Δράση Ευαισθητοποίησης του Συλλόγου «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.

156

Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκέμβριου. Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης στο πλαίσιο της  3ης Δεκέμβρη θα συνδιοργανώσει με τις      Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  το 7ο τουρνουά μπάσκετ μικτών ομάδων (ειδικών και τυπικών σχολείων), την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10:00-13:00  στο κλειστό Γυμναστήριο (Β΄ΔΑΚ) Κατερίνης .

Το τουρνουά θα τιμήσει με την παρουσία του ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ κύριος Παναγιώτης Γιαννάκης.

Το σύνθημα και φέτος είναι:  βάζουμε καλάθι στις διακρίσεις και στις ανισότητες.

 

Λίγα λόγια για την Μέριμνα του Παιδιού

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης ιδρύθηκε το 1979 για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανάγκες σε υπηρεσίες και δομές για ΑμεΑ με Νοητική Υστέρηση στον Νομό Πιερίας. Στόχος του οργανισμού είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση μέσα από την ανάπτυξη προγραμμάτων, δομών και εργαστηρίων που απαντούν στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.merimnakaterini.gr