Άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη για επιδόματα βοηθών τους, ζητά ο εισαγγελέας

101

Την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, ζήτησε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, για τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας.

Αντίστοιχο αίτημα κατατέθηκε και για την Εύα Καϊλή, σε μια υπόθεση που δεν σχετίζεται με το λεγόμενο Qatar Gate, αλλά με τις αμοιβές των συνεργατών της στην Ευρωβουλή.

«Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζει το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κας Εύας Καϊλή, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και της κας Μαρίας Σπυράκη, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει το EPPO σε ανακοίνωσή του.

«Με βάση μια έκθεση έρευνας που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχει υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης, και ειδικότερα όσον αφορά την αμοιβή των Διαπιστευμένων Κοινοβουλευτικών Βοηθών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, η κα Καϊλή και η κα Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας».

Μαρία Σπυράκη: Αποδέχομαι την άρση της ασυλίας μου

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».