Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου στην εκδήλωση της Πιερικής Αναπτυξιακής με θέμα «Το αποτύπωμα του LEADER στην Πιερία»

123

O πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος, συμμετείχε στην συγκεκριμένη παρουσίαση και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί επί της θητείας του ως δημάρχου Δίου.

Τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συνεργασία που είχαν, με αποτέλεσμα να εκτελεστούν  εκείνη την περίοδο στο δήμο Δίου, πολλά σπουδαία έργα, αξιοποιώντας δύο σημαντικά προγράμματα  του Υπουργείου Γεωργίας, το «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ  2000 – 2006» και το «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007 – 2013». Ανάμεσα σε αυτά ήταν  « η Αποκατάσταση και η Ανάδειξη του κάτω Διαζώματος του αρχαίου θεάτρου Δίου»  μια σειρά μεγάλων αρδευτικών έργων σε όλα τα Δ.Δ του δήμου Δίου, η κατασκευή της υδατοδεξαμενής  στη Βροντού,  αγροτικές ασφαλτοστρώσεις, η χρηματοδότηση της Γιορτής του Αγρότη, η έκδοση του Λευκώματος του Δήμου Δίου και μια σειρά άλλων έργων, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, κ. Σοφία Μαυρίδου, χάρισαν στον κ. Παπαγιαννίδη το λεύκωμα των 50 χρόνων του Φεστιβάλ Ολύμπου, του οποίου η έκδοση χρηματοδοτήθηκε από την Αντιπεριφέρεια.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης την ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και τα στελέχη της για την ουσιαστική συνεργασία που είχε μαζί τους ως δήμαρχος Δίου αλλά και σήμερα ως πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ.