Σε ποιο χωριό της Ελλάδας οι κάτοικοι ψηφίζουν σήμερα για την τύχη του

153

Σε δυο εκλογικά τμήματα και σε δυο κάλπες, που έχουν στηθεί στον ίδιο χώρο, 1.394 κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν σήμερα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 για, το μέλλον του χωριού τους.

Στο δημοψήφισμα, στο Πολυκέντρο της κοινότητας Ακρινής του Δήμου Κοζάνης, οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν, εάν θα εξακολουθήσουν να διεκδικούν τη μετεγκατάσταση του χωριού ή θα δεχτούν το ενναλακτικό σχέδιο που πρότεινε η πολιτεία, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή του λευκού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα ενώ θα έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο οι εγγεγραμμένοι και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας, που έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής, Θεοχάρης Καζαντζίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα και να αποφασίσουν για το μέλλον του χωριού τους, μέσα από την δημοκρατική διαδικασία και τις δυνατότητας που τους δίνεται μέσω της ψηφοφορίας.

Να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής καλεί όλους τους κατοίκους της Ακρινής και ο Δήμος Κοζάνης με ανακοίνωσή του και ο Δήμος Κοζάνης.