Τα παιδιά στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης

78

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αποτελούν για τα παιδιά μια ευχάριστη νότα, όπως την διαπλάθουν στην νεανική τους φαντασία.

Αναμφίβολα και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο έρχεται να συμπληρώνει το ευχάριστο κλίμα των εορτών το οποίο αναμένουν με πολύ χαρά και προσμονή οι τρυφερές και όχι μόνο ηλικίες.

Τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης ανέθεσε η διοίκηση του πολιτιστικού φορέα στο παιδικό χορευτικό της τμήμα. Τι πιο καλύτερο για τους μικρούς χορευτές να εκφράσουν στα κλωνάρια ενός ελάτου τις στολιστικές τους προτάσεις.

Το αξιοπρόσεκτο αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι τα στολίδια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου δεν είναι από τις γνώριμες πολύχρωμες μπάλες, αλλά από προϊόντα της φύσης, ήτοι καρύδια και κάστανα με χρωματική επένδυση όπως απαιτεί το έθιμο, αλλά και με γιρλάντες από ποπ-κορν και ποικιλία από αστεράκια που κατασκευάστηκαν από ξυλάκια παγωτού.

Αναμφίβολα πρωτοποριακή, ξεχωριστή και μοναδική επιλογή αλλά και αξιοζήλευτη.

Οι δημιουργίες ετοιμάστηκαν με μεράκι από διοικητικά και απλά μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης, καθώς και μικρούς και μεγάλους χορευτές. Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια.

Και ως είθισται με το τέλος του στολισμού που υλοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, η ανάμνηση των στιγμών αποτυπωμένη στο φωτογραφικό φακό.

Με τους χορευτές αλλά και την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων, Πολυτίμη Σταματοπούλου, τα μέλη Αθηνά Εξάρχου, Φανή Τούλη, Μαρίλλη Καργιώτη, Φάνυ Κουντουριανού, Σούλα Δανιηλίδου και Μαριάννα Τσιάτσιου, με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στο συντονισμό της γιορτινής δράσης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Λυκείου Ελληνίδων Κατερίνης, Μυράντα Παππά.