Πελέ: «Είμαι δυνατός και έχω πολλές ελπίδες»

115

Ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Πελέ λέει ότι είναι «δυνατός» και έχει «πολλές ελπίδες» καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Φίλοι μου, θέλω να είστε όλοι ήρεμοι και θετικοί», ανέφερε μια δήλωση στη σελίδα του Πελέ στο Instagram.

«Είμαι δυνατός, με πολλές ελπίδες και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που έχω λάβει.

«Έχω μεγάλη πίστη στον Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από εσάς σε όλο τον κόσμο με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Και δείτε τη Βραζιλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο!».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου το Σάββατο, η κατάσταση της υγείας του Πελέ παραμένει σταθερή.

«Ανταποκρίθηκε καλά στη φροντίδα της αναπνευστικής λοίμωξης, χωρίς να παρουσιάζει καμία επιδείνωση της κατάστασής του τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε το Ισραηλινό Νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν του Σάο Πάολο.

Ο 82χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, εισήχθη στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο την Τρίτη για να γίνει επανεκτίμηση της θεραπείας του για τον καρκίνο μετά την αφαίρεση όγκου τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το Σάββατο, πολλά αστέρια του ποδοσφαίρου ευχήθηκαν στον Πελέ στα social media.

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Kylian Mbappé, παρότρυνε τους οπαδούς του στο Twitter το Σάββατο να «Προσευχηθείτε για τον Βασιλιά» – μια αναφορά στο παρατσούκλι του σπουδαίου της Βραζιλίας – κάνοντας tag στον Πελέ στο tweet του.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Πελέ νοσηλεύτηκε και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το παχύ έντερο, τον οποίο οι γιατροί βρήκαν κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας.