Κοινωνική δράση «Πάγκος της Αλληλεγγύης» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Π.Ε. Πιερίας

82

Μια νέα κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που αφορά στη συλλογή τροφίμων και ειδών λαϊκής για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην Κατερίνη.

Η δράση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών-Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης,  το Σωματείο Επαγγελματιών Πωλητών Νομού Πιερίας, τον Σύλλογο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Πιερίας «Άγιος Τρύφων» και την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ο ειδικά διαμορφωμένος «Πάγκος της Αλληλεγγύης» θα βρίσκεται το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου εντός της λαϊκής αγοράς Κατερίνης και οι πολίτες  που το επιθυμούν μπορούν να συνδράμουν τη μεγάλη κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ”Ο Τροφοδότης” της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με αφορμή την δράση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Με αίσθημα αλληλεγγύης και με  τη μέριμνα του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα, σε συνεργασία με τους συλλογικούς φορείς των λαϊκών αγορών, βοηθάμε όλοι μαζί τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Τις Άγιες αυτές Ημέρες των Χριστουγέννων υλοποιούμε μια ακόμη  κοινωνική και φιλανθρωπική δράση,  συμβάλλοντας στο σημαντικό και ανεκτίμητο έργο που επιτελεί καθημερινά το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως  με επίκεντρο τον άνθρωπο, αθόρυβα, σεμνά και με αληθινό ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο».