Ιπποπόταμος κατάπιε παιδί και στη συνέχεια… το έφτυσε ζωντανό

161

Ένας ιπποπόταμος κατάπιε ένα 2χρονο παιδί στην Ουγκάντα και στη συνέχεια το έφτυσε, αφού ένας άνθρωπος πέταξε πέτρες στο ζώο. Το νήπιο έπαιζε κοντά στο σπίτι του, κοντά στην όχθη της λίμνης Έντουαρντ, όπου συνέβη το περιστατικό.

Ο ιπποπόταμος άρπαξε και άρχισε να καταπίνει το παιδί όταν ένας ντόπιος είδε τι είχε συμβεί και άρχισε να πετάει πέτρες.

«Αυτό είναι το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό όπου ένας ιπποπόταμος βγήκε από τη λίμνη Έντουαρντ και επιτίθεται σε ένα μικρό παιδί» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Ουγκάντα, όπως αναφέρει η Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αστυνομία ανέφερε ότι ο ιπποπόταμος «άρπαξε… το αγόρι από το κεφάλι και κατάπιε το μισό του σώμα».

Πώς σώθηκε το παιδί

«Χρειάστηκε η γενναιότητα ενός άνδρα ο οποίος βρισκόταν κοντά, για να σώσει το θύμα, αφού λιθοβόλησε τον ιπποπόταμο και τον τρόμαξε, με αποτέλεσμα να απελευθερώσει το θύμα από το στόμα του» ανέφερε η Telegraph επικαλούμενη την αστυνομία.

Το αγόρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινή κλινική όπου του παρασχέθηκε άμεση περίθαλψη. Αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της κοντινής πόλης Bwera. Του χορηγήθηκε προληπτικά εμβόλιο για τη λύσσα και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Αν και οι ιπποπόταμοι είναι φυτοφάγοι, μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα επιθετικοί όταν αισθάνονται ότι απειλούνται. Οι ιπποπόταμοι μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επιθετικοί αν κάποιος στέκεται ανάμεσα σε αυτούς και τη λίμνη ή το ποτάμι που κατοικούν. Η δύναμη του δαγκώματός τους είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη ενός λιονταριού και παρά τον όγκο τους, ένας ιπποπόταμος μπορεί να τρέξει με ταχύτητα περίπου 20 μίλια/ώρα.

«Τα άγρια ζώα βλέπουν τους ανθρώπους ως απειλή και οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μπορεί να τα κάνει να συμπεριφέρονται παράξενα ή επιθετικά» ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με την Telegraph.