Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Εκδήλωση για τον Όλυμπο

Έκδοση  Προεδρικού Διατάγματος, Νομοσχέδιο για την Εναέρια Διάσωση, Ενίσχυση του ορειβατικού εξοπλισμού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λιτοχώρου και Κατερίνης

91

Σ’ αυτά τα τρία θέματα στάθηκε η Βουλευτής, κατά την τοποθέτησή της στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού του Δήμου Δίου Ολύμπου (Ο.Π.Α.Δ.Δ.Ο.) με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης στη σκιά του Ολύμπου».

H κυρία Μάνη τόνισε αρχικά πως είναι πολύ σημαντικό ότι ολοκληρώθηκε, μετά από αρκετά χρόνια, το Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο, με το οποίο χαρακτηρίζεται η χερσαία και υδάτινη περιοχή του ως Εθνικό Πάρκο και καθορίζονται ζώνες προστασίας, χρήσεις γης και επιτρεπόμενες δραστηριότητες.

Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο, με το οποίο συστήνεται νέος Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη αξία που θα έχει ο μηχανισμός αυτός για την Πιερία και ιδιαίτερα για τον Όλυμπο, που υποδέχεται περί τους 200.000 επισκέπτες το χρόνο και στον οποίο σημειώνονται τα περισσότερα ορειβατικά ατυχήματα σε όλη τη χώρα.

Τέλος, η Βουλευτής ευχαρίστησε την Εταιρεία Παπαστράτος για τη δωρεά πριν από ένα περίπου χρόνο πλήρους ορειβατικού εξοπλισμού στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Λιτοχώρου και Κατερίνης, δωρεά στην οποία συνέβαλε και η ίδια καθοριστικά. Ο εξοπλισμός ήδη χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιούν οι ως άνω υπηρεσίες.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κα. Μαρία Σπυράκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Olympus Marathon, κ. Άρης Νίκας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Η κυρία Μάνη συνεχάρη το Δήμαρχο Δίου Ολύμπου, κ. Ευάγγελο Γερολιόλο, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού του Δήμου Δίου Ολύμπου, κ. Νικόλαο Λαμπονίκο και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.