραφία αποτυπώνεται η τροχιά πτώσης του ορειβάτη:

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης