Επιστολή του δημάρχου Κατερίνης στον Υπουργό Εργασίας, για την καθυστέρηση της χρηματοδότησης των Νομικών Προσώπων του Δήμου Κατερίνης

66

Την επίλυση του προβλήματος, από την καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου Κατερίνης, ζητά ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωνσταντίνο Χατζηδάκη.

Αποτέλεσμα της καθυστέρησης, είναι, όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Κουκοδήμος, «να υπάρχουν 65 εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Κατερίνης, στους οποίους υπολείπονται τουλάχιστον δύο μισθοδοσίες.»

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Κατερίνης προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Κατερίνης, μέσω των Νομικών του Προσώπων, υλοποιεί τη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» σχ. έτους 2022-2023.

Μέσω της δράσης, λειτουργούν στον Δήμο Κατερίνης έντεκα (11) Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, δύο (2) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες και ένα (1) Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, εξυπηρετώντας 525 βρέφη/νήπια/παιδιά και 45 παιδιά/εφήβους/άτομα με αναπηρίες.

Για το σχολικό έτος 2022-2023, η χρηματοδότηση της δράσης για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο, δεν έχει ακόμα εκταμιευτεί στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, μέσω του δικαιούχου της δράσης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), με αποτέλεσμα να υπάρχουν 65 εργαζόμενοι, στους οποίους υπολείπονται τουλάχιστον δύο μισθοδοσίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και έτι περισσότερο εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Στα προαναφερθέντα πρέπει να προστεθεί και το δυσβάσταχτο πλέον κόστος της ενέργειας, της θέρμανσης, της παροχής σίτισης και όλων των συνεχώς αυξανόμενων προμηθειών, που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των δομών μας.

Η παροχή κοινωνικής πολιτικής, ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης, πρέπει να είναι πρωτίστης σημασίας για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση στο καίριο αυτό πρόβλημα, το οποίο διαχρονικά ταλανίζει τους εργαζόμενους στις δομές αυτές.

Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση σας

Ο Δήμαρχος Κατερίνης

Κωνσταντίνος Κουκοδήμος»

 

Η επιστολή του Δημάρχου Κατερίνης, κοινοποιείται στην αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς και στους 4 βουλευτές του Νομού Πιερίας.