Βρετανός υπέστη επιληπτική κρίση και ξαφνικά άρχισε να μιλάει άπταιστα γαλλικά!

120

Ο 24χρονος Βρετανός Μάρκους Τζόουνς, πατέρας ενός αγοριού, υπέστη επιληπτική κρίση και ξαφνικά άρχισε να μιλάει και να σκέφτεται στα γαλλικά. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», στη διάρκεια της κρίσης που διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά και προκλήθηκε από όγκο στον ινιακό λοβό του εγκεφάλου, ο νεαρός Βρετανός ένιωσε Γάλλος.

Ο Μάρκους Τζόουνς από το Glenrothes στην περιοχή Fife, άρχισε να έχει πονοκεφάλους τον Σεπτέμβριο του 2021, λίγο μετά τη γέννηση του γιου του. Η αρχική διάγνωση των γιατρών ήταν επιληψία, ωστόσο μία μαγνητική εγκεφάλου εντόπισε έναν όγκο στον ινιακό λοβό. Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν από προβλήματα όρασης έως και απώλεια μνήμης.

Ο ινιακός λοβός είναι το οπτικό κέντρο επεξεργασίας του εγκεφάλου, όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι ο Τζόουνς μπορεί να χάσει την όρασή του μετά την χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου.

«Όταν έπαθα την κρίση, ήταν τρομακτικό… μπορούσα να δω τη σύντροφό μου και προσπαθούσα να της πω ότι έπαθα κρίση, αλλά μπορούσα να σκεφτώ και να μιλήσω μόνο στα γαλλικά. Μετά από ώρα, επανήλθα», όπως λέει.

Πιθανότητες επιβίωσης 90% εάν αφαιρεθεί όλος ο όγκος

«Θα είναι αρκετά δύσκολο οι γιατροί να μου αφαιρέσουν όλο τον όγκο επειδή είναι χαμηλού βαθμού που σημαίνει ότι ο όγκος μοιάζει με υγιή εγκεφαλικό ιστό. Ο χειρουργός με ενημέρωσε ότι είναι σίγουρος ότι μπορεί να αφαιρέσει τουλάχιστον το 70% του όγκου αλλά υπάρχει τμήμα του που βρίσκεται σε σημείο που δεν ξέρει αν μπορεί να τον αφαιρέσει».

Αν ο γιατρός καταφέρει να αφαιρέσει όλο τον όγκο, τότε οι πιθανότητες επιβίωσης του Τζόουνς είναι περίπου 90%.

«Ακούγεται τρελό, αλλά θα ήθελα να είμαι ξύπνιος στη διάρκεια της επέμβασης, ώστε να μπορώ να πω στον γιατρό αν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την όρασή μου», λέει ο νεαρός πατέρας.

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι είμαι ζωντανός για τον γιο μου»

Ο ίδιος παραδέχεται ότι, αν δεν είχε αποκτήσει τον γιο του, μόλις 14 μηνών, ίσως να μην είχε επιλέξει τη χειρουργική επέμβαση.

«Θέλω να βεβαιωθώ ότι θα είμαι ζωντανός για τον γιο μου. Αν δεν ήταν αυτός, θα περίμενα και θα έβλεπα αν θα έκανα την επέμβαση, αλλά πλέον δεν υπάρχει χρόνος. Είμαι αισιόδοξος αλλά και τρομοκρατημένος, μέρος του εαυτού μου εύχεται να είχα περισσότερο χρόνο για να αποφασίσω αν θέλω να κάνω την εγχείρηση, αλλά η οικογένειά μου έχει αλλάξει τα πάντα. Πρέπει να βεβαιωθώ ότι θα είμαι κοντά της για μεγάλο χρονικό διάστημα», προσθέτει.

Η οικογένεια του Τζόουνς έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, την «GoFundMe» προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τα έξοδα της επέμβασης.

Ο ίδιος πάντως προέτρεψε όσους έχουν ασυνήθιστα συμπτώματα να είναι προσεκτικοί.

«Ένιωσα αυτούς τους πονοκεφάλους και εμφάνισα προβλήματα ύπνου και όρασης, αλλά απλώς τα δικαιολογούσα ως αποτέλεσμα της κούρασης ή της αφυδάτωσης. Νομίζω ότι είναι σύνηθες για πολλούς άνδρες να αποφεύγουν να μιλήσουν με το γιατρό τους, αλλά όλοι πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ίσως αν είχα απευθυνθεί νωρίτερα σε ειδικό, θα μπορούσα να είχα αντιμετωπίσει έγκαιρα το πρόβλημά μου. Συνήθως δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, αλλά αν η ιστορία μου μπορεί να πείσει έστω κι έναν να πάει στο γιατρό, αν έχει ανάλογα συμπτώματα, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο», όπως επισημαίνει.