Εύα Καϊλή: Με συγκρατούμενες που έχουν σκοτώσει ή βιάσει

111

Μέχρι οι βελγικές αρχές να αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή στις 22 Δεκεμβρίου 2022, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακισμένη στο πρότυπο σωφρονιστικό ίδρυμα του Χάρεν.

Η 44χρονη Εύα Καϊλή θα παραμείνει στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Χάρεν έως ότου βρεθεί ενώπιον του ανακριτή. Θα απολογηθεί για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα, όπως εξήγησε ο Βέλγος δημοσιογράφος Μισέλ Γκεγιέ, εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2022. Στην πτέρυγα που βρίσκεται η Εύα Καϊλή συναναστρέφεται με περίπου 20 ακόμη κρατούμενες. 

Εύα Καϊλή: Οι συγκρατούμενές της στη φυλακή

Μιλώντας στο Star, o Μισέλ Γκεγιέ περιέγραψε τις συνθήκες που βιώνει η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Ανάμεσα στις συγκρατούμενές της, όπως ανέφερε, βρίσκονται πιθανότατα γυναίκες που έχουν σκοτώσει ή έχουν βιάσει. Υπάρχουν σίγουρα και κρατούμενες για οικονομικά εγκλήματα.

Αρκετοί Βέλγοι παρομοιάζουν τις φυλακές του Χάρεν με ένα μικρό χωριό, όπου οι κρατούμενοι μπορούν να κάνουν πολλές δραστηριότητες ακόμη και να αθλούνται.

Μάλιστα, υπάρχουν και παιδικές χαρές για τα παιδιά γυναικών που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους.

Το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα βρίσκεται κοντά στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Το συγκρότημα αποτελεί, όπως έχει ανακοινωθεί, τη μεγαλύτερη αλλά και πιο «ανθρώπινη» φυλακή στο Βέλγιο. Οι άνθρωποι πίσω από τον σχεδιασμό της, πέρασαν ακόμα και μια νύχτα σε φυλακή.

Αποτελείται από οκτώ κτίρια που στεγάζουν τρεις αντρικές φυλακές, δύο γυναικείες φυλακές, μια ψυχιατρική μονάδα, εργαστήρια, αθλητικές υποδομές και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις.

Στο μικροσκόπιο το αγροτεμάχιο «φιλέτο» στην Πάρο

Στο μεταξύ, η έρευνα για την Εύα Καϊλή που κατηγορείται για δωροδοκία από το Κατάρ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έχει επεκταθεί και στην Ελλάδα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και η αγορά οικοπέδου στην Πάρο, έκτασης 9 στρεμμάτων, από την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η συγκεκριμένη αγορά, σύμφωνα με το τοπικό site parianostypos.gr, πραγματοποιήθηκε από το ζευγάρι πριν από εννιά μήνες. Οι κάτοικοι του νησιού κάνουν λόγο για αγροτεμάχιο «φιλέτο» σε πλαγιά της θέσης Βουνάλια, στην περιοχή του Κώστου.

Έχει πανοραμική θέα προς τον κάμπο, το Υστέρνι και τη θάλασσα, με το νησί της Νάξου να φαίνεται στο βάθος. Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι φέρονται να αγόρασαν το συγκεκριμένο οικόπεδο εννιά στρεμμάτων στην Πάρο έναντι 300.000 ευρώ.