Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της Κατερίνης (φωτο)

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα όλος ο δήμος! Το 1ο Μουσείο των Χριστουγέννων σηκώνει αυλαία στις 17/12

226

Φωταγωγήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κατερίνης!

Σε μια μαραθώνια εορταστική περίοδο που μόλις ξεκίνησε στην Κατερίνη, σε μία όμορφη γιορτή γεμάτη φως, χρώμα, μελωδίες και πολλά χαμόγελα από μικρούς και μεγάλους, τα λαμπιόνια του πανύψηλου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Κατερίνης  άναψαν χτες το βράδυ, στην ασφυκτικά γεμάτη Πλατεία Ελευθερίας.

Το σύνθημα για τη φωταγώγηση, που σηματοδότησε κι επίσημα την έναρξη της εορταστικής περιόδου έδωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλία Χατζηχριστοδούλου, αντιδημάρχων, του προέδρου και μελών του δημοτικού συμβουλίου.

 Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Χρόνια πολλά Κατερίνη. Η πόλη βάζει τα γιορτινά της. Χαρούμενα Χριστούγεννα. Καλές γιορτές σε όλους!». «Ευχές για ευχάριστα, όμορφα Χριστούγεννα και κάθε χαρά» απεύθυναν επίσης, ο Μητροπολίτης, η Αντιπεριφερειάρχης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Η γιορτή ξεκίνησε με  τη Χριστουγεννιάτικη παράσταση χορού το «Polar Express” από το Magic Sport Club,  κορυφώθηκε με μια εντυπωσιακή “βροχή” πυροτεχνημάτων, ενώ το κουαρτέτο “Fortissimo” πρόσφερε ένα μοναδικό θέαμα υψηλής μουσικής ποιότητας και αισθητικής.

Σε όλη την πόλη και σταδιακά σε όλες τις Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες, ο Δήμος Κατερίνης στο σύνολό του, στολισμένος και εναρμονισμένος στο πνεύμα των ημερών, με ένα φωτεινό εορταστικό διάκοσμο, με δεκάδες δράσεις και εκδηλώσεις, υποδέχεται την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Έρχεται» το Μουσείο των Χριστουγέννων

Επιπλέον, να γιορτάσουμε όλοι μαζί,  κάτοικοι και επισκέπτες  σ’ ένα παραμυθένιο σκηνικό, στην πιο χαρούμενη και φωτεινή γιορτή του χρόνου, με σημείο αναφοράς, το πρώτο στην Ελλάδα Μουσείο Χριστουγέννων, στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου), μας προσκαλεί ο Δήμος Κατερίνης.

Το Μουσείο των Χριστουγέννων, το οποίο σηκώνει αυλαία στις 17 Δεκεμβρίου, ανοίγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης θα λειτουργήσει στην πόλη μας. Οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να βρεθούν σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο μέρος, το σπίτι του …Άγιου Βασίλη.

Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Οι επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις επικεντρώνονται την Πέμπτη & Παρασκευή 15 – 16  Δεκεμβρίου στον  στολισμό του Δέντρου των Ευχών από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης – ώρα 12:00 μ.  Οι φετινές εκδηλώσεις διαχέονται σε πάρκα, πλατείες, σε όλη την πόλη, ενώ θα διαρκέσουν έως τις 02 Ιανουαρίου 2023.

Έχει αναρτηθεί εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, καθώς και πληροφορίες για το Μουσείο Χριστουγέννων.