Επιστολή Ηλία Χατζηχριστοδούλου προς του Υπουργούς Οικονομικών & Εσωτερικών για αποζημιώσεις πλημμυροπαθών και αποκατάσταση ζημιών στο Ν. Πιερίας

81

Την αποζημίωση των υλικών ζημιών και την αποκατάσταση της λειτουργικότητας των πληγέντων επιχειρήσεων, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι επιχειρηματικές και παραγωγικές εγκαταστάσεις, όσο και η ομαλή λειτουργία της τοπικής οικονομίας, η οποία δοκιμάζεται σκληρά τους τελευταίους μήνες από τις συνεχείς ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση, ζητά με επιστολή του, προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή Βορίδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στην αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Πιερίας και στους Βουλευτές Πιερίας.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Αποζημιώσεις πλημμυροπαθών και αποκατάσταση ζημιών, στο Ν. Πιερίας

Κύριε Υπουργέ,

Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεών της, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση, μετά το καταστροφικό πέρασμα της πλημμυρικής κακοκαιρίας «Άριελ», να σας βεβαιώσω, ως αυτόπτης μάρτυς, για τα πολλαπλά και σοβαρά πλήγματα, που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της περιοχής, ιδιαίτερα αυτές που δραστηριοποιούνται πλησίον του παραλιακού μετώπου.

Η αποζημίωση των υλικών ζημιών και η αποκατάσταση της λειτουργικότητας των πληγέντων επιχειρήσεων, εκτιμούμε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι επιχειρηματικές και παραγωγικές εγκαταστάσεις, όσο και η ομαλή λειτουργία της τοπικής οικονομίας, η οποία δοκιμάζεται σκληρά τους τελευταίους μήνες από τις συνεχείς ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε να ενεργοποιηθούν άμεσα οι νόμοι 4728/2020 (ΦΕΚ Α΄ 186/2020) και 4797/2021 (ΦΕΚ/ ΄Ά 66/2021), η εφαρμογή των οποίων, με τις άμεσες χρηματικές καταβολές  ανακούφισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν πρόσφατα από την εξίσου καταστροφική κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ»

Έχοντας εμπιστοσύνη στα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, αναμένουμε τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου