Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο

105

Ελεύθερος θα παραμείνει ο 34χρονος αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ του ανακριτή για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκιση του.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την πρόταση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

Απογοητευμένοι είναι οι συγγενείς του 16χρονου με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να αφεθεί ελεύθερος ο 34χρονος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 16χρονου έχει σκοπό να ορίσει ακόμη έναν δικηγόρο και να κάνει προσφυγή κατά της απόφασης της δικαιοσύνης που αποφάσισε την αποφυλάκιση του 34χρονου αστυνομικού μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που έκανε δεκτή την απόφαση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, στον οικισμό Αγία Σοφία όπου διαμένει η οικογένεια του 16χρονου, επικρατεί οργή.

Ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σαμπάνης  σχολιάζοντας την απόφαση ανέφερε: «Μάθαμε πως ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους. Οι γονείς στεναχωρέθηκαν πάρα πολύ με αυτή την απόφαση. Οι γονείς θα κινηθούν νομικά ώστε να γίνει ένσταση της απόφασης και η υπόθεση να φτάσει στον Άρειο Πάγο».