Καλιφόρνια: Ισχυρός σεισμός στα ανοιχτά της Βόρειας Καλιφόρνια

139

Σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη (20/12) ανοιχτά της βόρειας ακτής της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ USGS, ενώ οι τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και ότι γέφυρα υπέστη ζημιά.

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 02:34 τοπική ώρα (12:34 ώρα Ελλάδος) εντοπίστηκε σε βάθος 16,1 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS, το οποίο προσέθεσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε 12 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Φέρντεϊλ της Καλιφόρνιας, σε απόσταση 4 ωρών οδικώς βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Σε μια πρώτη εκτίμησή του, το USGS ανέφερε ότι η πιθανότητα να υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες είναι ισχνή, αλλά ότι είναι πιθανόν να έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

Δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι, ανακοίνωσε παράλληλα το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι των ΗΠΑ.

Στην Φέρντεϊλ και στην κομητεία Χάμπολτ, στην οποία βρίσκεται η πόλη αυτή, περισσότερα από 64.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν είχαν ρεύμα νωρίς σήμερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος Poweroutageus.com.