Τα “Ολύμπια Εν Δίω” τιμούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (φωτό)

185

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες 25/11 για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης μεταξύ του Δήμου Κατερίνης και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας ο Πρόεδρος των Ολυμπίων Εν Δίω, καθηγητής κος Αθανάσιος Μπίντας, τίμησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο με το Ολύμπιο Γέρας, τιμή που γίνεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπίων Εν Δίω μόνο σε προσωπικότητες και μεγάλους χορηγούς προς τον θεσμό. Το Ολύμπιο Γέρας έχουν λάβει τα προηγούμενα χρόνια υπουργοί και μεγάλοι καλλιτέχνες που στηρίζουν τον θεσμό.

Το Ολύμπιο Γέρας είναι ένα γλυπτό ή αλλιώς ο Λίθος ο Αγιυεύς, ένας λίθος δυναμούχος και  αλεξίκακος, υπήρχε στην είσοδο των αρχαίων ελληνικών σπιτιών.

Η τιμή έγινε στον Υπουργό γιατί κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις των Ολυμπίων Εν Δίω γίνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και επιπλέον το Υπουργείο φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΑ Σκοτίνας 600-700 παιδιά που έρχονται να πάρουν μέρος στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού. Παράλληλα, ο καθηγητής προσέφερε στον Υπουργό και το Λεύκωμα των Ολυμπίων Εν Δίω.

Στην ομιλία του ο κος Μπίντας υπενθύμισε στον κο Υπουργό ότι πρέπει να είναι υπερήφανος που προΐσταται σε ένα Υπουργείο που δεν αποτελεί μόνο πολιτειακό θεσμό αλλά στο χώρο του υπουργείου φωλιάζει η ψυχή της Ελλάδος. Του θύμισε ακόμα ότι είναι το μόνο υπουργείο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες, μέσα από την κρίση, να στρέφουν τα βλέμματά τους προς τον ουρανό και να νιώθουν περήφανοι που αντικρύζουν τα πουλιά της ελευθερίας. Είναι ένα υπουργείο που έχει στρατευμένη σύσσωμη την Ελληνοσύνη.

Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα παραβρεθεί προσωπικά στις εκδηλώσεις των Ολυμπίων Εν Δίω 2023.