Μουσικό Σχολείο Κατερίνης: Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία πιάνου και χορωδίας

209

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 15/12/22 το απόγευμα η χριστουγεννιάτικη συναυλία πιάνου και χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης “Εκάβη”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιος, εκπρόσωποι των βουλευτών κ. Φώντα Μπαραλιάκου, κ. Σάββα Χιονίδη και κ.Μπέτυς Σκούφα, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας κ. Παρθένα Τριανταφυλλίδου και η Πρόεδρος του παραρτήματος Παναθηναϊκής Πιερίας “Ολυμπιάδες” κ. Φωτεινή Φλογέρα.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι καθηγητές πιάνου: κ. Βλαχάκη Μαρίνα, κ. Γεωργίου Φωτεινή, κ. Γοργίας Χρήστος, κ. Κανελλοπούλου Ευρυδίκη, κ. Κοκοζίδου Κωνσταντίνα, κ. Κιόσογλου Βασίλειος, κ. Σιδερίδου Ειρήνη, κ. Συμεωνίδη Ταμάρα, κ. Τσομίδου Μαρία, κ. Παπαδοπούλου Εύχαρις, κ. Παυλίδης Σάββας, κ. Χαλάτση Έλενα και κ. Χατζηεμμανουήλ Ιγνάτιος. Επίσης, συμμετείχε ένα μικρό σύνολο κιθάρων με υπεύθυνο καθηγητή τον κ.Βασιλόπουλο Παναγιώτη.

Το κοινό χειροκρότησε θερμά τους ταλαντούχους νεαρούς πιανίστες που ερμήνευσαν με ιδιαίτερη μουσικότητα γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες ευρωπαϊκού και παραδοσιακού ρεπερτορίου για σόλο πιάνο (Joy to the world, Feliz Navidad, Last Christmas, Χιόνια στο καμπαναριό κ.α.) και ντουέτα με αγαπημένες μελωδίες από ταινίες της Disney (Beauty and the beast, Once upon a dream, Bibbidi bobbidi, Feed the birds κ.α.) για πιάνο, φωνή και άλλα μουσικά όργανα. Επίσης, ταυτόχρονα με τη μουσική ερμηνεία των μαθητών υπήρχε και προβολή χριστουγεννιάτικων εικαστικών έργων τέχνης που συμπλήρωνε την εορταστική ατμόσφαιρα στο πνεύμα των ημερών.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε η εξαιρετική χορωδία της Α’ γυμνασίου σε διεύθυνση και συνοδεία πιάνου του υπεύθυνου καθηγητή κ. Κανάρη Κεραμάρη, με τη συνοδεία ηλεκτρικού μπάσου του καθηγητή κ. Μάνου Κούρτη. Οι καταπληκτικές φωνές των νεαρών μαθητών και μαθητριών συγκίνησαν το κοινό με την ερμηνεία τους παρουσιάζοντας τα τραγούδια και τα κάλαντα του νέου χριστουγεννιάτικου δίσκου CD του Μουσικού Σχολείου, που πρόσφατα ηχογραφήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Διευθυντή, κ. Βαρδακώστα Γεωργίου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.